Pistkarta från Kvitfjell


Sök skidresor till Kvitfjell

Hitta mer information om Kvitfjell: Webbkameror - Snörapporter


Kvitfjell bjuder på skidåkning i alla svårighetsgrader, helt från den kolsvarta Olympiabakke, till familjevänliga gröna och blå løjper som kan klaras av de flesta oavsett nivå.

När du tittar på skidområdet i Kvitfjell, så är din och ditt resesällskaps skidnivå, gentemot pistkartan, en mycket relevant faktor.

Man bor typiskt i närheten av Kvitfjells mellanstation, det finns otaliga stugor omkring den och in i området mot höger, när du tittar på pistkartan. Det handlar lite om att vara “uppe” på berget i förhållande till Gudbrandsgaard Hotel, så man kan glida på skidorna ned till Kvitfjell Express, med denna kan man nå toppen och komma runt på västsidan, som har mer familjevänliga pister. På västsidan finns även en massa stugor, och de populära Studio H-lägenheterna som många svenskar väljer att bo i.

Det finns övningsområden både vid mellanstationen vid Gudbrandsgaard Hotel, och vid botten av västsidan, men om ni ska använda skidskola, så kolla exakt vad den startar, det är lite krångligt att bo på västsidan, om skidskolan startar på den motsatta, speciellt för nybörjare.

Senaste delen av skidområdet är Kvitfjell Varden, som har liften Vesleseterheisen, denna kommer man över till via Gondolen. Kvitfjell Varden är gjord för att få pister som går upp på en ny bergssida, så att man kunde stycka ut ännu fler husgrunder. På den sidan kan man hitta en fin blå och grön pist, som de flesta har stort nöje av.

Med en kort uppsummering, så är de stora utmaningarna på Olympiabakken och omkring pist 1, 2 och 3, med en höjdskillnad från toppen till botten på cirka 850 meter. För dem som vill i terrängparken, så finns den också på det ställe som Kvitfjell ursprungligen startade, nämligen sidan med Olympiabakken.

När det ska tankas energi, och du inte vill hem till boendet, så finns det 4 ställen att styra kosan mot. Ski Inn Diner och Tyri Hans ligger på västsidan, det sistnämnda är ett supertrevligt matställe med massor av hålligång i helgerna, när norrmännen åker till sina stugor. Och omkring Kvitfjell mellanstation hittar man Koia, här är nyckelordet afterski, och därutöver finns det Plaza Café, som erbjuder klassiska norska rätter och snacks, samt sist men inte minst - våfflor.Användaromdömen om Kvitfjell

Skidterräng
4,42
Liftsystem
4,26
Afterski
2,84
Staden
2,52
Barnvänlig
4,17
Nybörjarvänlig
3,67
Prisnivå
4,00
Offpist
4,00
Kvitfjell har en totalpoäng på 3,73 stjärnor av 5. Baserat på 31 recensioner.

Karta över Kvitfjell

Hitta erbjudanden på skidresor