Skidsemester i Grönland

På ski i Grønland Grönland är en av de skiddestinationer som mycket få svenskar har besökt. Det finns stora möjligheter för att vintersporta på Grönland. Det centrala Grönland är täckt av 3.000 meter tjock inlandsis.

En av de aktiviteter som händer här i mars är: Arctic Circle Race, i Sisimut där ca. 120 deltagare från 13 länder deltar. Ett längdskidemarathon över flera dagar. Det är möjligt att åka längdskidor omkring de flesta grönländska byar under våren och i till exempel Nuuk finns det en lift på 1.100 meter.
Man kan också utöva Heliskiing på Grönland. Områdena där man kan utöva Heliskiing på Grönland kännetecknas genom att de ligger väsentligt lägre än tillsvarande områden i resten av Europa och USA. Det betyder mera syre i luften och därmed mera energi för skidåkning.

Man kan också åka skidor om sommaren på Grönland. Nämligen på Apussuit Skiing Center som ligger på toppen av glaciären 25 km. från Maniitsoq. Det är möjligt att åka skidor året runt men p.g.a det hårda vädret går säsongen normalt från april.

För mera information om sommarskidåkning och Heliskiing på Grönland kan man kontakta Maniitsoq Turistbolag på adressen nedan.
För närmare information om researrangörer som har Grönland på programmet, kontakta Greenland Tourism a/s.

Maniitsoq Turismeselskab
P.O.Boks 318
DK-3912 Maniitsoq
Greenland
tlf + 299 81 38 99
fax -299 81 38 77
mantour@greennet.gl

Användarna om Grönland

Det finns inte tillräckligt många röster för att visa ett trovärdigt betyg
 

Här kan du se en karta med skidområden i Grönland. Klicka på nålarna för fler detaljer om skidområdet.