☔ Rea på regnkläder - Över 200 prissänkta modeller - Spara upp till 63% här

Jasper

Jasper National Park, som ligger i Alberta, har sitt skidområde vid Marmot Basin. Området är känt för att vara den bästa pudersnö-destinationen "in the Rockies". Med massor av pister i olika svårighetsgrader appellerar området till alla. Det är också möjligt att åka helikopter, ta på snögrottsutflykt, åka längdskidor - och hundslädsturer eller isklättring.

Pisterna nära Icefield Road

I Jasper/Marmot Basin får man pisterna nästan för sig själv. Området ligger nämligen isolerat i en av Kanadas nationalparker i slutet av den kända Icefield Road, som anses vara en av de vackraste vägarna i världen. Längs vägen kan man se glaciärer, isvattenfall och många andra naturligt vackra syner.

Trots sin härligheter är Jasper alltså inte särskilt välbesökt på vintern. Det beror på att Marmot Basin ligger 3 1/2 timmes bilfärd från Lake Louise.

Skidområdet i Jasper/Marmos Basins är ganska stilla under vardagarna även under vinterhalvåret

Vintern är dock inte Jasper/Marmot Basins största turistsäsong. Jasper är en mycket populär sommardestination, då staden mer än fördubblas bara i personal på de olika hotellen och restaurangerna för att serva de många sommargästerna.

De flesta skidåkare som besöker Jasper, är folk från Edmonton, som under helgen tar en åktur in i nationalparken för att åka skidor. Det betyder att skidområdet på vardagarna är ganska stilla. På vardagarna är det nästan bara lokalbefolkningen från staden och Rocky Mountain Ski Academy, som utbildar skidlärare i området, som använder sig av pisterna.

Ta till Jasper/Marmos Basins med SnowtrainEtt sätt att transportera sig till området är med det berömda "Snowtrain", som kör mitt i genom de vackra vinterlandskapet.

Foton och video

Bilder från Skidresor.coms användare och instagram

Användarna om Jasper

Det finns inte tillräckligt många röster för att visa ett trovärdigt betyg
 

Skriv en kommentar