Skidsemester i Kiroro (Japan)


Kiroro ligger i västra Hokkaido, inte långt från Otaru och Det Japanska Havet. Det gör att Kiroro får nederbörd i form av lätta, kalla och stora snöflingor.Kiroro är en riktig semesterort som bara består av två stora hotell och ett par hus där personalen bor i. Eftersom det är få människor som bor fast i Kiroro, är det få människor att dela pisterna och pudret med. Läs mer

Pistkarta
Snörapporter och väder

Fakta om Kiroro
Skidområdet: 570-1180 m.ö.h

Lifter: 9 stk.

Sittliftar: 8
Kabinliftar: 1

Internationell utveckling

Japanska skid-destinationer har en tendens till att vara mycket konservativa, både när det gäller de gamla långsamma liftarna och deras åsikt om off-pistskidåkning.
Här skiljer sig Kiroro ut – det thailändsk-ägda resortet har på senare år startat ”Kiroro Mountain Club” som skapats med initiativ om att dela kunskap och information och minimera risker och rädda liv.

När man åker backcountry kring Kiroro ska man registreras i klubben och skriva upp sig när man åker ut på randoneé-turer.

De har varje vecka gratis seminarerer om räddning, laviner och säkerhetsutrustning och de arrangerar snow cat och hike-turer – man skjutsas upp av en pistmaskin och går själv på tur i den orörda terrängen.

Getaway från Niseko

Ibland, framförallt under högsäsongen, kan Niseko känns lite trång och man behöver komma bort från liftköerna, det uppkörda side-country och australiska fyllona, här kommer Kiroro in i bilden. En perfekt endagstur bör innehålla ett besök i Otarus hamn för att äta färsk sushi (antingen frukost eller kvällsmat) och ett besök i en av de omkringliggande onsenerna.

Tips: Köp inte era liftkort på förhand och kolla väderleksrapporten dag till dag – ibland när Niseko bara får 20cm kan Kiroro få upp till 50 cm.

- Öppettider: 9.00-16.15, Night-ski 16.15-19.30
- Priser: ¥5500/dag ~360 kr (rabatter fås om du beställer liftkort tillsammans med boende)
- Genomsnittligt snöfall: 13m+ per år

Bilder och video från Kiroro


Användaromdömen om Kiroro

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.


Karta över Kiroro

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Kiroro. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen