⚫ Black Weekend - ALLT är nedsatt ⚫

Skidsemester i Rovaniemi (Finland)


Vintersemester i jultomtens hemstadRovaniemi är en riktig vintersemesterort. Det finns 6 pister i Ounasvaarafjället. Men inte bara skidåkning ? flera andra aktiviteter så som snöskotersafari och ren- och hundslädåkning är populära här.Rovaniemi, jultomtens hemstad är utan tvivel ett av Finlands bäst kända platser. Staden är mycket livlig med sina 35.000 invånare, varav en stor del är studerande på Lapplands Universitet. Stadens administrativa centrum har ritats av Alvar Aalto. Jultomten bor på Polarcirklen, där man kan besöka hans kontor. Här finns också hans postkontor och många butiker med lappländska konsthantverk och specialiter. I en närliggande klippa har man huggit ut nöjesparken Santapark. Här kan man uppleva julen året runt.... Läs mer.


Snörapporter och väder

Fakta om Rovaniemi
6 pister i allt
6 km blå

Lifter: 4 stk.

Släpliftar: 4
Mer information om Rovaniemi under bannern
Vintersemester i jultomtens hemstad
Rovaniemi är en riktig vintersemesterort. Det finns 6 pister i Ounasvaarafjället. Men inte bara skidåkning ? flera andra aktiviteter så som snöskotersafari och ren- och hundslädåkning är populära här.

Rovaniemi, jultomtens hemstad är utan tvivel ett av Finlands bäst kända platser. Staden är mycket livlig med sina 35.000 invånare, varav en stor del är studerande på Lapplands Universitet. Stadens administrativa centrum har ritats av Alvar Aalto. Jultomten bor på Polarcirklen, där man kan besöka hans kontor. Här finns också hans postkontor och många butiker med lappländska konsthantverk och specialiter. I en närliggande klippa har man huggit ut nöjesparken Santapark. Här kan man uppleva julen året runt.

Bilder och video från Rovaniemi


Användaromdömen om Rovaniemi

Skidterräng
5,00
Liftsystem
5,00
Afterski
5,00
Staden
5,00
Barnvänlig
0,00
Nybörjarvänlig
0,00
Prisnivå
0,00
Offpist
0,00
Rovaniemi har en totalpoäng på 5,00 stjärnor av 5. Baserat på 1 recensioner.
Mer information om Rovaniemi under bannern

Snörapporter och väder

Søndag
Skyet
Skyet
-3ºC
-4ºC
0,0 mm
2,4 m/s
syd-sydøst
Mandag
Skyet
Skyet
-3ºC
-3ºC
0,0 mm
1,9 m/s
syd-sydøst
Tirsdag
Skyet
Skyet
-2ºC
-2ºC
0,0 mm
3,1 m/s
syd
Onsdag
Skyet
Skyet
-1ºC
-1ºC
0,0 mm
3,1 m/s
syd

Karta över Rovaniemi

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Rovaniemi. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor