Skidsemester vecka 1: Guide för den bästa skidresan under årets första vecka

Skidsemester vecka 1: Guide för den bästa skidresan under årets första vecka

En del börjar det nya året med en bantningskur och ett motvilligt införskaffat gymkort. Andra gör något de faktiskt vill göra - som att åka på en skidsemester under årets första vecka.

Vill du åka på skidsemester vecka 1 och tillbringa nyår på skidor? Eller vill du bara tillbringa årets första dagar på ett fantastiskt sätt? 

Då har du kommit till rätt ställe - vi har nämligen tagit fram den största och bästa nyårsraketen till dig i form av en guide för skidsemestrar under vecka 1. Här kan du läsa mer om vilka resebyråer som erbjuder semesterresor den här veckan, vart du kan åka och varför du ska välja att åka just denna vecka.

Hitta en skidsemester vecka 1

Skidsemester under vecka 1 - här är de populäraste länderna

Låt oss ta en titt på de populäraste länderna bland svenskar som åker på skidsemester under vecka 1. Nedan ger vi en kort sammanfattning av Norge, Frankrike, Österrike och Italien. 


Fira in det nya året i Norge

I norska skidorter som Kvitfjell och Hafjell kan du uppleva mycket mer än bara skidåkning under vecka 1. Nyårsveckan är en av de populäraste på flera norska skidorter, så därför rekommenderar vi att du bokar så tidigt som möjligt. Om du väljer att åka över nyår kan du uppleva den goda stämningen och du kan t.ex. se ett traditionellt fackeltåg... och naturligtvis njuta av en välsmakande nyårsmeny.

Se alla resebyråer som erbjuder skidresor till Norge under vecka 1 genom att klicka här


Hälsa 2023 välkommet i fantastiska Frankrike

I vår stora nyårsguide kan du läsa om hur franska skidområden som Val Thorens har aktiviteter planerade från morgon till kväll runt nyår. Om du vill åka skidor är Frankrike ett utmärkt resmål för en skidsemester, men du kan också uppleva mycket mer. Det finns många restauranger och barer som tävlar om att vara värd för det mest storslagna nyårsfirandet. 
Se alla resebyråer som anordnar skidresor till Frankrike under vecka 1 genom att klicka här


Inled det nya året med en skidsemester i charmerande Österrike 

Vet du vad jag älskar med Österrike? Skidåkningen! Vet du vad jag älskar lika mycket? Österrikisk afterski! Österrike erbjuder de bästa förutsättningarna för en perfekt kombination av skidåkning och andra aktiviteter. I slutet av året kan du njuta av traditionella fackelshower som är bra underhållning för hela familjen. 
Se alla resebyråer som erbjuder skidresor till Österrike under vecka 1 genom att klicka här


Smakupplevelser och skidåkning i Italien under vecka 1

Italien är ett av svenskarnas favoritresmål. Som tur är erbjuder flera resebyråer skidresor till Italien under vecka 1. Det innebär att du kan välja mellan många olika resmål och boenden, så att du lätt kan hitta den perfekta resan för din familj. 
Se alla resebyråer som erbjuder skidresor till Italien under vecka 1 genom att klicka här

Varför ska du åka på en skidsemester vecka 1?

Det finns två olika möjligheter för resor under årets första vecka. Det första alternativet är att resa mellan jul och nyår och fira nyårsafton i backen. Låt oss först ta upp fördelarna med detta alternativ:
  • Du får ett helt speciellt nyår
  • Det finns massor av plats i pisterna den 1 januari
  • Många skidområden arrangerar festligt nyårsfirande
  • Du sparar massa pengar på nyårsfyrverkerier ;)
Det andra alternativet är att åka på en av årets första dagar. De största fördelarna med den här perioden är att du sparar en hel del pengar och att du slipper liftköerna. 

Vad är alternativen till en skidresa vecka 1?

Om du letar efter en billig skidsemester rekommenderar vi att du kikar på: 
Vecka 2
Vecka 3
Vecka 4
Vecka 5
Vecka 6
Vecka 9
Vecka 10
Eftersom en skidsemester i vecka 1 ofta ligger över nyårsafton, så är den kanske inte så billig som du kanske hade förväntat dig. Om du vill åka tidigt och spara lite pengar kan du välja en skidresa över jul

Om du vill åka på en skidresa under sportlovet kan du läsa vår artikel Skidsemester på sportlovet

Ofta ställda frågor (FAQ)

Vad är fördelen med att åka på skidsemester vecka 1?

Det finns två stora fördelar med att åka på skidsemester under vecka 1. För det första kan du uppleva ett annorlunda nyår. För det andra kan du njuta av lugnet under årets första dagar.

Vart kan jag åka på skidsemester vecka 1?

Många svenska resebyråer erbjuder resor i vecka 1. Dessutom finns det snö på alla populära destinationer, så det finns gott om skidområden att välja mellan.

Är det dyrt att åka på skidsemester vecka 1?

Om du väljer att åka över nyår är det inte den billigaste veckan. Väljer du att åka vecka 1, med avresa efter nyår, kan resan bli billigare.

Publicerad av: Rasmus Skov

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen