Skidsemester i Finkenberg (Österrike)

Resebyråer till Finkenberg: Snowtrex, Sunweb

Mitt i Zillertal i den sydvästra delen av Österrike ligger Finkenberg. Skidområdet är en del av Ski- und Gletscherwelt Zillertal 3000 som bjuder på 193 kilometer skidåkning. Ski- und Gletscherwelt Zillertal 3000 består av områdena Mayrhofen, Finkenberg, Eggalm, Rastkogl och inte minst Hintertux-glaciären.

Pistkarta
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Finkenberg
Skidområdet: 2360-3200 m.ö.h
Staden/byn: 840 m.ö.h

245 Pister i allt
68 km blå
141 km röd
36 km svart

Lifter: 55 stk.

Släpliftar: 28
Sittliftar: 23
Kabinliftar: 4
Mer information om Finkenberg under bannern

489 kilometer pister

I hjärtat av Tyrolen ligger Finkenberg, som en integrerad del av det stora skidområdet Ski- och Gletscherwelt Zillertal 3000. Även om det finns 489 kilometer att åka på i hela Zillertal, kan de flesta nöjas med området runt Finkenberg. För tar man gondolen Finkenberger Almbahn upp från staden är det 100 pistkilometer att kasta sig över.
Men med ett Zillertaler Superskipass” öppnar möjligheterna för att åka skidor i de åtta skidområdena Hochfügen, Spieljoch, Hochzillertal, Zillertal Arena Penken, Ahorn, Horberg och i Skid- och glaciärvärlden 3000 (Mayrhofen, Finkeberg, Eggalm, Rastkogl, Hintertuxer glaciären)
Områdena är förbundna av en gratis skidbuss.

Snösäker glaciärskidåkning

En av de helt stora fördelarna med området är Hintertux-glaciären som bjuder på skidåkning året runt. Glaciären ligger 14 kilometer från Finkenberg. Med möjligheten att ta liften ända upp till 3250 meters höjd är det garanterat snö och vacker utsikt över Tyrolen.
På Hintertux-glaciären finns dessutom funparken ”Betterpark”, som både kan utmana nybörjare och professionella med flera olika kickers och rails. Dessutom finns en 100 meter lång superpipe.

OS-vinnare och Tyrolen-stämning

Finkenberg ligger tre kilometer sydväst om Mayrhofen och ligger som ingång till Tux-dalen. Även om staden inte kan komma i närheten av den mer berömda grannstaden Mayrhofen, är det dock möjligt för både afterski och avkoppling i staden som har cirka 1500 invånare. Har man lust till att prova en lite annorlunda aktivitet, kan man prova den 6 kilometer långa kälkbacken som är belyst på kvällen.
Är man på jakt efter lite fler aktiviteter, är det hur som helst inte långt till Mayrhofen.
Finkenberg är bland annat känt för sin tidigare OS-guldvinnare i störtlopp, Leonhard Stock. Dessutom kommer en annan österrikisk kändis från den lilla alpstaden. Peter Habeler var år 1978 den första att bestiga Mount Everest utan att använda syre.

Utvalda skidresor från Finkenberg

Sök efter skidresa

Apartment Kristall

Det mycket komfortabla boendet Apartment Kristall ligger centralt i Finkenberg, bara ca 400 meter från gondolbanan "Finkenberger Almbahnen", ca 5 km från den kända orten Mayrhofen och ca 14 km från året-runt-skidområdet Hintertuxer Gletscher. Skidbussen stannar precis framför boendet. Shoppingmöjligheter, caféer och barer finns i boendets omedelbara närhet. En järnvägsstation för Zillertalbahn finns i Mayrhofen (ca 4 km). Längdskidåkare har en startpunkt i ett spår ca 3 km bort. Det trevliga lägenhetsboendet hör till Hotel Kristall, beläget ca 250 meter Läs mer

Hotel Panorama Finkenberg

Hotel Panorama har ett mycket bra läge i centrum av Finkenberg, bara 100 meter från Alm skidliften. Som namnet Panorama avslöjar har hotellet en fantastisk utsikt över de omgivande bergen. Rummen är enkelt men snyggt inredda. Din vistelse på Hotel Panorama inkluderar halvpension och måltiderna kan avnjutas i den mysiga restaurangen. Hotel Panorama erbjuder olika spa-faciliteter så du kan koppla av och njuta efter en aktiv dag i backen.

Hotel Eberl

Hotel Eberl är ett autentiskt boende i den pittoreska byn Finkenberg. Hotellet ligger mitt i centrum och skidliften ligger endast 500 meter bort. Skidbussen stannar framför dörren och tar dig till Finkenberger skidlift Almbahnen på några minuter. Hotellet är utrustat med moderna bekvämligheter samtidigt som den traditionella atmosfären har bevarats. Tack vare den omfattande användningen av trä finns det en varm känsla här; du känner dig snabbt som hemma.Hotellet har olika faciliteter för en bekymmersfri vistelse. I huvudbyggnaden finns Läs mer

Bilder och video från Finkenberg


Användaromdömen om Finkenberg

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.

Mer information om Finkenberg under bannern

Snörapporter och väder

Torsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
11ºC
9ºC
2,1 mm
1,2 m/s
øst-nordøst
Fredag
Delvist skyet
Delvist skyet
13ºC
6ºC
0,0 mm
1,4 m/s
syd
Lørdag
Regn
Regn
12ºC
4ºC
2,1 mm
1,1 m/s
nord-nordvest
Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
12ºC
6ºC
0,0 mm
2,3 m/s
syd

Karta över Finkenberg

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Finkenberg. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor