Skidsemester i Champoluc (Italien)

Resebyråer till Champoluc: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, Snowtrex, Sunweb

Vid foten av det högsta berget i Italien, Monte Rosa ligger den trevliga bergsbyn Champoluc. Champoluc är en del av området Monterosa Ski, som sträcker sig över 3 dalar och bjuder på massor av skidåkning och inte minst något av den bästa offpisten som finns i alperna. Champoluc ligger i Ayas-dalen och har massor av mysiga hus som är flera hundra år gamla.Italiens svar på De 3 Dalarna Champoluc är den största byn i Ayas-dalen som tillsammans med byarna Gressoney och Alagna-dalen utgör det stora Monterosa skidområdet. SKidområdet har blivit kallat Italiens svar på De 3 dalarna vid Val Thorens som flera gånger blivit kårat till världens bästa skidområde... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Champoluc
Skidområdet: 1186-3550 m.ö.h
Staden/byn: 1587 m.ö.h

180 Pister i allt
47 km blå
123 km röd
10 km svart

Lifter: 38 stk. / 49.137 pers/time

Släpliftar: 9
Tåg: 2
Sittliftar: 19
Kabinliftar: 7
Mer information om Champoluc under bannern
Vid foten av det högsta berget i Italien, Monte Rosa ligger den trevliga bergsbyn Champoluc. Champoluc är en del av området Monterosa Ski, som sträcker sig över 3 dalar och bjuder på massor av skidåkning och inte minst något av den bästa offpisten som finns i alperna. Champoluc ligger i Ayas-dalen och har massor av mysiga hus som är flera hundra år gamla.

Italiens svar på De 3 Dalarna

Champoluc är den största byn i Ayas-dalen som tillsammans med byarna Gressoney och Alagna-dalen utgör det stora Monterosa skidområdet. SKidområdet har blivit kallat Italiens svar på De 3 dalarna vid Val Thorens som flera gånger blivit kårat till världens bästa skidområde. Området ligger vackert på ryggen av Monte Rosa bergsmassivet och är berömt för sin förbluffande utsikt på över 3000 meters höjd där man både kan se till Mont Blanc i Frankrike och Matterhorn i Schweiz.

På skidor i Champoluc

Oavsett om man är nybörjare och behöver lite lättare backar eller om man som erfaren söker adrenalin så hittar du allt här i Champoluc. Det är i området 180 kilometer pist som primärt är långa breda och röda där de flesta skidåkarna kan vara med. Liftsystemet som förbinder de tre byarna är effektivt så det blir lätt att ta sig runt i området.

För barn och nybörjare så kan det rekommenderas att söka sig mot Antagnod och Gressoney där det finns några lätta pister som är perfekt i starten på karriären. En kort tur med skidbussen från byn så är man i Antagnod där de två stolliftarna Boudin och Pian Pera är klara till att köra upp barn och nybörjare till lätta blå pister där man kan börja. Man kan också ta Crest-liften upp från Champoluc by som kommer upp till nybörjarbackarna där även skidskolan utgår ifrån.

Utmaningar utanför pisten

Söker man större utmaningar på skidor så kan det rekommenderas att söka sig lite längre bort från Champoluc. I Alagna-delen av området finns det svarta Leonardo David pisten som går ifrån toppen av liften Passo Salatis på 2 971 meters höjd. Det finns i området också bra möjligheter att åka skidor på djupare snö utanför pisterna. Det rekommenderas alltid att boka en guide om man ska utanför pisten både av säkerhetsmässiga skäl men också för att hitta de ställen som är oberörda. Vill man ha ytterligare en nivå så kan man ta heliski där man landar direkt i den orörda snön.

Champoluc för de som vill leka

Champoluc är inte bara för dem som vill köra på och utanför pisten. Det finns även bra möjligheter för freestyle åkarna som gärna vill ha luft under sig. Vid Gressoney hittar man Fun Park Gabiet som är områdets 350 meter långa snowpark. Det är en knytpunkt för alla de leksjuka åkarna som är modig nog att åka på några av de 14 rails, 6 hopp och 2 boxar som finns. Det finns alltså utmaningar till alla olika nivåer i denna parken.

Trevliga Champoluc

Den gamla traditionsrika byn har massor av alpstämning och man märker att det inte bara är en by som uppstått som turistdestination. Det finns i Champoluc bra möjligheter att smaka det traditionella italienska köket från området där man verkligen känner att man är i bergen. Man kan sätta tänder i allt från handgjord pasta till lokal charkuteri och varma grytor - allt med ett gott glas vin till.

Utvalda skidresor från Champoluc

Sök efter skidresa

Appartamenti Chanoux

Appartamenti Chanoux erbjuder rymliga lägenheter för både stora och små sällskap.

Hotel Le Rocher

Hotell i vackra omgivningar Detta underbara och charmiga hotell välkomnar dig med en känsla av att du har kommit till rätt ställe. Här erbjuds fantastisk gästfrihet och du kan koppla av i hotellbaren vid den sprakande öppna spisen efter en perfekt skiddag i bergen i Champoluc. Hotel Le Rocher ligger i en vacker miljö strax utanför byn och omfamnar dig med en hemtrevlig mysighet som gör att du bara vill stanna här för alltid. Maten är trogen det inhemska köket Läs mer

Hotel "Au Charmant Petit Lac Spa & Park Hotel"

I hjärtat av Champoluc ligger detta 5-stjärniga spa- och designhotell. Här möts du av professionalism och lyx på högsta nivå med fantastisk utsikt över dalen. Denna arkitektoniska pärla är byggd i trä med hållbarhet som fokus. En stor och välsmakande frukostbuffé är inkluderad i din vistelse till Charmant Petit Lac Spa & Park Hotel. Dessutom kan du köpa till middag på hotellet vilken serveras i en av hotellets restauranger. Hotellets ägare arbetar hårt för att servera mat på högsta nivå Läs mer

Bilder och video från Champoluc


Användaromdömen om Champoluc

Skidterräng
4,65
Liftsystem
3,94
Afterski
2,59
Staden
3,06
Barnvänlig
1,67
Nybörjarvänlig
2,00
Prisnivå
4,67
Offpist
5,00
Totalpoängen är 3,45 stjärnor av 5 . Baserat på. 17 recensioner.
Vinter 2009 - Recenserat den 02/10 2022 11:50 - Skapad av Hans Nilsson

Jag och någr kompisar 50+ var i Milano i vintras och såg Zlatan spela hemma mot Fiorentin, 2-0 bägge mål av Ibra.... Sen blev det 4 dagar i Champoluc... hyrbil från Milano knappt 3 timmar till sjidparadiset, men det går bra med tåg och buss också. Helt otroligt vackert och superfina pister. Kan varmt rekomendera en likartad kombiresa. Vi flög Läs mer

Mer information om Champoluc under bannern

Snörapporter och väder

Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
16ºC
-1ºC
0,3 mm
2,9 m/s
vest-sydvest
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
16ºC
8ºC
0,0 mm
1,6 m/s
sydvest
Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
15ºC
5ºC
0,0 mm
1,9 m/s
syd
Onsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
16ºC
7ºC
0,0 mm
1,4 m/s
syd

Karta över Champoluc

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Champoluc. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor