Miljardinvestering igång i Branäs

Miljardinvestering igång i Branäs

Årets skiområde i Sverige har sat gang i en milliardinvestering i flere indkvarteringer, mere sne og ikke mindst et helt nyt skiområde. Udvidelserne starter allerede til sæsonen 2021/22.

Årets skidområde i Sverige har satt igång en miljardinvestering med fler boendemöjligheter, mer snö och inte minst ett helt nytt skidområde. Utbyggandet börjar redan till säsongen 2021/22.

Branäs i Värmland utsågs i maj år 2021 till Årets Skidområde av Svenska Skidanläggningars Organisation, SLAO. Det är första gången Branäs har vunnit priset og det förpliktar. Det ger dock inte skidområdet prestationsångest eftersom de redan innan de vann hade satt igång en ny stor miljardinvestering. Branäs blir större och får plats till ännu fler med den gigantiska expansionen som förväntas börja om två år. Det ska byggas en helt ny del till skidområdet, massor av nya boendemöjligheter och mer snö – de två sistnämnda kommer att kunna märkas redan från och med säsongen som kommer.

Mer snösäkerhet och bättre skidåkning i Branäs

Om vi börjar med denna säsong så kan skidåkare på skidsemester i Branäs se fram emot att området har ställt upp fler nya snökanoner på strategiskt utvalda platser i hela området. Man kan bland annat hitta dem vid populära pister som Storbacken, Lobacken och Sidvinden. Syftet med investeringen med fler snökanoner är att de ska se till så att Branäs kan öppna pisterna ännu tidigare, samtidigt som skidgästerna kan njuta av perfekt snö oavsett när på säsongen de besöker Branäs.

Branäs korades år 2021 till Sveriges bästa skidområde.

Förutom snökanoner kommer det till den kommande säsongen även en massa nya boendemöjligheter. Branäs bygger inte mindre än 50 nya stugor framförallt till familjer. Stugorna är en investering på 200 miljoner kronor och kommer att ligga i det nuvarande Branäs-området.

Branäs Syd – större och bättre

Branäs bjuder redan idag på 415 höjdmeter med bra svensk skidåkning i kanske den vackraste fjällnaturen som finns – och området är redan Sveriges fjärde största skidområde. Men det spelar ingen roll, för Branäs vill vara ännu större. Den största delen av miljardinvesteringen ligger i det som ska bli Branäs Syd. Branäs Syd är ett helt nytt skidområde som kommer att ligga söderut, ner mot Klarälven vid Mattesdalen. Expansionen söderut kommer sammanlagt kosta 1,5 miljarder kronor.

Med det nya Branäs Syd blir det plats till ännu roligare skidåkning med familjen.

De bygger ut ett 100 hektar stort område där skidgäster kan se fram emot en ny sittlift och fyra nya släpliftar som ska frakta runt skidåkarna till områdets fem splitternya långa pister. Förutom skidområdet, så kommer Branäs Syd också få 4 000 nya sängplatser, nya restauranger, skiduthyrning och sportbutik.

Det nya Branäs Syd kommer att avspegla samma värderingar som Branäs i dag lägger stor vikt på. Förutom att hållbarhet är ledstjärnan i hela processen, så är det största fokuset barn och deras familjer. Området är redan idag berömt för sina bra möjligheter för ski-in/ski-out, bra skidskolor, pister i alla färger och i största allmänhet gott om plats till hela familjen – och målet är att fortsätta med det.

Branäs som det ser ut idag med pister:
 

Läs mer om skidsemester i Branäs här >>

Publicerad av: Sofie Ærthøj

Hitta erbjudanden på skidresor