Kläppen bygger Sveriges tredje gondol

Kläppen bygger Sveriges tredje gondol

Detta blir Kläppen Ski Resorts största investering i områdets historia. En satsning som är historisk på många sätt.

Inte nog med att det är Kläppens första gondolbana, det är också Sälen-områdets första, (Sälen består av områdena: Hundjället, Högfjället, Kläppen, Lindvallen, Stöten och Tandådalen) och gondolbanan blir den tredje gondolen i hela Sverige. De två skidområdena som redan har en gondol är Åre och Branäs.

Över 100 miljoner kronor investerades i den nya gondolbanan i Kläppen, gondolen kommer att kunna flytta 2 400 personer i timmen och det kommer i allt vara 47 gondoler med plats till 10 skidåkare per styck.

"Detta är en dröm vi skissat på under flera år. Vi för in lite av alpernas bekvämlighet och upplevelse i Sälenfjällen och tror att gondolen kommer att öka attraktionskraften för hela regionen. Gondolen blir ett landmärke" säger Gustav Eriksson, VD för Kläppen.

Byggeriet påbörjades i våras och gondolen kommer att börja vid välkomstcentret, ”bredvid riksväg 66”. Från välkomstcentret går turen upp till mellanstationen på Tranantorget, där det självklart kommer vara möjligt att kliva av och sedan åker den vidare mot toppen.

Gondolen kommer självklart bli en väsentlig uppgradering av hela området och inte minst på dagar med dåligt väder blir den extra behaglig, så att man kan sitta i lä för vinden och med värme i sätet, och därmed vara redo för att åka ner mot dalen när man kommer upp på toppen.

Gondolen kommer att stå klar till säsongspremiären i mitten av december 2016.


Läs mer om skidsemester i Kläppen här. 

Publicerad av: André Moth Andersen

Fakta om Kläppen
Skidområdet: 400-800 m.ö.h
Staden/byn: 400 m.ö.h

34 pister i allt
17 km grön
7 km blå
5 km röd
5 km svart

Lifter: 21 stk. / 15.883 pers/time

Släpliftar: 16
Tåg: 2
Sittliftar: 1
Kabinliftar: 2

Mer om skidresor till Kläppen

Hitta erbjudanden på skidresor