Skidsemester i Les Arcs (Frankrike)

Resebyråer till Les Arcs: Nortlander, SKILINK, Snowtrex, Sunweb

Les Arcs består av fyra byar, Les Arcs 1600, Les Arcs 1800, Les Arcs 1950 och Les Arcs 2000som inte ligger långt ifrån varandra. Som namnen antyder ligger byarna på olika höjder. 1800 är den största av de fyra byarna och besöks mest av de unga, här finns nämligen de bästa möjligheterna för afterski. Les Arcs är en del av skidorten Paradiski som är sammansatt till La Plagne.425 kilometer pist Les Arcs ligger som en del av Frankrikes största skidområden. I Paradiski hittar man inte mindre än 425 kilometer pist fördelat på 264 olika pister att ha kul i fördelat i Les Arcs och La Plagne. Cirka 200 kilometer... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Les Arcs
Skidområdet: 1000-3225 m.ö.h
Staden/byn: 1600 m.ö.h

239 pister i allt
12 stk.
132 stk.
66 stk.
29 stk.

Lifter: 117 stk. / 207.044 pers/time

Släpliftar: 58
Tåg: 2
Sittliftar: 46
Kabinliftar: 12
Mer information om Les Arcs under bannern
Les Arcs består av fyra byar, Les Arcs 1600, Les Arcs 1800, Les Arcs 1950 och Les Arcs 2000som inte ligger långt ifrån varandra. Som namnen antyder ligger byarna på olika höjder. 1800 är den största av de fyra byarna och besöks mest av de unga, här finns nämligen de bästa möjligheterna för afterski. Les Arcs är en del av skidorten Paradiski som är sammansatt till La Plagne.

425 kilometer pist

Les Arcs ligger som en del av Frankrikes största skidområden. I Paradiski hittar man inte mindre än 425 kilometer pist fördelat på 264 olika pister att ha kul i fördelat i Les Arcs och La Plagne. Cirka 200 kilometer ligger lokalt i Les Arcs medans La Plagne står för det ytterligare 225 km pist. Hela det stora området är sammankopplat med hjälp av hela 160 moderna liftar som effektivt transporterar skidåkare runt, Det är inte ofta du behöver tänka på långa köer vid liftarna. Paradiski är världsberömt för sin skidåkning och lever till fullo ut namnet om att vara ett paradis för skidåkning.

Ett paradis för alla skidåkare

Skidområdet imponerar inte bara i storleken utan också med den stora variationen. som helhet så är det perfekt till skidåkare på alla nivåer. Det stora områdets olikheter och lätta tillgång ger en perfekt blandning av pister som kan utforskas av alla. Särsklit så kan skidåking genom det stora skogsområdet rekommenderas. Tar man Grizzly 68 stolliften upp så kommer man till ett stort nätverk av röda och blåa pister som går mellan dom vackra träden till Peisly och Vallendry.

Perfekt skidåkning för barn och nybörjare

I området omkring Peisly och Vallendry mitt i mellan Les Arcs och La Plagne hittar man Kids Forrest där det finns bra möjligheter för nybörjare och de små. Det blir en upplevelse att lära sig åka skidor här när pisten åker mellan trädena med 15 olika överraskningar och utmaningar under turen ner. Det finns också ett stort utbud av långa blå pister precis vid Les Arcs 1800 där nybörajre tryggt kan lära sig åka skidor. När självtilliten börjar byggas upp kan man testa den blå Vallée de L’Arc som går från toppen av Col de La Chal mellan träden.

Autentiska franska matupplevelser

En skidsemester till Les Arcs bjuder inte bara på bra skidåkning utan det ger även möjlighet att testa det franska köket när man börjar bli hungrig. Les Arcs har ett stort utbud av restauranger både i backen och nere i byn. I Les Arcs 2000 kan man exempelvis uppleva den rustika Chalet de L’Arc där den traditionella alpina atmosfären skiner igenom och du kan njuta av traditionella rätter som raclette och fondue. I centrum av Les Arcs 1950 kan man besöka det populära Le Mazot som är specialiserade i Savoyard-rätter som fondue savoyard och tartiflette. Det är bara toppen av isberget och det finns i området en värld av andra restauranger som väntas på att bli utforskade.

Utvalda skidresor från Les Arcs

Sök efter skidresa

Residence Arc 1950 le Village - Les Arcs 1950

Arc 1950 le Village är en samling lyxiga 5-stjärniga lägenhetskomplex som är perfekta för par, familjer eller företagsresor!

Hotel du Golf

Hotel du Golf ligger precis vid backen och i hjärtat av Arc 1800. På detta club-hotell finns det reception, en härlig lounge med öppen spis och biljard, spaområde, barer och restauranger samt kids club för barnen. Det finns 246 rum på hotellet med möjlighet för "connecting doors" för att skapa större familjerum. Rummen är trevligt och enkelt inredda med stora fönster, fransk balkong, TV och badrum med dusch och toalett. Hotellet är ett "all-inclusive" hotell med mat och dryck inkluderat Läs mer

Bilder och video från Les Arcs


Användaromdömen om Les Arcs

Skidterräng
4,30
Liftsystem
3,95
Afterski
3,27
Staden
3,24
Barnvänlig
3,00
Nybörjarvänlig
4,00
Prisnivå
3,00
Offpist
2,00
Les Arcs har en totalpoäng på 3,34 stjärnor av 5. Baserat på 37 recensioner.
Les Arcs. Del av Paradiski - Recenserat den 12/09 2021 19:24 - Skapad av Jim Huzell

Les Arcs är en del av "Paradiski" tillsammans med bl.a La Plagne. Formar världens näst största integrerade skidsystem. Skidåkning för alla nivåer inklusive off-pist som inte blir "sönderkört" som i vissa kända orter. En av alpernas längsta tillgängliga pister är från Glaciären Aguille Rouge till den lilla byn Villaroger där man kan luncha i en gammal lada Läs mer

Perfekt skidort - Recenserat den 12/09 2021 09:02 - Skapad av Manuel Jovalli

Bare åk!

Mer information om Les Arcs under bannern

Snörapporter och väder

Fredag
Regnbyger
Regnbyger
13ºC
10ºC
3,0 mm
2,0 m/s
vest-nordvest
Lørdag
Kraftig regn
Kraftig regn
13ºC
3ºC
2,2 mm
2,0 m/s
vest-nordvest
Søndag
Kraftig regn
Kraftig regn
11ºC
4ºC
2,6 mm
1,7 m/s
vest
Mandag
Kraftig regn
Kraftig regn
13ºC
4ºC
9,2 mm
1,8 m/s
nordvest

Karta över Les Arcs

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Les Arcs. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor