Skidsemester i Norikura Kogen (Japan)


Norikura Kogen är ett litet område, vilket betyder att förbindelsen dit heller inte är fantastisk – det är dock möjligt att köra dit själv eller att ta en buss. Har man själv tagit bilen är det bra parkeringsmöjligheter nära skidområdet, men de många små privatägda pensionaten som ligger i byn nedanför själva området, har mer eller mindre allihop en bil med chaufför till rådighet, som gärna hämtar och skjutsar gratis.Låga priser för liftkort i Norikura KogenPriserna för liftkort är rätt låga speciellt om du har planer på en längre vistelse då ett säsongskort kan skaffas för knappt 1700 kr. Samtidig är skidhyran också rätt billig, men urvalet av utrustning... Läs mer.

Pistkarta
Snörapporter och väder

Fakta om Norikura Kogen
Skidområdet: 900-1500 m.ö.h
22 pister i allt
7 stk.
9 stk.
6 stk.

Lifter: 11 stk.

Sittliftar: 11
Mer information om Norikura Kogen under bannern
Norikura Kogen är ett litet område, vilket betyder att förbindelsen dit heller inte är fantastisk – det är dock möjligt att köra dit själv eller att ta en buss. Har man själv tagit bilen är det bra parkeringsmöjligheter nära skidområdet, men de många små privatägda pensionaten som ligger i byn nedanför själva området, har mer eller mindre allihop en bil med chaufför till rådighet, som gärna hämtar och skjutsar gratis.

Låga priser för liftkort i Norikura Kogen

Priserna för liftkort är rätt låga speciellt om du har planer på en längre vistelse då ett säsongskort kan skaffas för knappt 1700 kr. Samtidig är skidhyran också rätt billig, men urvalet av utrustning är dock inte särskilt imponerande, och utrustningen är heller inte den nyaste eller den bästa.

Norikura kogen skidområde är bra för barnfamiljer

Området i Nurikura Kogen är inte särskilt stort och riktar sig i första hand mest till barnfamiljer eftersom pisterna är välpreparerade och inte är särskilt branta samtidigt som det på vardagarna är så otroligt få människor – lite fler på helgerna när japanerna från Matsumoto åker till området för att åka skidor.

Åk skidor på japanskt powder nedför Mt Norikura

Att säga att området bara vänder sig till barnfamiljer gör dock inte området rättvisa – det finns både en stor och välskött park, samt möjlighet för att vandra till toppen av det nästan 3 km höga ”Mt Norikura”, och åka ned i det ofta helt fenomenala japanska pudret. Är det en dag där vädret är dåligt, eller lusten till skidor inte finns där är det rika möjligheter för att gå på upptäcktsfärd i området. Det finns flera vattenfall som också är tillgängliga på vintern och en lång rad vandringsturer som är värda att titta närmre på.

Summan av kardemumman är Norikura Kogen ett riktigt trevligt ställe. De har ofta riktigt mycket snö, området är förnuftigt och det är ett fint sammanhang mellan vad man får och vad det kostar.
Anledningen till att man ska välja Norikura Kogen framför andra och större japanska områden, är möjligheten för att uppleva den japanska kulturen (i Norikura är det i stort sett bara japaner), samt möjlighet för att vandra till toppen av mäktiga Mt Norikura.Text: Sebastian Kjær

Bilder och video från Norikura Kogen


Användaromdömen om Norikura Kogen

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.

Mer information om Norikura Kogen under bannern

Snörapporter och väder

Mandag
Let sne
Let sne
-11ºC
-8ºC
0,2 mm
1,1 m/s
syd-sydøst
Tirsdag
Skyet
Skyet
-13ºC
-10ºC
0,0 mm
2,7 m/s
nordvest
Onsdag
Skyet
Skyet
-13ºC
-11ºC
1,7 mm
2,5 m/s
vest-nordvest
Torsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
-15ºC
-9ºC
0,0 mm
1,0 m/s
øst

Karta över Norikura Kogen

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Norikura Kogen. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor