Skidsemester i Niseko (Japan)

Resebyråer till Niseko: Active Ski Travel, DBP Adventures

Niseko är ett mecka för skidentusiaster som jagar känslan av skidåkning i mjukt lätt champagnepuder upp till bröstet. Niseko är en av de snörikaste platserna i världen – med ett årligt snöfall på 15-18 meter är det inte onormalt att träffa på skidsäsongsarbetare som är heltidsanställda till snöröjning.Niseko United är en stor skidanläggning som består av 4 områden, (Annupuri, Niseko Village, Hirafu och Hanazono) allt samman samlat på ett stort berg förbundet av liftar, pister och bussar. Läs mer

Pistkarta
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Niseko
Skidområdet: 260-1308 m.ö.h

Lifter: 26 stk.

Sittliftar: 23
Kabinliftar: 3
Eftersom Niseko är mycket internationellt, kan man klara sig rätt bra på engelska de flesta ställen och det är även möjligt att få en skandinavisk-talande skidinstruktör.

Pudret finns genom Niseko Uniteds 11 backcountrygates. Ski patrol försöker att hålla säkerheten i topp genom att öppna och stänga de 11 portarna ut till Nisekos side- och backcountry-områden beroende på lavinfaror och om förhållandena är till att man kan bestiga berget från den högsta liften (ca. 20 min. hike) och åka ner på baksidan. Det rekommenderas att ha med sig backcountry-utrustning (sökare, skyffel, sond) och ev. anlita en guide till att visa en de bästa spotsen och för att undgå att hamna ”in the middle of nowhere” på baksidan av berget.

De fyra områdena

Annupuri: Är det mest japanska av dem. Det är mycket användarvänligt, så man stöter ofta på japanska skolutflykter och grupper av militärfolk, som ska lära sig åka skidor. Annupuri är familjevänligt och bjuder på små japanska restauranger inklusive en av världens bästa soba-restauranger. Det är ofta färre människor på pisterna än i de andra tre områdena.

Niseko Village: Är bra placerat i mitten av skidområdet med tillgång till både Hirafu/Honozon och Annupuri. Niseko Village består av två stora lyxhotell, The Green Leaf och Hilton, båda med ski-in-ski-out och bra västliga restaurangmöjligheter.

Hirafu: Är det mest internationella av dem – nog den mest internationella skidorten i världen. Förr i tiden vimlade det med australiensare, men nu är det ytterst populärt för folk från Singapore, Hong-kong, Thailand, Malaysia, Kina, Filippinerna och självklart europeiska och nordamerikanska pudernördar.
Här är späckat med olika restauranger och barer, du hittar sushi och sashimi, australiensiska hamburgerbarer, 5-10-rätters tasting menyer, hämtpizza och om du saknar alperna kan du till och med få raclette eller ostfondue.
På berget är liftköer längre än de andra tre områdena, men inget i förhållande till alperna.

Hanazono: Bjuder på en liten freestyle-park och några bra side-country-områden. Hanazono har inte många boendemöjligheter men används till största del som parkeringsplats och tillgång till skidområdet från den lokala större staden Kutchan.

Dagsutflykter

Niseko ligger relativt nära både Rusutsu, Kiroro och Moiwa och det gör det till den perfekta basen för en vecka eller två på skidorna.
Köp liftkort dag för dag och kolla vädret göt olika områden varje dag.
Är det för många människor i Niseko så kika förbi Moiwa, har Kiroro ett större snöfall i sikte så är det helt klart värt ett besök eller ska freestyletricksen testas i puder så kan Rusutsus side-country-park rekommenderas.

Det sker sällan, men om vädret klarnar upp är det möjligt för lite heliski på det lokala Shiribetsudake annars finns det många ski-cat-operatörer.
Har man mod på det är det fantastiskt att ta på en skitouring-/randoneétur. Man kan bestiga den lokala vulkanen Yotei och åka skidor ned i kratern. Anlita en engelsk- eller svensktalande guide med lokalkännedom.

Priser: All mountain: ¥5900, Annupuri: ¥4600, Niseko Village: ¥4600, Hirafu/Hanazono: ¥4700

Bilder och video från Niseko


Användaromdömen om Niseko

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.

Snörapporter och väder

Lørdag
Regn
Regn
11ºC
12ºC
0,5 mm
3,4 m/s
sydøst
Søndag
Tåge
Tåge
9ºC
15ºC
0,8 mm
2,8 m/s
syd
Mandag
Regnbyger
Regnbyger
8ºC
10ºC
3,1 mm
8,8 m/s
vest-sydvest
Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
10ºC
12ºC
0,2 mm
2,2 m/s
vest-sydvest

Karta över Niseko

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Niseko. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen