☔ Rea på regnkläder - Över 200 prissänkta modeller - Spara upp till 63% här

Whistler / Blackcomb

Whistler är varje skidåkares dröm, en skidort i absolut världsklass och har kårats av förande skidtidningar som Nordamerikas bästa skidort.

Allt är nytt och supereffektivt, skidterrängen är fantastisk och de lokala gör allt för att du ska ha det bra. Även den barska kanadensiska vintern förmildras av Stilla havets närvaro.

Massor av höjdmeter och skogpister

Bara 120 km från Vancouver ligger skidorten Whistler mellan bergen Whistler och Blackcomb. De två bergen har den största stigningen i hela Nordamerika, hela 1600 meter från topp till botten.
Skidsäsongen är lång här, från mitten av november till juni.

Snömängderna är överväldigande: över 9 meter snö om året.

Skidtterrängen är otroligt varierad, det finns över 200 nedfarter, från de lätta blå backarna till de brantaste double black diamond-pisterna. Många pister snor sig genom skogen, där du kan söka skydd i dåligt väder. När snön faller kan off-pist-entusiaster gläda sig till praktfull off-piståkning i de 12 alpina bowls, beteckningen för de jättestora grytorna på baksidan av bergen.

Liftsystemet är ett av världens mest avancerade. Det finns 15 expressliftar och allihopa ger möjlighet för många trevliga och långa nedfarter. Liftköer är ett sällsynt fenomen.

Snowboardåkarnnas paradis

Whistler har kårats till Amerikas bästa snowboardområde. Det finns massor av plats som du kan kasta dig ut i och en härlig terräng med många spännande pister, pipes och parker; et perfekt område för både nybörjare och experter.

Kan du slita dig från skidorna finns det andra sätt att uppleva terrängen på. Du kan åka hundsläde, snöskoter, prova snöskovandring eller heliskiing.

En by som skapats till skidåkarna

Whistler är en modern semesterort, full av miljö och atmosfär. I den stora gågatuzonen finns det mer än 150 butiker, mer än 80 restauranger med både internationallt och kanadensiskt kök och ett bra utval av små billiga fastfood-ställen och coffeeshops.

Nattlivet i Whistler är värt alla sex stjärnor. Det finns salooner, spelhallar, lyxbarer, diskotek - allt vad hjärtat kan begära.

Foton och video

Bilder från Skidresor.coms användare och instagram

Användarna om Whistler / Blackcomb

Här kan du se användarnas betyg för Whistler / Blackcomb

Skidterräng:
4,52
Liftsystem:
4,48
Afterski:
3,78
Staden/byn:
4,04
Barnvänligt:
4,00
Nybörjarvänligt:
4,50
Prisnivå:
4,50
Off-pist:
5,00
Totala poäng är 4,35 / 5 utifrån 23 recensioner.
Skriv en kommentar