Skidsemester i Aurdal / Valdres (Norge)


Med hela 50 procent gröna nedfarter är Valdres Alpincenter bra för nybörjare och familjer. Förutom de många nybörjar-pisterna finns det också ett område för barnen. Valdres Alpincenter ligger i Aurdal mitt mellan Gudbrandsdalen och Hallingdal. Det är 16,8 mil och bara 2 timmar och 15 minuter i bil i nordvästlig riktning från Oslo.Från den lilla staden Aurdal i dalen är det bara fyra kilometer upp till skidcentret.Dessutom ligger Valdres Alpincenter bara 20 minuter fråm Fagernes flygplats.Överskådligt och bra för nybörjareValdres Alpincenter har 11 nedfarter och fyra liftar. Det finns två 1800 meter långa ankarliftar (Aurdal 1 &, Aurdal 2), och till barnen finns det en barnlift... Läs mer.

Pistkarta
Snörapporter och väder

Fakta om Aurdal / Valdres
Skidområdet: 750-1060 m.ö.h
Staden/byn: 700 m.ö.h

10 Pister i allt
5 km grön
1 km blå
2 km röd
2 km svart

Lifter: 5 stk. / 7.200 pers/time

Släpliftar: 4
Mer information om Aurdal / Valdres under bannern
Med hela 50 procent gröna nedfarter är Valdres Alpincenter bra för nybörjare och familjer. Förutom de många nybörjar-pisterna finns det också ett område för barnen.

Valdres Alpincenter ligger i Aurdal mitt mellan Gudbrandsdalen och Hallingdal. Det är 16,8 mil och bara 2 timmar och 15 minuter i bil i nordvästlig riktning från Oslo.

Från den lilla staden Aurdal i dalen är det bara fyra kilometer upp till skidcentret.

Dessutom ligger Valdres Alpincenter bara 20 minuter fråm Fagernes flygplats.

Överskådligt och bra för nybörjare

Valdres Alpincenter har 11 nedfarter och fyra liftar. Det finns två 1800 meter långa ankarliftar (Aurdal 1 &, Aurdal 2), och till barnen finns det en barnlift och ett rullband. Sistnämnda kräver i övrigt inte liftkort.

Det finns massor av grön skidåkning. Fem gröna pister till barn och nybörjare och när de blir för lätta kan man prova på den långa blå pisten ”Turisten”, som går från toppen till dalen. Denna pist är också belyst på kvällen.

Dessutom finns det två röda pister och två kortare svarta pister.

Och så kan freeride-åkare och andra skidåkare som vill ha mer action hitta utmaningar i funparken, där det finns ett varierat utbud av hopp och rails.

Och nedfarterna ligger på en behaglig sydvänd bergssida. Själva skidterrängen sträcker sig över 360 höjdmeter och börjar i 700 meters höjd.

Dalen är för barnen

I botten av Valdres Alpincenter finns det tr gröna pister, som bara är för barnen. Här hittar man också en grillplats och restauranger, dessutom finns skidskolan, skidshoppen och skiduthyrningen här.

Strejkar benen kan barnen också få åka släde eller med hundspann.

Hotell, stuga eller camping..?

Det finns flera olika övernattningsmöjligheter. Bland annat kan man bo i en av de många stugorna eller på toppen av fjället i Aurdal Fjellpark eller Danebu Kongsgård, och det ligger även en campingplats inte långt från liftarna i botten.

4 kilometer från skidcentret i Aurdal ligger en matbutik.

När pisterna är gröna på sommaren, kan man istället få en adrenalinkick på en forsränningstur på floden Begna eller gå en golfrunda vid Valdres Golfklubb.

Bilder och video från Aurdal / Valdres


Användaromdömen om Aurdal / Valdres

Skidterräng
2,50
Liftsystem
2,00
Afterski
1,25
Staden
1,50
Barnvänlig
0,00
Nybörjarvänlig
0,00
Prisnivå
0,00
Offpist
0,00
Aurdal / Valdres har en totalpoäng på 1,81 stjärnor av 5. Baserat på. 4 recensioner.
Service unavailable.