Svensk favorit investerar miljoner i ny lift - och ett våffelstuga

Svensk favorit investerar miljoner i ny lift - och ett våffelstuga

De senaste åren har Stöten investerat upp mot 300 miljoner i en ny lift, hundratals sängplatser och bättre möjligheter att få en nygjord våffla.

Stöten har etablerat sig som ett trevligt område som är älskat av familjer med yngre barn som vill åka skidor inom säkra premisser. Det blir nu ännu bättre och mer avslappnat att färdas i.

Under sommaren har Stöten, som ligger blott ett par kilometer från gränsen mellan Sverige och Norge, byggt en ny lift.

Den nya liften heter Ravinenliften och ska göra skidområdet som redan har 19 liftar och 49 pister mer sammanhängande och allsidigt. 


Här ses den nya Ravinenliften


Naturlig halfpipe

Det är tal om en 1 170 meter lång lift som kan frakta upp 750 personer varje timme. När man kommer till toppen står man framför 3 lätta nedfarter som man fritt kan välja mellan - Granskottet, Mullvaden och Ravinen.

Särskilt på den sistnämnda är det upplagt för en upplevelse. Pisten är nämligen gjord av terrängen som utformar en naturlig halfpipe som ger ett nytt och roligt sätt att åka skidor på när man kan köra upp och ner på sidorna av pisten. Det är inte så att man behöver vara en halvprofessionell våghals utan det hela är ganska familjevänligt.

Vill man istället prova sina nerver och sitt mod så är det den nya liften man ska ta över till den delen som heter stötentorget. Det är här som det lite svårare pisterna befinner sig.

Ravinen liften öppnar alltså inte några nya pister utan ger ett bättre sammanhängande av området och förebygger kö.


Stöten blev 2019 korat till Sveriges bästa skidområde och är helt perfekt för barnfamiljer


Ännu fler våfflor

Liften är bara en del av den stora investeringen på upp mot 300 miljoner kronor. Det har utöver den nya liften också tillkommit omkring 800 mer sängplatser i byn. Det är utöver de 7500 platser som redan fanns där.

Sedan blir Stötens populära Våffelstuga också utvidgat. Norröver kan det bli kallt och nu kan skidområdet nästan garantera att det finns plats när familjen behöver värma sig med en våffla med varmchoklad. Den nya våffelstugan ligger på Soltorget, precis nedanför den nya Ravinenliften.

Stöten skriver på deras hemsida att man har möjlighet att både beställa bord och beställa mat i den nuvarande Corona situationen. Det för att familjen tryggt och bra ska kunna ta sig in på områdets restauranger utan att frukta för att sitta axel mot axel med andra skidåkare.Här ses den nya och bättre “Våffelstugan”


Läs mer om skidsemester i Stöten

Publicerad av: Rasmus Bragh Schulz

Fakta om Stöten
Skidområdet: 483-848 m.ö.h
Staden/byn: 483 m.ö.h

40 pister i allt
18 stk.
12 stk.
5 stk.
5 stk.

Lifter: 21 stk. / 18.000 pers/time

Släpliftar: 18
Sittliftar: 2

Mer om skidresor till Stöten

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen