Skidsemester i Gerlos

Gerlos (Österrike)

Resebyråer till Gerlos: Snowtrex, Sunweb

Gerlos är en ort som ligger mitt i Österrike i Zillertal-dalen. Några av kännetecknen hos orten är att den är väldigt barnvänlig och det finns många rutter som passar för familjeutflykter. Man kan alltså åka på skidsemester i Gerlos som barnfamilj..

Längdskidåkning i Gerlos lockar längdskidåkareSkidorten ligger 1300 meter över havet vilket gör att Gerlos är väldigt snösäkert. Gerlos besöks även av längdskidåkare som söker sig till den vackra naturen under skidsemestern. Därför är det inte antalet av pistkilometer utan snarare upplevelserna under en längdskidtur i området som drar till sig längdskidåkarna för en skidsemester i Gerlos.

Gerlos pister och liftkort Liftkortet som köps till skidområdet, täcker hela Zillertal Arena... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Gerlos
Skidområdet: 1300-2500 m.ö.h
Staden/byn: 1300 m.ö.h

166 Pister i allt
42 km blå
114 km röd
10 km svart

Lifter: 62 stk. / 82.690 pers/time

Släpliftar: 17
Sittliftar: 22
Kabinliftar: 10
Mer information om Gerlos under bannern
Gerlos är en ort som ligger mitt i Österrike i Zillertal-dalen. Några av kännetecknen hos orten är att den är väldigt barnvänlig och det finns många rutter som passar för familjeutflykter. Man kan alltså åka på skidsemester i Gerlos som barnfamilj..

Längdskidåkning i Gerlos lockar längdskidåkare

Skidorten ligger 1300 meter över havet vilket gör att Gerlos är väldigt snösäkert. Gerlos besöks även av längdskidåkare som söker sig till den vackra naturen under skidsemestern. Därför är det inte antalet av pistkilometer utan snarare upplevelserna under en längdskidtur i området som drar till sig längdskidåkarna för en skidsemester i Gerlos.

Gerlos pister och liftkort

Liftkortet som köps till skidområdet, täcker hela Zillertal Arena som består av 662 km pist. Gerlos blev för ett par år sedan ihopslaget med Zell am Ziller, Köenigsleiten och Krimml, så det nu är en central del av det lokala skidområdet – och du kan alltså uppleva 166 km pist under en skidsemester i Gerlos.

Skidområde vid Hintertux-glaciären

Hintertux-glaciären säkrar att det alltid är möjligt att åka skidor i Gerlos – man kan alltså ha skidsemester i Gerlos hela året runt eftersom det på orten finns ett skidområde vid Hintertux-glaciären.

Skidåkning direkt till dörren eller se skidskolans skidshow i Gerlos

Själva byn har massor av österrikisk stämning och är byggd i klassisk alpstil med många hotell och pensionat samt skidåkning direkt till dörren. Förutom skidåkning kan man också spela tennis eller squash eller prova på paragliding. Det finns också en skridskobana och en kälkbacke. På söndagrna kan man se den lokala skidskolans uppvisning i backarna där de framför en skidshow.

Utvalda skidresor från Gerlos

Sök efter skidresa

Pension Wassererhof

Gemytliga Pension Wassererhof har ett lugnt läge i området Gmünd, ca 3 km från Gerlos och liften Isskogelbahn i Zillertal Arena. En hållplats för skidbussen finns ca 150 meter från boendet. Ett insteg till längdskidområdet finns ca 4 km bort. Till det enkla, men samtidigt originella, boendet hör frukostrum, Wi-Fi (på bottenvåningen) och skidrum. Parkeringsplatser finns till kostnadsfritt förfogande vid huset, beroende på tillgång. Dessutom erhålls, kostnadsfritt, gästkortet "Arena Scheck" som ger en rad tjänster och rabatter hos verksamheter och Läs mer

Hotel Pension Waldhof

Det i traditionell stil inredda och 3-stjärniga Hotel Pension Waldhof ligger i centrum av Gerlos. Skidbussen stannar ca 10 meter från hotellet, och tar dig till skidområdet Zillertal Arena ca 400 meter bort. Närmsta längdskidspår finns ca 300 meter bort. Det gemytliga hotellets bekvämligheter omfattar reception, bagageförvaring, lobby, hiss, Wi-Fi, sällskaps- och tv-rum, frukostrum, matsal, bar, "stube"-sällskapsrum samt skid- och pjäxrum. Wellnessområdet med ångbad, bastu och vilorum kan användas kostnadsfritt. Mot avgift står även solariet till förfogande, och det finns Läs mer

Landhaus Staudacher

Trevligt drivna Landhaus Staudacher ligger ca 300 meter från ortscentrum, där caféer, restauranger och inköpsmöjligheter finns. En hållplats för skidbussen finns ca 250 meter från boendet, och med denna tar man sig till liften Isskogelbahn, ca 1,5 km från boendet. Det gemytliga hotellet har entréområde, Wi-Fi, sällskapsrum med kakelugn, frukostrum samt skid- och snowboardrum med pjäxtorkar. Den finska bastun kan användas mot avgift. Kostnadsfria parkeringsplatser finns till förfogande. Rum De trevligt inredda rummen förfogar över dusch/WC, kabel-tv, safe och Läs mer

Bilder och video från Gerlos


Användaromdömen om Gerlos

Skidterräng
3,92
Liftsystem
4,08
Afterski
3,79
Staden
3,92
Barnvänlig
4,00
Nybörjarvänlig
3,00
Prisnivå
3,00
Offpist
2,00
Totalpoängen är 3,46 stjärnor av 5 . Baserat på. 24 recensioner.
Mer information om Gerlos under bannern

Snörapporter och väder

Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
9ºC
5ºC
0,0 mm
1,5 m/s
nord-nordvest
Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
16ºC
-3ºC
0,0 mm
1,4 m/s
vest-nordvest
Onsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
21ºC
6ºC
0,0 mm
2,5 m/s
syd
Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
18ºC
7ºC
0,0 mm
1,2 m/s
nord

Karta över Gerlos

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Gerlos. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor