Pistkarta från Val Thorens

Resebyråer till Val Thorens: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Snowtrex, Sunweb

Sök skidresor till Val Thorens

Hitta mer information om Val Thorens: Webbkameror - Snörapporter - Hotell - Stugor - Lägenheter


Val Thorens är helt klart ett av Europas absolut bästa skidområden. Det har blivit utnämnt till världens bästa skidområde flera gånger, samt Europas bästa. Byn ligger på 2.300 meters höjd, vilket gör att snön nästan alltid garanterat är otroligt bra.

Val Thorens är en del av Les 3 Vallées (De Tre Dalarna) som består av byarna Courchevel, Méribel och Val Thorens/Les Menuires. Med det stora liftkortet har man tillgång till hela 600 pistkilometer. Man behöver alltså beta av nästan 100 pistkilometer om dagen för att hinna komma runt i hela området och alla pister på en vanlig skidvecka. Området har ofantligt många bra pister, så det är nästan omöjligt att kunna nämna alla de bästa i ett av världens bästa skidområden. Men vi vill trots allt göra ett försök på ett par rekommendationer på några bra och roliga pister.

Om man är ute efter höjdskillnad, så kan man hitta flera pister där det är över 1.000 meters höjdskillnad i en och samma pist. Om man tar liften “Saulire Express” från Méribel upp till toppen så kommer man upp till den röda pisten Maudit, som har en imponerande höjdskillnad på hela 1.200 meter. Man är garanterad mjölksyra i benen, men det är en helt fantastisk tur där man verkligen kan få möjlighet för att tränat sina svängar och teknik. Om man gillar att ha pisterna för sig själv, och slippa de överfulla pisterna, så kan man med fördel åka över till Orelledalen. Här finns det inga hotell, och med många pister som vänder mot syd så är du nästan garanterad en riktig skidbränna på bluebird-dagar.

Val Thorens är verkligen ett område som kan leverera många härliga upplevelser och enastående skidåkning. Deras nybörjarområde är dock tyvärr inte så välplanerat, då många pister mynnar ut mitt i nybörjarområdet. Och om man åker till Val Thorens för att lära sig att åka skidor, så ska man vara beredd på att skidåkningen riktigt snabbt kan bli mycket krävande, då många av pisterna är av röd och svart karaktär. Men möjligheterna är stora och många i Val Thorens, så om man har fått blodad tand och gärna vill satsa för fullt, så kan man absolut få en grym vecka med massor av suverän skidåkning, även om man är helt ny på skidor.

Man kan inte prata om Val Thorens utan att nämna afterskin och nattlivet. Val Thorens förvandlas under eftermiddagen till ett sant Mekka för öltörstande svenskar. Det finns barer överallt, och ölen smakar helt gudomligt oavsett var man väljer att sätta sig. Utsikten är ofta fenomenal, och det stora utbudet av barer gör att de gärna kämpar för uppmärksamheten. Om man gärna vill prova det absolut bästa som den franska festscenen kan erbjuda, så ska man prova att åka upp med liften “Plein Sud”. Den för er direkt upp till “La Folie Douce” som för många är ett legendariskt festställe. Även om man har barnen med, så är det värt att ta turen upp och över baren, där det från tidig eftermiddag är fullt ös med livemusik och ett hav av festglada människor, en helt oförglömlig syn. Om du saknar en svensk twist, så kan du bara besöka “Panda” eller “Tango”, där du är garanterad att möta nästan alla svenskar i hela Val Thorens. Och om festnivån ska höjas ytterligare ett hack, så är Malaysia, som är en underground-nattklubb, ett säkert kort. Här uppträder åtta stora konstnärer som lägger upp för en stensäker fest, som garanterat håller igång ända tills du inte orkar mer.

Val Thorens har otroligt mycket för medelgoda och avancerade skidåkare, och det finns även både en snowpark och offpist. Man kan hitta offpist för alla nivåer, och det finns hur mycket som helst då området är så stort. Snowparken är också i världsklass och kan tillfredsställa nästan alla parkråttor. Därutöver har de även en zipline, om man ska ha en sista adrenalinkick innan man äntrar “Panda” eller “Tango”, eller terrassen hemma på hotellet. Den åker från 3.250 meters höjd och uppnår en topphastighet på omkring 100 km/h. En upplevelse som är väl värt det för alla som gillar en liten adrenalinkick.

Val Thorens är för dem som gärna vill hela kitet. Det finns bra skidåkning och snögaranti, barer och konserter i världsklass, och kan på inga som helst sätt jämföras med den österrikiska afterskin eller festlivet. Ett säkert kort att besöka flera kort i sträck, då man omöjligt kan hinna med alla pister på bara en vecka.


Hotel Koh-I Nor

Välkommen till en skidsemester där du får det hela och lite till.

Chalet 6 Les Balcons

Vackra lägenheter med fantastisk utsikt över Val Thorens Vårt charmiga boende på Chalet 6 Les Balcons ligger i den övre, lugnare delen av anläggningen, känd som Balcons-området. Du kan enkelt nå Val Thorens centrum på bara 10 minuters avkopplande promenad, eller dra nytta av vår gratis shuttle bus. När du kliver ut på din balkong möts du av en fantastisk utsikt över bergen och Val Thorens. Våra byggnader vänder mot söder och sydväst, så att du kan njuta av solen Läs mer

Hotel Koh-I Nor

I Val Thorens, det högsta skidområdet i Europa, ligger Excellent Hotelet Koh-I Nor på 2400 meter. Den absoluta toppen, bokstavligen och figurativt en diamant bland femstjärniga hotell på grund av de speciella diamantformade glaskonstruktionerna, den oöverträffliga panoramautsikten, wellness-avdelning på 800m², de gastronomiska restaurangerna och den utmärkta servicen. Detta är den perfekta platsen för en exklusiv snöutflykt. Släpp allt och överlåt dig till den kompetenta personalen. De moderna rummen och sviterna är elegant inredda, men utstrålar också värme genom användning av Läs mer


Användaromdömen om Val Thorens

Skidterräng
4,55
Liftsystem
4,38
Afterski
4,12
Staden
3,68
Barnvänlig
3,14
Nybörjarvänlig
3,71
Prisnivå
3,14
Offpist
4,00
Val Thorens har en totalpoäng på 3,84 stjärnor av 5. Baserat på 314 recensioner.

Karta över Val Thorens

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen