Andorra, skidorten i Pyrenéerna

Andorra, skidorten i Pyrenéerna

Vi har besökt Andorra två gånger tidigare och nu har de "utökat" liftkortssamarbetet, vilket innebär att det idag finns 3 skidområden som du kan besöka med 1 liftkort.

Andorra är en bergsdestination i hjärtat av Pyrenéerna (mellan Spanien och Frankrike). Bergen är höga och det finns rikligt med snö, och den ligger hela vintern. Eftersom Andorra vetter mot Medelhavet är det en av de skiddestinationer som har flest soldagar på ett år. Därtill har man lyckats koncentrera de bästa och modernaste skidorterna i södra Europa, med över 300 km pister, till ett 468 km² stort område. Detta kompletteras med ett oslagbart utbud av fritid, gastronomi, kultur och shopping - så Andorra är ett unikt land för din nästa skidsemester.

Skidåkning i Andorra – Besök Andorra @andorraworld

Gör nåt häftigt i vinter.. Åk skidor! 

1 liftkort 3 skidområden

Grandvalira Resorts Andorra har mer än 300 km pister och kombinerar tre skidorter - Ordino Arcalís, Pal Arinsal och Grandvalira - i ett enda skidområde.

Tänk att kunna åka skidor i hela Andorra med bara ett liftkort. Nu när Andorras tre skidorter har gått samman kan du göra just detta! Ordino Arcalís (30,5 km), Pal Arinsal (63 km) och Grandvalira (mer än 200 km) har gått samman för att skapa Grandvalira Resorts Andorra, den största skidorten i Pyrenéerna. Med mer än 300 km pister är det en av de största och mest kompletta skidorterna i Europa.

Skidåkning i Grandvalira 

Grandvalira i Andorra är den största skidorten i Pyrenéerna och här finns mer än 200 km pister. Skidområdet är indelat i sju olika sektorer: Canillo, Soldeu, Pas de la Casa, Encamp, El Tarter, Peretol och Grau Roig.

Grandvalira ski resort – Besök Andorra @andorraworld

Skidåkning i Pal Arinsal 

The Pal Arinsal Ski Resort ligger i La Massana-dalen och är den skidort som ligger närmast landets centrum. Skidorten består av 63 pistkilometer och är uppdelad i två sektorer: Pal och Arinsal.

Skidåkning i Pal Arinsal – Besök Andorra @andorraworld

Skidåkning i Ordino Arcalís 

Ordino Arcalís, det nordligaste skidområdet i Andorra, har 30,5 km pister som passar för alla nivåer. Det ligger i norrläge, vilket gynnar kvaliteten och mängden snö varje säsong. Under de senaste åren har dessa naturliga förhållanden, och att man anordnar freeride-tävlingar, gjort området internationellt känt när det gäller offpistskidåkning.

Skidåkning i Ordino Arcalís – Besök Andorra @andorraworld

Älskar du längdskidåkning kan du definitivt boka din nästa resa till Andorra, för Andorra har också en skidort som inriktar sig på detta. Naturland är en unik plats, eftersom pisterna ligger i en multifunktionell inhägnad, vars huvudsakliga funktion är att vara en ekopark och ett utomhus-aktivitetscenter. Längdspåren ligger i det högst belägna området, ca 2 000 meter över havet.

Naturland – Besök Andorra @andorraworld

Längskidåkning i Andorra 

Andorra är ett oförstört land med klar alpluft och gnistrande ren snö på vintern. Med ett par längdskidor under fötterna kan du verkligen fördjupa dig i de spektakulära bergs- och skogslandskapen under en skidtur. 

Andorra är en idealisk destination för längdskidåkning och skitouring, oavsett om du vill åka på de etablerade skidorterna (Grandvalira, Ordino Arcalís eller Pal Arinsal) eller om du vill ge dig av utanför de etablerade spåren tillsammans med en professionell bergsguide. Dessa upplevelser gör att du kommer nära naturen: beundra snön, de frusna sjöarna, bergen och dalarna.

