Trysil har korats till Norges bästa skidområde

Trysil har korats till Norges bästa skidområde

Varje år koras de 10 bästa skidområdena i Norge. Hemsedal har i många år tronat som nummer ett, men nu har Trysil lyckats med att smyga förbi, och har nu korats som Norges bästa skidområde i 2019.

Norge är en populär destination när vintern knackar på och skidorna ska dammas av, och det med god grund. Norge har många riktigt bra skidområden, och varje år korar Dagens Næringsliv (DN) de bästa 10. De senaste 10 åren så har Hemsedal avgått med segern, men i år är det en annan svenskfavorit, nämligen Trysil, som numera kan kalla sig Norges bästa skidområde 2019.

Enorma arealer och en uppsjö av nybörjarvänliga nedfarter och branta World Cup-pister är något av det som DN framhäver i sin värdering av Trysil i år. Dessa kvaliteter har bidragit till att området har kunnat knuffa ner Hemsedal från förstaplatsen.

Trysil ligger endast 200 kilometer norr om Oslo, nära den svensk-norska gränsen, och är en riktig favorit bland svenska skidturister. Trysil är inte bara Norges största skidområde, det är även otroligt familjevänligt, då området alltid prioriterat det segmentet, och det är enligt DN något som de har lagt särskild vikt på vid årets utnämning.


Trysil har funparks för alla nivåer


Allsidighet ger poäng

Därutöver vinner även Trysil på sin allsidighet. Trots prioritering av familjevänlighet, så har Trysil något för alla nivåer och intressen, då de förutom nybörjarvänliga pister och branta nedfarter för erfarna skidåkare även kan bjuda på Norges bästa terrängpark för gäster som är intresserade av freestyle.

Helge Boden, destinationschef i Trysil, ser utnämningen som en bekräftelse av skidområdet, och som motivation för att arbeta ännu hårdare på att utveckla Trysil, så att de kan bjuda på ännu fler skidupplevelser för hela familjen.

I Trysil är vintern i gång för fullt, och skidområdet är öppet och klart för att ta emot säsongens skidglada turister. Trysil är ett riktigt bra skidområde, som kan erbjuda något för alla åldrar


Hemsedal halkar ner på en andraplats

Efter 10 år på toppen så måste Hemsedal erkänna sig besegrade av Trysil, och halkar nu ner på en andraplats på listan.

DN har i förbindelse med publiceringen av årets lista uttalat sig om, att det inte är för det att Hemsedal har blivit sämre än det varit tidigare, utan det är istället så att den generella nivån på norska skidområden ligger skyhögt.

Det kräver därför i högre grad något extra än det tidigare gjort, för att kunna vinna titlen som Norges bästa skidområde.

- Läs mer här om skidsemester i Trysil

- 10 saker som du måste uppleva på din skidsemester i Trysil

Publicerad av: Sofie Ærthøj

Fakta om Trysil
Skidområdet: 350-1100 m.ö.h
Staden/byn: 360 m.ö.h

65 pister i allt
20 stk.
17 stk.
17 stk.
11 stk.

Lifter: 32 stk. / 35.200 pers/time

Släpliftar: 17
Sittliftar: 6

Mer om skidresor till Trysil

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen