3 fantastiska dagar i Zillertal

3 fantastiska dagar i Zillertal

Våra leenden vill inte försvinna och vi nyper oss själva i armen. Kan den här säsongsöppningen verkligen överträffa sig själv, om och om igen?

Uppenbarligen - för vi har fortfarande helt fantastiska förutsättningar. Vi har haft 3 fantastiska dagar med leenden, skratt, kramar och high fivande i Zillertal.

När vi ankom till Zillertal den 5 december var inte alla områden öppna än, men det finns gott om alternativ för att tillfredsställa våra extremt bortskämda behov. Zillertal är ett paradis av möjligheter med en handfull fantastiska skidorter som tillsammans har mer än 540 km pister.

Tisdag 5 december - vi tar oss an Mayrhofen

Vårt första stopp i Zillertal var Mayrhofen - väderprognosen lovade solsken från morgonen, för att runt lunch gå över till ytterligare snöfall, så det var ingen tid att förlora - vi hoppade på första liften och gav oss av för att njuta av lite sol.

Vi kommer upp till perfekta pister och orörd pudersnö. På en så här lugn tisdag i början av december såg vi inte särskilt många människor i terrängen och de som var där hade fartdräkter på sig och åkte överdrivet bra. Det visade sig att FIS anordnade en internationell skidtävling.

En av de stora fördelarna med snabba åkare i fartdräkt med styva skidor under fötterna är att de inte rör offpisten med tång, och det är vi glada för.

Om du gillar att åka i skidparken kan vi tillägga att Penken-park (den bästa parken i Zillertal) är under uppbyggnad. Funfact: visste du att var och en av de stora svarta kickers kostar 40 000 EUR? Det kan du njuta av lite extra nästa gång du ger dig ut och flyger med skidorna i parken.

Dagen började med sol och pudersnö och avslutades med lek och larv.


Onsdag 6 december - whiteout och snö i Hochfügen

På onsdagen utlovades snö, så vi begav oss upp till Hochfügen, ett av våra absoluta favoritområden i Zillertal. Det är helt enkelt en perfekt liten skidort. Vi kan nog kalla det en liten pärla med unik terräng för alla typer av skidåkning - från barn till freeriders (dock ingen park).

Det var djupt, väldigt djupt! :)

En otroligt trevlig feature hos Hochfügen är att alla sängplatser har ski-in/out. Området är anslutet till Kaltenbach, så du har gott om pistkilometer för en vecka.

Om du gillar afterski eller parker - ja, du kommer att bli besviken på Hochfügen - mellan oss händer inte ett sk** (om du inte är har förmågan att skapa en fest på egen hand).

Dagen präglades av snöoväder och dålig sikt, så det var tur att vi kunde gömma oss i skogen och göra det bästa av det. Vi älskar det här stället - i alla väder.Torsdag 7 december - öppningsdagen i Zillertal Arena - OMG!

Efter en dag med snö och whiteout finns det inget bättre än att se en väderprognos som lovar en lugn dag med -10 grader och blå himmel. På onsdagen gick vi därför tidigt i säng så att vi kunde vara pigga och klara för en fantastisk torsdag.


Förutom den perfekta väderprognosen hade vi lyckan att Zillertal Arena (den nära Zell am Ziller) hade sin säsongsöppning torsdagen den 7 december. Tänk dig ett helt skidområde med de bästa förhållandena i världen som öppnas bara för dig (och några hundra andra).

Som om inte det var tillräckligt, så toppades dagen dessutom med två extremt lokala guider. Henrik Kobbero-Hansen, född i Danmark men bosatt i Zillertal sedan 30 år tillbaka, och hans gode vän Christoph, en bergsåkare från Skiguides Zillertal.

Vi kommer att publicera en separat video/artikel om de två - men tills vidare får du nöja dig med ynka 30 sekunder från en av de bästa skiddagarna i våra liv.


Vi har sagt det förut - men vi säger det igen. Om du vill uppleva något utöver det vanliga. Anlita en lokal guide - de finns på alla skidorter. Om du hamnar i Zillertal, ta kontakt med Christoph - en riktigt trevlig kille!
Visst kostar det lite pengar, men jag kan garantera att du kommer att få upplevelser som du aldrig skulle ha fått annars.

Tack för kaffe - leendet har fortfarande inte försvunnit.

Publicerad av: Thomas Jensen

Resebyråer till Zillertal
Fakta om Zillertal
Skidområdet: 630-3250 m.ö.h
Staden/byn: 600 m.ö.h

469 pister i allt
167 km blå
263 km röd
39 km svart

Lifter: 179 stk. / 306.850 pers/time

Släpliftar: 77
Sittliftar: 62
Kabinliftar: 40

Mer om skidresor till Zillertal

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen