Pistkarta från Val Thorens

Resebyråer till Val Thorens: Nortlander, SKILINK, Snowtrex, Sunweb

Sök skidresor till Val Thorens

Hitta mer information om Val Thorens: Webbkameror - Snörapporter - Hotell - Stugor - Lägenheter


Val Thorens är helt klart ett av Europas absolut bästa skidområden. Det har blivit utnämnt till världens bästa skidområde flera gånger, samt Europas bästa. Byn ligger på 2.300 meters höjd, vilket gör att snön nästan alltid garanterat är otroligt bra.

Val Thorens är en del av Les 3 Vallées (De Tre Dalarna) som består av byarna Courchevel, Méribel och Val Thorens/Les Menuires. Med det stora liftkortet har man tillgång till hela 600 pistkilometer. Man behöver alltså beta av nästan 100 pistkilometer om dagen för att hinna komma runt i hela området och alla pister på en vanlig skidvecka. Området har ofantligt många bra pister, så det är nästan omöjligt att kunna nämna alla de bästa i ett av världens bästa skidområden. Men vi vill trots allt göra ett försök på ett par rekommendationer på några bra och roliga pister.

Om man är ute efter höjdskillnad, så kan man hitta flera pister där det är över 1.000 meters höjdskillnad i en och samma pist. Om man tar liften “Saulire Express” från Méribel upp till toppen så kommer man upp till den röda pisten Maudit, som har en imponerande höjdskillnad på hela 1.200 meter. Man är garanterad mjölksyra i benen, men det är en helt fantastisk tur där man verkligen kan få möjlighet för att tränat sina svängar och teknik. Om man gillar att ha pisterna för sig själv, och slippa de överfulla pisterna, så kan man med fördel åka över till Orelledalen. Här finns det inga hotell, och med många pister som vänder mot syd så är du nästan garanterad en riktig skidbränna på bluebird-dagar.

Val Thorens är verkligen ett område som kan leverera många härliga upplevelser och enastående skidåkning. Deras nybörjarområde är dock tyvärr inte så välplanerat, då många pister mynnar ut mitt i nybörjarområdet. Och om man åker till Val Thorens för att lära sig att åka skidor, så ska man vara beredd på att skidåkningen riktigt snabbt kan bli mycket krävande, då många av pisterna är av röd och svart karaktär. Men möjligheterna är stora och många i Val Thorens, så om man har fått blodad tand och gärna vill satsa för fullt, så kan man absolut få en grym vecka med massor av suverän skidåkning, även om man är helt ny på skidor.

Man kan inte prata om Val Thorens utan att nämna afterskin och nattlivet. Val Thorens förvandlas under eftermiddagen till ett sant Mekka för öltörstande svenskar. Det finns barer överallt, och ölen smakar helt gudomligt oavsett var man väljer att sätta sig. Utsikten är ofta fenomenal, och det stora utbudet av barer gör att de gärna kämpar för uppmärksamheten. Om man gärna vill prova det absolut bästa som den franska festscenen kan erbjuda, så ska man prova att åka upp med liften “Plein Sud”. Den för er direkt upp till “La Folie Douce” som för många är ett legendariskt festställe. Även om man har barnen med, så är det värt att ta turen upp och över baren, där det från tidig eftermiddag är fullt ös med livemusik och ett hav av festglada människor, en helt oförglömlig syn. Om du saknar en svensk twist, så kan du bara besöka “Panda” eller “Tango”, där du är garanterad att möta nästan alla svenskar i hela Val Thorens. Och om festnivån ska höjas ytterligare ett hack, så är Malaysia, som är en underground-nattklubb, ett säkert kort. Här uppträder åtta stora konstnärer som lägger upp för en stensäker fest, som garanterat håller igång ända tills du inte orkar mer.

Val Thorens har otroligt mycket för medelgoda och avancerade skidåkare, och det finns även både en snowpark och offpist. Man kan hitta offpist för alla nivåer, och det finns hur mycket som helst då området är så stort. Snowparken är också i världsklass och kan tillfredsställa nästan alla parkråttor. Därutöver har de även en zipline, om man ska ha en sista adrenalinkick innan man äntrar “Panda” eller “Tango”, eller terrassen hemma på hotellet. Den åker från 3.250 meters höjd och uppnår en topphastighet på omkring 100 km/h. En upplevelse som är väl värt det för alla som gillar en liten adrenalinkick.

Val Thorens är för dem som gärna vill hela kitet. Det finns bra skidåkning och snögaranti, barer och konserter i världsklass, och kan på inga som helst sätt jämföras med den österrikiska afterskin eller festlivet. Ett säkert kort att besöka flera kort i sträck, då man omöjligt kan hinna med alla pister på bara en vecka.


Residence Village Montana

Village Montana är ett stort lägenhetskomplex för både den större gruppen med vänner eller den mindre familjen.

Residence Le Tikal

Le Tikal ligger mittemot Les Temples du Soliel ger tillgång till samma faciliteter med bland annat pool, jacuzzi, bastu och ångbastu (mot avgift). Här bor du alltså med närhet till både matbutiken/minmarket, skiduthyrning och restaurangen La Grange. På Restaurang La Grange kan man även köpa till halvpension eller frukost om man inte önskar laga mat i lägenheten (se priser genom att klicka "Boka nu"). Pisterna passerar precis utanför lägenhetsdörren vilket gör att ni snabbt kommer ut i det 600 km Läs mer

Chalet Altitude

I utkanten av Val Thorens centrum ligger det Excellent Chalet Altitude. Det vackra skidområdet Trois Vallées ligger ett stenkast från stugan. De närmaste pisterna är Le Cabriolet och Lanchettes. Du har också möjlighet att ta skidbussen till dit. Skidåkning, snowboard, längdskidåkning, kälkåkning: allt är möjligt i detta enorma skidområde! Denna stuga rekommenderas starkt för en lyckad semester i Val Thorens!Stugorna är traditionellt byggda med mycket träbruk. De lyxiga lägenheterna är mysigt inredda och utrustade med ett modernt kök. Dessutom Läs mer


Användaromdömen om Val Thorens

Skidterräng
4,55
Liftsystem
4,38
Afterski
4,12
Staden
3,68
Barnvänlig
3,14
Nybörjarvänlig
3,71
Prisnivå
3,14
Offpist
4,00
Val Thorens har en totalpoäng på 3,84 stjärnor av 5. Baserat på 314 recensioner.

Karta över Val Thorens

Hitta erbjudanden på skidresor