Skidsemester i Furano (Japan)


I Furano har man en god balans för en skidsemester i Japan. Till skillnad mot andra destinationer känns Furano inte så "turistaktig", utan har bevarat den japanska charmen, eftersom det i själva verket är en riktig stad och inte bara en semesterdestination, trots det kan man ändå ta sig fram på engelska på de flesta ställen.TerrängenMed sina 974m höjdmeter är Furano jättestort, i varje fall med japanska mått mätt. Furano är känt för att ha fantastiska långa och branta pister (upp till 34°, även mycket brant för Hokkaido) och med ett fantastiskt liftsystem kan man snabbt ta sig upp i terrängen.Tidigare har Furano varit mväldigt strikta med... Läs mer.

Pistkarta
Snörapporter och väder

Fakta om Furano
Skidområdet: 235-1209 m.ö.h

Lifter: 10 stk.

Sittliftar: 8
Kabinliftar: 2
I Furano har man en god balans för en skidsemester i Japan.
Till skillnad mot andra destinationer känns Furano inte så "turistaktig", utan har bevarat den japanska charmen, eftersom det i själva verket är en riktig stad och inte bara en semesterdestination, trots det kan man ändå ta sig fram på engelska på de flesta ställen.

Terrängen

Med sina 974m höjdmeter är Furano jättestort, i varje fall med japanska mått mätt. Furano är känt för att ha fantastiska långa och branta pister (upp till 34°, även mycket brant för Hokkaido) och med ett fantastiskt liftsystem kan man snabbt ta sig upp i terrängen.
Tidigare har Furano varit mväldigt strikta med att inte åka utanför de avmarkerade pisterna, men de senaste åren har det blivit ändring på det och är nu ett paradis för puderentusiasterna.

Furano ligger mer centralt i Hokkaido och får därför inte lika mycket snö (bara 9-10m) som Niseko och Kiroro, men har enligt mig bättre terräng och självklart fler dagar med molnfri himmel.

Furano ligger inte långt från andra bra skidområden så som Asahidake (Hokkaidos högsta berg), Sahoro och Tomamu, samt oändligt många bra områden för backcountry touring som Furano-dake och Tokachidake. Jag rekommenderar att anlita en engelsk-/svensktalande guide med lokalkännedom.

Om benen klarar det har Furano aftenski till 19.30.

Boende: I Furano finns det västerliga hotell men det är också en bra möjlighet att bo billigt i ett klassiskt japanskt rum med tatamimattor och en futon-säng som man själv ska bädda.

När skiddagen är slut kan man göra ett besök i en onsen(japansk spa med varma källor).

Genomsnittligt snöfall: 9m+ per år, genomsnittlig bas på 3,3 m

Bilder och video från Furano


Användaromdömen om Furano

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.


Karta över Furano

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Furano. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen