❄️ Sista minuten-rea: Stora besparingar i alla kategorier ❄️

Pistkarta från Hovden


Sök skidresor till Hovden

Hitta mer information om Hovden: Webbkameror - Snörapporter


Det alpina området i Hovden kan av vissa uppfattas som ett av de mindre. Trots det så är det faktiskt ganska allsidigt, och har en enorm styrka i form av två express 4-stolliftar, något som man faktiskt kan vara stolt över i Norden.

Båda liftarna går till toppen Nos, och från liften från “startstället” Hovden Alpincenter får man en fantastisk utsikt ner över massor av pister, och även över den mycket kända parken. Funparken (eller snowparken, om man hellre vill kalla den det) är en av de allra bästa i hela Skandinavien. Det investeras tusentals av timmar i att sköta den och göra hopp och rails perfekta för ungdomarna.

När man från Nos tar pisterna längst ut mot höger, så får man de blidaste sköna gröna pisterna, perfekta för alla nybörjare som inte tror att de någonsin ska kunna lyckas med sin skidåkning. Ju längre mot vänster man rör sig, ju brantare blir pisterna, och längst in under liften hittar man den svarta pisten ned. Här kan det ibland vara fantastiskt underhållande att uppifrån liften följa de lite övermodiga skidåkarna, som kanske har övervärderat sin nivå en smula, i deras försök att ta sig nedför pisten, utan att stå på näsan i snön.

Så nybörjarna håller sig på högra sidan av pistkartan, och använder liften som startar vid Alpincentret. Så när de lite mer erfarna skidåkarna vill ha lite lugn och fred, så söker man sig till vänster på liftkortet och tar pisten ned mot Breive, här är det nästan uteslutande röda pister. Superba pister att bara ge fullt ös i, och få åkt en massa, sällan många människor och fina snöförhållanden.

Det finns en liten topp utöver Nos, som heter Hovdenuten. Det har gjorts en knapplift upp till toppen av den, och vi frågor oss fortfarande varför? Det finns en pist ned, som knappt är mycket bredare än bredden på en pistmaskin, så det bästa argumentet måste vara, att du kan använda dig av toppen för att få lite extra fart på skidorna, på väg tillbaka mot Alpincentret. Men vi skulle hellre rekommendera turen tillbaka via toppen, sedan upp med Breive och så ta den lilla T-liften (G på pistkortet) helt upp till toppen, och sedan nedför pisterna på den sidan. De gröna pisterna (26 + 33) har mycket liten lutning, och kan ibland nästan påminna mer om längdskidåkning.

Men summa summarum så är det två kanonbra liftar som ger riktigt mycket skidåkning i timmen, jämfört med vad man kan hitta i många andra skandinaviska skidområden.Användaromdömen om Hovden

Skidterräng
3,82
Liftsystem
3,71
Afterski
3,37
Staden
3,52
Barnvänlig
3,33
Nybörjarvänlig
4,00
Prisnivå
3,00
Offpist
3,33
Hovden har en totalpoäng på 3,51 stjärnor av 5. Baserat på 62 recensioner.

Karta över Hovden

Hitta erbjudanden på skidresor