Skidsemester i Alpbachtal

Alpbachtal (Österrike)

Resebyråer till Alpbachtal: Snowtrex

Alpbachtal hör till de allra vackraste dalarna i Österrike. I dalen ligger bl.a. städerna Alpbach och Reith.
Från toppen av Wiedersberger Horn går det en nordöstvänd pist vilket betyder att området är snösäkrat långt in i april månad.

Alpbachtal bjuder på skidåkning, snowboard och mycket mer.Alpbachtal har berg på alla sidor, vilket ger skidsemestern en extra dimension förutom bra skidåkning. De lågtliggande pisterna är alla bra säkrade via ett välutbyggt snökanonsystem. För snowboardåkare finns det en half-pipe och ett lekområde med diverse aktiviteter.

Liftkort till skidområdet Ski JuwelFrån och med säsongstarten 2012 är Alpbachtal och den närliggande skidorten Wildschönau, hopslagna till ett stort skidområde. Har du liftkort till... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Alpbachtal
Skidområdet: 650-2025 m.ö.h
Staden/byn: 1000 m.ö.h

128 pister i allt
32 km blå
78 km röd
18 km svart

Lifter: 50 stk.

Släpliftar: 31
Tåg: 1
Sittliftar: 8
Kabinliftar: 7
Alpbachtal hör till de allra vackraste dalarna i Österrike. I dalen ligger bl.a. städerna Alpbach och Reith.
Från toppen av Wiedersberger Horn går det en nordöstvänd pist vilket betyder att området är snösäkrat långt in i april månad.

Alpbachtal bjuder på skidåkning, snowboard och mycket mer.

Alpbachtal har berg på alla sidor, vilket ger skidsemestern en extra dimension förutom bra skidåkning. De lågtliggande pisterna är alla bra säkrade via ett välutbyggt snökanonsystem. För snowboardåkare finns det en half-pipe och ett lekområde med diverse aktiviteter.

Liftkort till skidområdet Ski Juwel

Från och med säsongstarten 2012 är Alpbachtal och den närliggande skidorten Wildschönau, hopslagna till ett stort skidområde. Har du liftkort till den ena skidanläggningen gäller det automatiskt även till den andra.

Tillsammans kallar de två orterna sig för Ski Juwel och erbjuder mer än 100 pistkilometer i det österikiska
bergslandskapet.

Fakta nedan gäller för hela Ski Juwel-området.

Utvalda skidresor från Alpbachtal

Sök efter skidresa

Apartmenthaus Schönwies

Det eleganta och moderna lägenhetshuset Schönwies ligger cirka 1 km från Alpbachs centrum. Efter bara ca 3,5 km når du Wiedersbergerhornbahn, som tar dig till skidområdet Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. En skidbusshållplats ligger cirka 50 meter bort. Bekvämligheter Till husets allmänna bekvämligheter hör Wi-Fi och en skidrum med pjäxtork. Kostnadsfria parkeringsplatser finns i mån av tillgång. På plats erhåller du Alpbachtal-kortet, som ger dig rabatter på aktiviteter i dalen (se information på plats, mot förbehåll för ändringar). Måltider Utan Läs mer

Hotel Alphof

Komfortabla och 4-stjärniga Hotel Alphof har ett lugnt läge i utkanten av Alpbach, ca 400 från centrum. Liften Wiedersbergerhornbahn ligger ca 3 km bort, och närmsta skidbusshållplats finns precis framför hotellet. Till en övningslift är det bara ca 2 minuters gångväg, och närmsta längdskidspår i Inneralpbach finns ca 2 km bort. Hotellet förfogar över reception med lobby, hiss, Wi-Fi, restaurang, bar, café, pjäx- och skidrum med pjäxvärmare och terrass med panoramautsikt. De delvis övertäckta parkeringsplatserna vid hotellet står till kostnadsfritt Läs mer

Ferienhaus Reintal

Semesterhuset Reintal som är byggt i tyrolsk stil ligger ca 50 m från närmaste skidbusshållplatsen och ca 13,5 km skidområdet Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. En liten skidlift för nybörjare nås efter ca 2 km och Kramsach centrum ligger 4,5 km bort. Ett längdskidspår finns i omedelbar närhet. Restauranger nås efter ca 550 m. Bekvämligheter Till husets allmänna bekvämligheter hör Wi-Fi, en skidkällare med pjäxtork och kostnadsfria parkeringsplatser (i mån av tillgång) På plats erhålls Alpbachtal Card som erbjuder Läs mer

Bilder och video från Alpbachtal


Användaromdömen om Alpbachtal

Skidterräng
3,45
Liftsystem
3,73
Afterski
3,18
Staden
3,36
Barnvänlig
0,00
Nybörjarvänlig
0,00
Prisnivå
0,00
Offpist
0,00
Alpbachtal har en totalpoäng på 3,43 stjärnor av 5. Baserat på 22 recensioner.

Snörapporter och väder

Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
9ºC
1ºC
22,0 mm
1,1 m/s
øst
Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
8ºC
-5ºC
0,0 mm
2,7 m/s
sydvest
Mandag
Skyet
Skyet
8ºC
-1ºC
0,0 mm
1,8 m/s
syd
Tirsdag
Let regn
Let regn
8ºC
1ºC
0,6 mm
1,2 m/s
nord-nordøst

Karta över Alpbachtal

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Alpbachtal. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen