Achensee (Österrike)

Resebyråer till Achensee: Snowtrex

Smått, familjevänligt och med massor av längdskidåkning. Dessa ord beskriver skidområdet Achensee, som ligger vid Tyrolens största sjö i den norra delen av Österrike inte långt från den tyska gränsen. Och så ligger det bara en timme i bil från München, vilket gör orten enkel att ta sig till i bil.

Pistkarta
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Achensee
Skidområdet: 950-1884 m.ö.h
Staden/byn: 930 m.ö.h

53 Pister i allt
16 km blå
30 km röd
7 km svart

Lifter: 30 stk.

Släpliftar: 11
Sittliftar: 6
Kabinliftar: 2
Mer information om Achensee under bannern

Breda familjevänliga pister

Achensee är ett överskådligt familje- och barnvänligt skidområde. Det består av Achenkirch, Maurach, Pertisau och Steinberg och det finns i allt 54 pistkilometer att åka på fördelade över 840 höjdmeter.

27 av områdets 54 pistkilometer ligger vid Achenkirch där skidområdet Hochalmlifte Christlum ligger. Med sex kilometer blå och 16 kilometer röda pister är området perfekt till familjer och nybörjare med dess breda pister. Snökanoner och läget gör att det är snögaranti från december till april.

På den andra sidan av sjön ligger staden Pertisau, där skidområdet Karwendel bjuder på sex kilometer blå och sex kilometer röda pister. Området passar framförallt bra till barn och nybörjare och det är en vacker utsikt över sjön från området. Från området kan man också se över till staden Maurach där Rofan Cable Car tar skidåkarna till 840 meters höjd där det bland annat finns åtta kilometer röda pister.

Över 200 kilometer längdskidspår

Till skillnad från många andra destinationer i Alperna satsar Achensee inte bara på utförsåkning.

Området har över 200 kilometer längdskidspår varav de 111 kilometerna är klassiska spår medan runt 100 kilometer är skejtingspår. Och turistbyrån kallar det för ett paradis för längdskidsentusiaster.

Spåren går både runt själva sjön och uppe i terrängen och det finns både utmaningar för nybörjare såväl som mer vana skidåkare.

Sedan år 2010 har staden också haft loppet Achensee 3-Valleys-Run. Det äger oftast rum i februari och både professionella och amatörer har chansen att delta. Loppen börjar i Pertisau och det är både klassiska och skejtingdistanser.

Tyrolen-stämning och snowkite

Det finns många logi-möjligheter runt den 6,8 kvadratkilometer stora sjön Achensee. Om längdskidåkning är i fokus, är det perfekt att söka sig mot Pertisau där många av längdskidspåren börjar. Är det utförsåkning som gäller är det Achenkirch som gäller.

Är man ute efter ännu mer autentisk österrikisk tyrolen-stämning, kan man försöka hitta ett hotell eller Bed & Breakfast i den lilla staden Wiesing i 568 meters höjd där lugn och avkoppling är i centrum.
Achensee är dock inte bara skidåkning. Det är också möjligt att gå en promenad med snöskor på de 150 kilometer vandringslederna, man kan åka skridskor eller testa curling på en av skridskobanorna.

Är man på jakt efter en mer actionpräglad aktivitet, kan man också gå en snowkite-skola eller testa en av områdets kälkbackar.

Utvalda skidresor från Achensee

Sök efter skidresa

Aktiv Hotel-Pension Klingler

Familjedrivna och 3-stjärniga Aktiv Hotel-Pension Klinglerligger i centrum av Maurach. Liften Rofanseilbahn finns ca 300 meter bort, och skidbussen stannar ca 20 meter från hotellet. Ett längdskidspår finns rakt mittemot huset. Boendet består av Aktiv Hotel Klingler (huvudbyggnad) och Pension Café Klingler (grannhus), som är förbundna med varandra med en underjordisk gång. Hotellet renoverades delvis 2020 och förfogar över reception, sällskapsrum, hiss (endast i huvudbyggnaden), Wi-Fi, frukostrum, à la carte-restaurang, "Stüberl"-sällskapsrum, huseget konditori med hemgjord glass samt ett skidrum med Läs mer

Hotel Beretta

Trevligt drivna och 3-stjärniga Hotel Beretta ligger ca 3 km från Achenkirchs centrum. Skidbussen stannar bara ca 40 meter från boendet, och med den tar man sig bekvämt till skidområdet Christlum, beläget ca 4 km bort. Till närmsta längdskidspår är det ca 1 km. Till hotellets allmänna bekvämligheter hör reception med entréområde, Wi-Fi, sällskapsrum, frukostrum, restaurang, bar samt skid- och pjäxrum. Kostnadsfria parkeringsplatser finns också till förfogande (i mån av plats). På plats erhålls kortet "AchenseeCard" som ger en rad Läs mer

Bilder och video från Achensee


Användaromdömen om Achensee

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.
Mer information om Achensee under bannern

Snörapporter och väder

Søndag
Let regn
Let regn
11ºC
10ºC
0,7 mm
1,3 m/s
nord-nordvest
Mandag
Regn
Regn
11ºC
8ºC
2,3 mm
1,4 m/s
nord
Tirsdag
Regn
Regn
6ºC
8ºC
23,2 mm
1,5 m/s
vest-nordvest
Onsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
9ºC
4ºC
4,5 mm
1,3 m/s
sydvest

Karta över Achensee

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Achensee. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor