Bormio (Italien)

Resebyråer till Bormio: Snowtrex

Bormio ligger, via fågelvägen, inte långt från den mer kända skidorten Livigno. Trots det är Bormio ganska okänd bland oss skandinaver. Trots att området varje år den 29 december är värdar för en av Världscupens avdelningar.Bormio bjuder på ett skidområde som är kompakt placerat runt berget Cima Bianca och bjuder på 50 pistkilometer i allt, med en övervikt av blå och röda pister. Tycker om utmaningar utanför pisterna bjuder området på två deciderade freeride-områden, det är området Vallone och Posto degli Sciatori.För de som inte kan få nog av skidåkning är det varje torsdagskväll kvällsskidåkning från kl. 20-23.SnösäkertOmrådet har investerat i snökanoner så att det oavsett snöfall... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Bormio
Skidområdet: 1225-3012 m.ö.h
Staden/byn: 1225 m.ö.h

50 Pister i allt
14 km blå
32 km röd
4 km svart

Lifter: 15 stk. / 24.000 pers/time

Släpliftar: 4
Sittliftar: 5
Kabinliftar: 2
Mer information om Bormio under bannern
Bormio ligger, via fågelvägen, inte långt från den mer kända skidorten Livigno. Trots det är Bormio ganska okänd bland oss skandinaver. Trots att området varje år den 29 december är värdar för en av Världscupens avdelningar.

Bormio bjuder på ett skidområde som är kompakt placerat runt berget Cima Bianca och bjuder på 50 pistkilometer i allt, med en övervikt av blå och röda pister.

Tycker om utmaningar utanför pisterna bjuder området på två deciderade freeride-områden, det är området Vallone och Posto degli Sciatori.

För de som inte kan få nog av skidåkning är det varje torsdagskväll kvällsskidåkning från kl. 20-23.

Snösäkert
Området har investerat i snökanoner så att det oavsett snöfall snabbt kan göras mycket konstnö, 80 % av området kan täckas med konstsnö. År 2005 hölls Världscupen i området uteslutande på snö från snökanonerna - det finns ca. 250 snökanoner i området.

Utvalda skidresor från Bormio

Sök efter skidresa

Hotel Daniela

Gemytliga och 2-stjärniga Hotel Daniela ligger ca 800 meter från liften Bormio-Chiuk. Till ortens centrum, med diverse inköpsmöjligheter och restauranger, är det ca 400 meter. En hållplats för skidbussen finns ca 100 meter från hotellet. Bekvämligheter Till hotellets bekvämligheter hör reception, Wi-Fi, tv-rum, bar samt skidrum. Kostnadsfria parkeringsplatser finns till förfogande vid hotellet (i mån av plats). Måltider I resepriset ingår en utökad frukostbuffé.

Hotel Gufo

Rustika och 3-stjärniga Hotel Gufo ligger perfekt i Bormios äldre stadsdel, endast 500 meter från linbanan. Den kostnadsfria skidbussen stannar ca 50 m bort. Affärer och pubar finns i närheten av hotellet. Boendet utgörs av en huvudbyggnad och en sidobyggnad belägen mittemot. Till hotellets bekvämligheter hör reception med safe, Wi-Fi, hiss, bar, restaurang, lekrum, skidrum och TV-rum. Parkeringsplatser står gratis till förfogande. Som gäst på hotellet erhålls 10 % rabatt på inträdet till Bormios termalbad (ca 1 km bort). Rum Läs mer

Hotel Baita Clementi

Charmiga och 4-stjärniga Hotel Baita Clementi ligger i en liten park, endast ca 150 meter från centrum av Bormio. Till bergbanan är det ca 800 meter och skidbusshållplats finns precis vid huset. Mot förfrågan erbjuder en hotellegen shuttlebuss snabb transport till skidområdet (se tidtabell på plats). Det typiskt alpina och komfortabla hotellet förfogar över reception, Wi-Fi, hiss, á la carte-restaurang, bar, tv-rum, terrass och skidrum. Wellnessområdet med bubbelpool, bastu, ångbad och fitnessrum står till kostnadsfritt förfogande. Solarium samt massage- och Läs mer

Bilder och video från Bormio


Användaromdömen om Bormio

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.
Mer information om Bormio under bannern

Snörapporter och väder

Søndag
Regn
Regn
11ºC
7ºC
4,5 mm
1,4 m/s
syd-sydvest
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
10ºC
6ºC
0,0 mm
1,7 m/s
syd-sydvest
Tirsdag
Regn
Regn
6ºC
2ºC
9,9 mm
3,4 m/s
nord-nordvest
Onsdag
Skyet
Skyet
6ºC
2ºC
0,2 mm
0,8 m/s
syd-sydvest

Karta över Bormio

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Bormio. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor