Skidsemester i Les Arcs (Frankrike)

Resebyråer till Les Arcs: Nortlander, SKILINK, Snowtrex, Sunweb

Les Arcs består av fyra byar, Les Arcs 1600, Les Arcs 1800, Les Arcs 1950 och Les Arcs 2000som inte ligger långt ifrån varandra. Som namnen antyder ligger byarna på olika höjder. 1800 är den största av de fyra byarna och besöks mest av de unga, här finns nämligen de bästa möjligheterna för afterski. Les Arcs är en del av skidorten Paradiski som är sammansatt till La Plagne.425 kilometer pist Les Arcs ligger som en del av Frankrikes största skidområden. I Paradiski hittar man inte mindre än 425 kilometer pist fördelat på 264 olika pister att ha kul i fördelat i Les Arcs och La Plagne. Cirka 200 kilometer... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Les Arcs
Skidområdet: 1000-3225 m.ö.h
Staden/byn: 1600 m.ö.h

239 pister i allt
12 stk.
132 stk.
66 stk.
29 stk.

Lifter: 117 stk. / 207.044 pers/time

Släpliftar: 58
Tåg: 2
Sittliftar: 46
Kabinliftar: 12
Les Arcs består av fyra byar, Les Arcs 1600, Les Arcs 1800, Les Arcs 1950 och Les Arcs 2000som inte ligger långt ifrån varandra. Som namnen antyder ligger byarna på olika höjder. 1800 är den största av de fyra byarna och besöks mest av de unga, här finns nämligen de bästa möjligheterna för afterski. Les Arcs är en del av skidorten Paradiski som är sammansatt till La Plagne.

425 kilometer pist

Les Arcs ligger som en del av Frankrikes största skidområden. I Paradiski hittar man inte mindre än 425 kilometer pist fördelat på 264 olika pister att ha kul i fördelat i Les Arcs och La Plagne. Cirka 200 kilometer ligger lokalt i Les Arcs medans La Plagne står för det ytterligare 225 km pist. Hela det stora området är sammankopplat med hjälp av hela 160 moderna liftar som effektivt transporterar skidåkare runt, Det är inte ofta du behöver tänka på långa köer vid liftarna. Paradiski är världsberömt för sin skidåkning och lever till fullo ut namnet om att vara ett paradis för skidåkning.

Ett paradis för alla skidåkare

Skidområdet imponerar inte bara i storleken utan också med den stora variationen. som helhet så är det perfekt till skidåkare på alla nivåer. Det stora områdets olikheter och lätta tillgång ger en perfekt blandning av pister som kan utforskas av alla. Särsklit så kan skidåking genom det stora skogsområdet rekommenderas. Tar man Grizzly 68 stolliften upp så kommer man till ett stort nätverk av röda och blåa pister som går mellan dom vackra träden till Peisly och Vallendry.

Perfekt skidåkning för barn och nybörjare

I området omkring Peisly och Vallendry mitt i mellan Les Arcs och La Plagne hittar man Kids Forrest där det finns bra möjligheter för nybörjare och de små. Det blir en upplevelse att lära sig åka skidor här när pisten åker mellan trädena med 15 olika överraskningar och utmaningar under turen ner. Det finns också ett stort utbud av långa blå pister precis vid Les Arcs 1800 där nybörajre tryggt kan lära sig åka skidor. När självtilliten börjar byggas upp kan man testa den blå Vallée de L’Arc som går från toppen av Col de La Chal mellan träden.

Autentiska franska matupplevelser

En skidsemester till Les Arcs bjuder inte bara på bra skidåkning utan det ger även möjlighet att testa det franska köket när man börjar bli hungrig. Les Arcs har ett stort utbud av restauranger både i backen och nere i byn. I Les Arcs 2000 kan man exempelvis uppleva den rustika Chalet de L’Arc där den traditionella alpina atmosfären skiner igenom och du kan njuta av traditionella rätter som raclette och fondue. I centrum av Les Arcs 1950 kan man besöka det populära Le Mazot som är specialiserade i Savoyard-rätter som fondue savoyard och tartiflette. Det är bara toppen av isberget och det finns i området en värld av andra restauranger som väntas på att bli utforskade.

Utvalda skidresor från Les Arcs

Sök efter skidresa

Residence Arc 1950 le Village - Les Arcs 1950

Arc 1950 le Village är en samling lyxiga 5-stjärniga lägenhetskomplex som är perfekta för par, familjer eller företagsresor!

Résidence Arc 1950 Le Village

Lyxiga och 5-stjärniga Premium Résidence Arc 1950 Le Village utgörs av 8 byggnader belägna i centrum av Les Arcs 1950, med direkt tillgång till nedfarterna. Inköpsmöjligheter finns i boendet omedelbara närhet. Till anläggningen, som till stora delar designats i trä, hör reception med Wi-Fi (begränsad hastighet), entréhall, skiddepå och bagagerum. Ett parkeringshus finns i boendets omedelbara närhet (mot avgift, reservation krävs, se "Viktig information"). Dessutom ingår användande av wellnessområdet med 4 uppvärmda utomhuspooler, simhall, bastu, hamam, flera utomhusbubbelpooler, vilorum samt Läs mer

Hotel Taj I Mah

Excellent Hotel Taj I Mah är ett lyxigt boende i Arcs 2000. På Hotel Taj I Mah finner du avkoppling i högsta klass. Den serviceinriktade personalen, lyxen och läget gör hotellet till det perfekta valet för en skidsemester. Liften ligger 20 meter från din ytterdörr och du kan åka skidor hela vägen. Hotellet erbjuder också en fantastisk utsikt över byn och pisterna. Tack vare den unika arkitekturen så är hotellet väldigt ljust. Den perfekta blandningen av material, färg och ljuseffekter Läs mer

Bilder och video från Les Arcs


Användaromdömen om Les Arcs

Skidterräng
4,30
Liftsystem
3,95
Afterski
3,27
Staden
3,24
Barnvänlig
3,00
Nybörjarvänlig
4,00
Prisnivå
3,00
Offpist
2,00
Les Arcs har en totalpoäng på 3,34 stjärnor av 5. Baserat på 37 recensioner.
Les Arcs. Del av Paradiski - Recenserat den 12/09 2021 19:24 - Skapad av Jim Huzell

Les Arcs är en del av "Paradiski" tillsammans med bl.a La Plagne. Formar världens näst största integrerade skidsystem. Skidåkning för alla nivåer inklusive off-pist som inte blir "sönderkört" som i vissa kända orter. En av alpernas längsta tillgängliga pister är från Glaciären Aguille Rouge till den lilla byn Villaroger där man kan luncha i en gammal lada Läs mer

Perfekt skidort - Recenserat den 12/09 2021 09:02 - Skapad av Manuel Jovalli

Bare åk!

Snörapporter och väder

Torsdag
Regnbyger
Regnbyger
15ºC
13ºC
0,6 mm
3,4 m/s
syd
Fredag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
9ºC
8ºC
4,2 mm
2,3 m/s
vest
Lørdag
Skyet
Skyet
6ºC
4ºC
0,1 mm
2,6 m/s
vest-nordvest
Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
14ºC
3ºC
0,0 mm
1,6 m/s
vest-sydvest

Karta över Les Arcs

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Les Arcs. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen