Folgaria (Italien)

Resebyråer till Folgaria: Snowtrex

Folgaria har stolta traditioner som en av de äldsta skidorterna i Italien. En skidsemester i Folgaria är för alla nivåer. Nybörjare börjar med skidläraren omkring Fondo Grande innan de testar krafterna med de röda pisterna omkring Ortesino och Francolini. De mer vana skidåkarna vänder skidspetsarna ned för den svarta pisten vid Martinellattoppen.Är du på skidsemester i Folgaria är det några platser som är värda att besöka. När du är i pisterna så bör du svänga förbi den gamla bergstationen vid Passo Coe. Här kan både slalom- och längdskidåkarna, i en rustik omgivning, njuta en måltid serverad av "pensionerade" skidåkare från den berömda ”mountain corps” i Italien. Afterskiing sker... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Folgaria
Skidområdet: 1200-1648 m.ö.h
Staden/byn: 1170 m.ö.h

70 Pister i allt
9 km grön
12 km blå
45 km röd
4 km svart

Lifter: 22 stk. / 41.900 pers/time

Släpliftar: 5
Sittliftar: 14
Mer information om Folgaria under bannern
Folgaria har stolta traditioner som en av de äldsta skidorterna i Italien. En skidsemester i Folgaria är för alla nivåer. Nybörjare börjar med skidläraren omkring Fondo Grande innan de testar krafterna med de röda pisterna omkring Ortesino och Francolini. De mer vana skidåkarna vänder skidspetsarna ned för den svarta pisten vid Martinellattoppen.

Är du på skidsemester i Folgaria är det några platser som är värda att besöka. När du är i pisterna så bör du svänga förbi den gamla bergstationen vid Passo Coe. Här kan både slalom- och längdskidåkarna, i en rustik omgivning, njuta en måltid serverad av "pensionerade" skidåkare från den berömda ”mountain corps” i Italien. Afterskiing sker i baren på Hotel Alpino eller på Osteria al Gufo som förutom goda ost- och korvspecialiteter bjuder på stor mysfaktor och trång plats. Titta också in på den berömda La Cantina. De som har lust, kan med fördel byta ut skidpjäxorna mot dansskorna när dagen avslutas på diskotek John Club. Sedan bjuder din skidsemester på massor av fest och färger så att inget kan stoppa dig från att åka på skidsemester i Folgaria nästa år igen.

Serrada-platån ligger ca. 10 min i bil ovanför Folgaria och härifrån är det direkt tillgång till skidområdet. Folgaria passar bra för en skidsemester för festglada ungdomar. Den avslappnade atmosfären och möjligheterna för god mat och ett trevligt skidområde med längdskidspår i toppklass gör att en skidsemester i Folgaria kommer att vara en pärla för hela familjen.

Utvalda skidresor från Folgaria

Sök efter skidresa

Golf Hotel Folgaria

Charmiga och 4-stjärniga Golf Hotel Folgaria ligger mitt i semerorten Costa di Folgaria, ca 200 meter från centrum av den lilla orten, och ca 2,5 km från huvudorten Folgaria. Till insteget till skidområdet Folgaria-Lavarone är det ca 50 meter från hotellet. Bekvämligheter Till det i typisk alpin stil inredda bergshotellets bekvämligheter hör reception, Wi-Fi (i de allmänna utrymmena), lounge, hiss, frukostrum, restaurang, bar samt skidkällare. Kostnadsfria parkeringsplatser finns till förfogande i mån av tillgång, och mot avgift kan man Läs mer

Bilder och video från Folgaria


Användaromdömen om Folgaria

Skidterräng
3,37
Liftsystem
3,21
Afterski
2,63
Staden
3,32
Barnvänlig
5,00
Nybörjarvänlig
5,00
Prisnivå
5,00
Offpist
2,00
Totalpoängen är 3,69 stjärnor av 5 . Baserat på. 19 recensioner.
Mer information om Folgaria under bannern

Snörapporter och väder

Søndag
Kraftige regnbyger
Kraftige regnbyger
14ºC
7ºC
3,9 mm
1,7 m/s
syd
Mandag
Regnbyger
Regnbyger
13ºC
7ºC
1,9 mm
1,5 m/s
syd-sydvest
Tirsdag
Regn
Regn
6ºC
5ºC
16,5 mm
2,6 m/s
nord
Onsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
12ºC
6ºC
0,0 mm
1,2 m/s
vest-nordvest

Karta över Folgaria

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Folgaria. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor