Les Arcs (Frankrike)

Resebyråer till Les Arcs: Nortlander, SKILINK, Snowtrex, Sunweb

Les Arcs består av fyra byar, Les Arcs 1600, Les Arcs 1800, Les Arcs 1950 och Les Arcs 2000som inte ligger långt ifrån varandra. Som namnen antyder ligger byarna på olika höjder. 1800 är den största av de fyra byarna och besöks mest av de unga, här finns nämligen de bästa möjligheterna för afterski. Les Arcs är en del av skidorten Paradiski som är sammansatt till La Plagne.425 kilometer pist Les Arcs ligger som en del av Frankrikes största skidområden. I Paradiski hittar man inte mindre än 425 kilometer pist fördelat på 264 olika pister att ha kul i fördelat i Les Arcs och La Plagne. Cirka 200 kilometer... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Les Arcs
Skidområdet: 1000-3225 m.ö.h
Staden/byn: 1600 m.ö.h

239 Pister i allt
12 km grön
132 km blå
66 km röd
29 km svart

Lifter: 117 stk. / 207.044 pers/time

Släpliftar: 58
Tåg: 2
Sittliftar: 46
Kabinliftar: 12
Mer information om Les Arcs under bannern
Les Arcs består av fyra byar, Les Arcs 1600, Les Arcs 1800, Les Arcs 1950 och Les Arcs 2000som inte ligger långt ifrån varandra. Som namnen antyder ligger byarna på olika höjder. 1800 är den största av de fyra byarna och besöks mest av de unga, här finns nämligen de bästa möjligheterna för afterski. Les Arcs är en del av skidorten Paradiski som är sammansatt till La Plagne.

425 kilometer pist

Les Arcs ligger som en del av Frankrikes största skidområden. I Paradiski hittar man inte mindre än 425 kilometer pist fördelat på 264 olika pister att ha kul i fördelat i Les Arcs och La Plagne. Cirka 200 kilometer ligger lokalt i Les Arcs medans La Plagne står för det ytterligare 225 km pist. Hela det stora området är sammankopplat med hjälp av hela 160 moderna liftar som effektivt transporterar skidåkare runt, Det är inte ofta du behöver tänka på långa köer vid liftarna. Paradiski är världsberömt för sin skidåkning och lever till fullo ut namnet om att vara ett paradis för skidåkning.

Ett paradis för alla skidåkare

Skidområdet imponerar inte bara i storleken utan också med den stora variationen. som helhet så är det perfekt till skidåkare på alla nivåer. Det stora områdets olikheter och lätta tillgång ger en perfekt blandning av pister som kan utforskas av alla. Särsklit så kan skidåking genom det stora skogsområdet rekommenderas. Tar man Grizzly 68 stolliften upp så kommer man till ett stort nätverk av röda och blåa pister som går mellan dom vackra träden till Peisly och Vallendry.

Perfekt skidåkning för barn och nybörjare

I området omkring Peisly och Vallendry mitt i mellan Les Arcs och La Plagne hittar man Kids Forrest där det finns bra möjligheter för nybörjare och de små. Det blir en upplevelse att lära sig åka skidor här när pisten åker mellan trädena med 15 olika överraskningar och utmaningar under turen ner. Det finns också ett stort utbud av långa blå pister precis vid Les Arcs 1800 där nybörajre tryggt kan lära sig åka skidor. När självtilliten börjar byggas upp kan man testa den blå Vallée de L’Arc som går från toppen av Col de La Chal mellan träden.

Autentiska franska matupplevelser

En skidsemester till Les Arcs bjuder inte bara på bra skidåkning utan det ger även möjlighet att testa det franska köket när man börjar bli hungrig. Les Arcs har ett stort utbud av restauranger både i backen och nere i byn. I Les Arcs 2000 kan man exempelvis uppleva den rustika Chalet de L’Arc där den traditionella alpina atmosfären skiner igenom och du kan njuta av traditionella rätter som raclette och fondue. I centrum av Les Arcs 1950 kan man besöka det populära Le Mazot som är specialiserade i Savoyard-rätter som fondue savoyard och tartiflette. Det är bara toppen av isberget och det finns i området en värld av andra restauranger som väntas på att bli utforskade.

Utvalda skidresor från Les Arcs

Sök efter skidresa

Residence Arc 1950 le Village - Les Arcs 1950

Arc 1950 le Village är en samling lyxiga 5-stjärniga lägenhetskomplex som är perfekta för par, familjer eller företagsresor!

Lejligheder "Résidence le Belmont"

Résidence le Belmont erbjuder fina och prisvärda lägenheter, placerat i en lugn och fridfull miljö i den bilfria bydelen, Arc 1800. Direkt utanför dörren till lägenhetshotellet har du skidåkningen och in till centrum har du endast en kort promenad. Lägenheterna finns i olika storlekar för 4, 5 eller 6 personer. Alla är fina och väl omhändertagna och innehåller badrum med dusch och toalett samt ett välutrustat kök. Boendet kan dessutom rekommenderas till de som reser i större sällskap eller grupper Läs mer

Chalet de l'Ours

Chalet de l'Ours är en härlig stor stuga som ligger i det vackra Arc 2000. Stugan är byggd i Savoyarde-stil, som bjuder på mycket atmosfär. Den närmaste liften och skidbacken ligger bara 100 meter bort, så på morgonen är det bara frågan om en kort promenad och du är på väg.Chalet de l'Ours är uppdelad i ett antal lyxiga och rymliga lägenheter för mellan 6 och 12 personer. De är traditionella men mycket smakfullt inredda med mycket användning av Läs mer

Bilder och video från Les Arcs


Användaromdömen om Les Arcs

Skidterräng
4,30
Liftsystem
3,95
Afterski
3,27
Staden
3,24
Barnvänlig
3,00
Nybörjarvänlig
4,00
Prisnivå
3,00
Offpist
2,00
Totalpoängen är 3,34 stjärnor av 5 . Baserat på. 37 recensioner.
Les Arcs. Del av Paradiski - Recenserat den 25/09 2022 01:10 - Skapad av Jim Huzell

Les Arcs är en del av "Paradiski" tillsammans med bl.a La Plagne. Formar världens näst största integrerade skidsystem. Skidåkning för alla nivåer inklusive off-pist som inte blir "sönderkört" som i vissa kända orter. En av alpernas längsta tillgängliga pister är från Glaciären Aguille Rouge till den lilla byn Villaroger där man kan luncha i en gammal lada Läs mer

Perfekt skidort - Recenserat den 25/09 2022 01:10 - Skapad av Manuel Jovalli

Bare åk!

Mer information om Les Arcs under bannern

Snörapporter och väder

Søndag
Let regn
Let regn
5ºC
4ºC
0,1 mm
1,1 m/s
vest-sydvest
Mandag
Skyet
Skyet
6ºC
2ºC
1,8 mm
1,7 m/s
vest-sydvest
Tirsdag
Kraftig sne
Kraftig sne
0ºC
1ºC
30,8 mm
2,0 m/s
vest
Onsdag
Regn
Regn
2ºC
-2ºC
9,7 mm
0,6 m/s
syd

Karta över Les Arcs

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Les Arcs. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor