Skidsemester i Selva Gardena (Italien)

Resebyråer till Selva Gardena: Sunweb

Vad händer om man kombinerar österrikiska och italienska traditioner. I Selva Gardena i de italienska Dolomiterna hittar du svaret. Här är det möjligt att utforska nästan 1220 pistkilometer och samtidigt kan man njuta av italiensk gastronomi och gästfrihet och österrikisk atmosfär i staden.Och det är inte bara turisterna som lockas av Selva Gardena-Wolkenstein. Varje år kommer Världscupen förbi och bjuder på hisnande störtlopp.Massor av utmaningar nära stadenBara två mil norr om det mer kända Canazei och tre mil från Bolzano i norra Italien ligger Val Gardena. Högt upp i dalen ligger Selva Gardena i 1563 meters höjd. Orten har också namnet Wolkenstein. Härifrån är det massor av skidåkningsmöjligheter... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Selva Gardena
Skidområdet: 1563-2520 m.ö.h
Staden/byn: 1563 m.ö.h

175 Pister i allt
50 km blå
100 km röd
25 km svart

Lifter: 81 stk. / 115.553 pers/time

Släpliftar: 32
Sittliftar: 41
Kabinliftar: 8
Mer information om Selva Gardena under bannern
Vad händer om man kombinerar österrikiska och italienska traditioner. I Selva Gardena i de italienska Dolomiterna hittar du svaret.

Här är det möjligt att utforska nästan 1220 pistkilometer och samtidigt kan man njuta av italiensk gastronomi och gästfrihet och österrikisk atmosfär i staden.

Och det är inte bara turisterna som lockas av Selva Gardena-Wolkenstein. Varje år kommer Världscupen förbi och bjuder på hisnande störtlopp.

Massor av utmaningar nära staden

Bara två mil norr om det mer kända Canazei och tre mil från Bolzano i norra Italien ligger Val Gardena.
Högt upp i dalen ligger Selva Gardena i 1563 meters höjd. Orten har också namnet Wolkenstein.
Härifrån är det massor av skidåkningsmöjligheter på de två bergen Sella och Sassolungo.

En helt speciell upplevelse är att testa den berömda ”Sella Ronda”, som är en tur kring bergsmassivet Sella ovanför staden. En tur som tar cirka sex timmar – i gengäld får man sammanlagt 26 kilometer nedfart i vackra omgivningar.

Med liftkortet till Val Gardena får man tillträde till sammanlagt 175 pistkilometer fördelat på 79 liftar. 150 kilometer är dessutom med garanti vita med hjälp av snökanoner. Området är mycket familjevänligt och även bra för den rutinerade skidåkaren eftersom området har 60 procent röda pister.

Har man lust att testa sina kunskaper på rails och kickers ligger funparken ”Piz Sella” vid den berömda Sellaronda. En 750 meter lång funpark som är bra för nybörjare och familjer.

1200 pistkilometer till de äventyrslystna

Man riskerar inte att tröttna på att åka nedför samma pister när man besöker Selva Gardena-Wolkenstein.

Orten är nämligen sammankopplad med Dolomit Superski, som med cirka 475 liftar och 1220 kilometer nedfarter fördelade på 12 områden kan tillfredsställa alla skidåkare.
Mer än 700 av de 1220 kilometerna är röda nedfarter.

I december brukar Världscupen besöka Val Gardena. Sedan 1970-talet har det varit en fast tradition att herrarna åker störtlopp här och att damerna åker Super-G.

Från 2000 till 1 000 000

Med sin blandning av österrikisk och italiensk charm är Selva Gardena en turistmagnet. Det finns bara cirka 2000 fastboende, men varje år mångdubblas befolkningsantalet när cirka en miljon besöker staden i Dolomiterna.

Det är möjligt att få logi både på femstjärniga hotell, så som Alpenroyal Grand Hotel Gorumet & Spa och det finns också ett stort utbud av mer intima Bed & Breakfast i staden.

Det är naturligtvis även afterskiing i stugorna på berget och barerna i staden om det fortfarande finns energi kvar efter en lång skiddag.

Träsnideri och badhus

Det finns många alternativ om man vill ha både kulturella och mer sportiga aktiviteter i Val Gardena. Området har bland annat haft en stolt hantverkstradition för träsnideri och träleksaker sedan 1600-talet.

Om man besöker museet Gherdëina i Ortisei-St. Ulrich, som ligger nere i dalen, kan man titta på traditionella statyer och historiska leksaker.

Det finns även möjlighet för aktiviteter så som bowling, badhus, inomhusfotboll och ishockey. På sommaren kan man spela golf och dessutom finns det många vandrings- och klättringrutter.

Utvalda skidresor från Selva Gardena

Sök efter skidresa

Hotel Alpino Plan

Det bekväma och traditionella Hotel Alpino Plan sköts av den vänliga familjen Demetz. De ger dig ett varmt välkomnande och gör allt för att göra ditt besök till en fantastisk semester. Ägaren Louis talar mycket bra engelska och är känd för sin gästfrihet. Här kommer du att känna dig som hemma.Gästerna på Hotel Alpino Plan serveras en riklig frukostbuffé, så du går därifrån och ut till skidbacken full av energi. Du kommer att stå på skidorna på nolltid, eftersom Läs mer

Hotel des Alpes

Hotel des Alpes har ett vackert läge i centrala Selva. Skidliftarna Ciampinoi och Dantercepies är lätta att nå med skidbussen. Skidbussen stannar 100 meter från hotellet och släpper av dig vid liften på morgonen. När det finns bra snö kan du åka skidor tillbaka till dörren. Hotellet har också ett skidförråd med skidstövlar, så du kan åka i backen nästa dag med varma fötter.Rummen är, precis som resten av hotellet, traditionellt och smakfullt inredda. Skiner solen? Då är det Läs mer

Hotel Olympia Selva

Hotel Olympia har ett underbart läge i Selva. Både centrum och närmaste lift ligger bara cirka 150 meter bort, så på morgonen är du i pisten på nolltid..Rummen på Hotel Olympia är mysiga och bekväma och du kommer att känna dig som hemma med en gång. Den vänliga personalen ger dig mer än gärna råd och praktisk hjälp. Hotellrestaurangen serverar utsökt mat, både italienska specialiteter och internationella rätter.

Bilder och video från Selva Gardena


Användaromdömen om Selva Gardena

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.

Mer information om Selva Gardena under bannern

Snörapporter och väder

Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
17ºC
6ºC
10,7 mm
0,8 m/s
øst
Fredag
Delvist skyet
Delvist skyet
16ºC
6ºC
0,0 mm
1,1 m/s
vest
Lørdag
Let skyet
Let skyet
15ºC
7ºC
0,1 mm
1,5 m/s
vest
Søndag
Skyet
Skyet
12ºC
7ºC
0,7 mm
1,1 m/s
vest-sydvest

Karta över Selva Gardena

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Selva Gardena. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor