Canadian Rockies

- Lake Louise, Mount Norquay, Sunshine Village

I hjärtat av det västliga Kanada, i de kanadensiska Rocky Mountains, ligger ett av de mest fantastiska skidområdena i världen. Här hittar du skidanläggningarna Lake Louise, Mount Norquay och Sunshine Village, tre moderna skidanläggningar placerade mitt i Nordamerikas mest storslående vilda natur med Banff som befolkningsmässigt vändpunkt.

Meterdjup Champagne Powder
Snön i de kanadiska Rocky Mountains är pulversnö, som du aldrig för har upplevt den: finkornig, luftig, så torr att du kan göra en snöboll av den kända Champagne Powder. Det är en dröm att åka skidor här, massor av djupsnö och skidåkningen är otroligt lätt.

Skid- och snowboardåkning för alla
Skidterrängen är en fröjd för varje enskild skidåkare: Här är det breda backar, trevliga skogspister, helt äventyrliga off-pistmöjligheter och de häftigaste double black diamond-pisterna med nästan lodrätt fall.
effektiva liftar transporterar dig runt blixtsnabbt och liftköer är ett nästan okänt begrepp här. Från varje lift är det överraskande många långa nedfarter med alla svårighetsgrader, så att också nybörjare och lätt övade skidåkare kan komma rumt i området. För vana skidåkare är området helt fantastiskt.
Terrängen har också en praktfull lekplats för snowboardåkare. Här finns pipes, pister och bowls både till nybörjare och experter, också mysiga skogpister, där du susar iväg mellan träden. Lokalt frivilliga är skidguider och som visar dig runt i pisterna och ger dig råd och tips.

Banff, en pionerstad med charm
Banff är en trevlig vilda västernstad med ett stor utval av butiker, barer och restauranger. Maten är god, priserna rimliga.

Foton och video

Användarna om Canadian Rockies

Det finns inte tillräckligt många röster för att visa ett trovärdigt betyg
 

Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till Canadian Rockies?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Canadian Rockies hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över Canadian Rockies?

Om du ska på skidsemester till Canadian Rockies är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Canadian Rockies här. Om du vill veta hur det ser ut i Canadian Rockies just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒

Är Canadian Rockies ett bra skidområde?

Våra medlemmar har givit Canadian Rockies 4,13 stjärnor utav 5 möjliga. Canadian Rockies med flest stjärnor på Skidterräng och Staden/byn, medans området med minst stjärnor på Barnvänligt. Det är baserat på 8 omdömen. Läs omdömena här ⇒