Längdskidåkning i Andorra – Besök Andorra @andorraworld

I Andorra tar inte dagen slut, bare för att solen går ner

En underbar middag i månsken, en utflykt med snöskor, ett äventyr där du utforskar ovanliga platser, utförsåkning genom oändliga backar.... Det finns närmast oändliga möjligheter för att släcka äventyrslusten, bli förälskad under stjärnorna eller bara få dagen att vara så lång som möjligt, så att nattugglorna som blir lyckliga när de kan ge sig ut på äventyr med en pannlampa på sig får ut maximalt av semestern. Du kan verkligen njuta av natten i Andorra!

Middag i månskenet
I vinter kan du avsluta dina dagar i snön med en middag i månskenet! Det finns flera restauranger som har öppet för att exklusivt erbjuda dig den mest fantastiska middagsupplevelsen i månskenet när dagen är slut. Du kan njuta av en oförglömlig middag i en mysig, rustik och hemtrevlig atmosfär som får dig att känna dig som hemma. Men upplevelsen slutar inte där. Eftersom många av dessa restauranger ligger precis vid backarna och det enda sättet att ta sig dit är att vandra med snöskor, åka skidor eller åka med en uppvärmd snowcat.

Och om du vill njuta av en eklektisk middag, glöm inte att prova l'Abarset! L'Abarset erbjuder den perfekta kombinationen av värme, komfort och modernitet. Inrett med inslag av trä och andra fina material, kommer du att njuta av en trevlig kväll, oavsett om du tar en drink medan du lyssnar på musik eller njuter av det traditionella köket.

En dag med skidåkning är inte tillräckligt
Räcker det inte med en hel dag i pisten? Då kan du förlänga din dag med nattskidåkning. Nu finns det ingen ursäkt för att inte njuta av skidåkningen maximalt. Om du känner att dina skiddagar inte är tillräckligt långa, ger Grandvalira dig chansen att göra det mesta av dina dagar i snön. Den här säsongen har anläggningen valt att förlänga öppettiderna så att du kan njuta av skidåkningen till fullo. Du kommer att ha La Solana-backen i Pas de la Casa för dig själv.

Nattskidåkning i Andorra – Besök Andorra @andorraworld

Upplevelser för de äventyrlystna: Övernatta... Mitt i snön
Bo på ovanliga platser medan du njuter av naturens skönhet med dina fem sinnen: lyssna på vinden som blåser genom träden, bli varm och tillfreds efter en lång dag i snön, njut av den underbara doften av ved när den brinner i eldstaden, ta in utsikten över den snöiga dalen från fönstret, smaka på en läcker lokal specialitet…

En sinnlig upplevelse väntar så snart du kliver in genom dörren till ett av de unika boendealternativen: Domo Lodge i Grau Roig, traditionella bergsstugor, bemannade härbärgen - som Refugi de l'Illa, Refugi del Comapedrosa, Refugi de Juclar i Refugi de Sorteny - eller dela en bergshydda. 

Bergshydda i Andorra – Besök Andorra @andorraworld 

Den oumbärliga Aprés-ski 

Vinter och Andorra passar som hand i handske och snön är naturligtvis en av de mest attraktiva attraktionerna under vintersäsongen, men Andorra har mycket mer att erbjuda under vintern. Landet erbjuder t.ex. ett brett utbud av aktiviteter och alternativ för en spännande afterski.

Promenera längs historiska gator, shoppa lös i det stora butiksutbudet, där du kan hitta vad du än letar efter, eller njut av välbefinnandet på hotellets spa eller på Caldea, Sydeuropas största spa.

Spa Caldea – Besök Andorra @andorraworld

Andorra erbjuder oändlig underhållning!

Hitta all information på Visitandorra.com 

Publicerad av: André Moth Andersen

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen