Wagrain/Flachau uppgraderar med Panorama-Link

Wagrain/Flachau uppgraderar med Panorama-Link

Nu blir det populära skidområde Snow Space Salzburg med Wagrain och Flachau ännu större då den nya liften ger tillgång till ännu fler pistkilometer. 

Hitta din skidsemester till Flachau här: SnowTrex.dk | Sunweb

Snow Space Salzburg med Wagrain och Flachau som är en del av Ski amadé är en av de helt stora favoriter när svenskar/danskar väljer vart skidsemester går någonstans. Det är inte helt utan anledning, då det är lättillgängligt genom Danmark och erbjuder både många blå och röda backar. Områdena erbjuder stora breda backar och samtidigt är det extremt barnvänligt.

Förutom att vara ett bra områden för familjer är österrikiska Wagrain och Flachau särskilt bra på att hålla fingret på pulsen för att ständigt optimera skidturisternas semester i området. Detta kommer nu att gynna oss ännu en gång, eftersom de snart kommer att kunna presentera de största skidnyheterna för svenskar/danskarna för skidsäsongen 2020/21.

Den senaste enorma investeringen och uppgraderingen av området kom under vintern 2013/14, då G-link-liften öppnade och förbinder bergen Grießenkareck och Grafenberg, så skidåkare undvek en tur genom Wagrain-staden varje gång man ville korsa bergen. Det var då banbrytande för området, och nu är en ny uppgradering på samma nivå på väg.
Därför är Panorama-link genial

Vi har åkt i området otaliga gånger, och om du, som vi, har besökt Wagrain eller Flachau, har du förmodligen också gjort en dagsutflykt för att besöka vackra Zauchensee eller Kleinarl / Flachauwinkl. Utmaningen här har dock alltid varit att du måste ta en buss för att besöka dessa platser. Den "nackdelen" försvinner nu och gör att du i princip kan åka från Alpendorf och hela vägen över till Zauchensee (OBS. Du måste bara korsa vägen längst ner i Flachauwinkl, för att komma till Zauchensee.)

Samtidigt blir området det sjätte skidområdet i Österrike med över 200 sammanhängande pistkilometer!

Panorama-Link gör området ännu mer mångsidigt. Det öppnar ett hav av möjligheter. Tonåringar som vill köra i parken kan passera Absolute Park i Flachauwinkl. Om du vill besöka mysiga Zauchensee är det plötsligt inte långt borta och vi kan fortsätta att nämna alla de många fördelarna och möjligheterna. Vi ser åtminstone fram emot att testa det.


Panorama-Link kommer att gå längs bergskanten och öppnar upp för många nya möjligheter (röd linje = gondol)


New Panorama-Link kommer att binda områdena tillsammans

Redan 2017 var det planer om denna investering, som tyvärr skjutits upp - men nu kommer den! Under sommaren 2020 kommer en helt ny lift att byggas. Den nya lift kommer att kallas Panorama-Link och följer samma princip som G-Link. Panorama-Link behöver inte, som de flesta andra liftar, transportera skidåkare uppifrån och upp i området utan tvärs över. Turen leder skidåkare längs åsen in i dalen från Wagrain mot Kleinarl och därmed kommer skidområdena Wagrain/Flachau och Shuttleberg Flachauwinkl/Kleinarl att anslutas för första gången, där besökare tidigare var tvungna att ta en buss mellan de två områdena.


Tidigare var du tvungen att ta en buss på vägen till höger om den röda linjen. Bussen mellan Grafenberg-liften och Kleinarl tar cirka 20 minuter under vintersäsongen.Med G-Link och Panorama-Link kommer området att vara otroligt bra förbundet, samtidigt har det varit rykten i många år om en gondol från toppen av Flachau till Zauchensee, om det kommer att bli något kommer tiden att visa.


Över 200 km samanhängande pistkilometer

Med den nya Panorama-Link utvidgas det sammanhängande skidområdet avsevärt. Det kommer nu att bli möjligt att åka från Alpendorf till Zauchensee, medan det nu kommer att bli så många som 205 sammanhängande pistkilometer i området, vilket är en betydande ökning från de tidigare 120 pistkilometer. Det betyder också att skidområdet kommer att vara ett av sex österrikiska områden som kan erbjuda mer än 200 sammanhängande pistkilometer. Samtidigt får man inte glömma att med liftkortet Ski amadé, som används i Flachau och Wagrain, får du möjlighet att åka på över 760 kilometer backar på mer än 25 destinationer. 


Video - Panorama LinkKalla fakta:

Längd:
3.2 kilometer
Höjdmeter:72 meter
Fart:6 meter/sekunden
Transporttid:cirka 8 minuter
Antal kabiner:65
Antal personer per. kabin:10Så ser stationerna ut på papper. Det blir en anslutning som ger massor av hela värdet till området.


Fler nyheter på väg till området

Panorama-Link i sig kommer att vara en 10-personers kabinlift, som är utformad för att ge passagerarna en unik panoramautsikt över Hohe och Niederen Tauern på åtta minuter. När liften öppnar för vintern 2020/21, från Flachau/Wagrain-sidan måste du stå på, vid en ny bergstation ca. 300 meter lägre än den nya Flying Mozart-toppstationen på Greißenkareck som öppnar 2021/22. Om du kommer från Kleinarl kommer bergstationen att vara belägen ca. 300 meter norr om Lumberjack Shuttle-bergstationen.


Se vilka fem andra skidområden i Österrike som erbjuder över 200 pistkilometer här.

Publicerad av: Sofie Ærthøj

Resebyråer till Flachau
Fakta om Flachau
Skidområdet: 650-2188 m.ö.h
Staden/byn: 600 m.ö.h

350 pister i allt
119 km blå
189 km röd
42 km svart

Lifter: 100 stk. / 120.000 pers/time

Släpliftar: 52
Sittliftar: 35
Kabinliftar: 13

Mer om skidresor till Flachau

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen