Pistkarta från Kleinwalsertal

Resebyråer till Kleinwalsertal: Snowtrex

Sök skidresor till Kleinwalsertal

Hitta mer information om Kleinwalsertal: Webbkameror - Snörapporter


Skidområdet omkring Kleinwalsertal och Oberstdorf består av flera mindre områden som är förbundna med skidbuss.

Från vänster, när du tittar på pistkartan: Nebelhorn, som du kommer upp till från Oberstdorf. En gondol upp och primärt svåra röda och svarta pister ned.

Söllereck, du passerar området i bil på väg in till Kleinwalsertal, det tar lite tid att komma dit ut med buss eller bil. Området kännetecknas av blå och röda pister, högsta skidåkning är på 1.706 meters höjd. Här finns det ett rullband på upp till 33 meter, bland annat ett som är gratis att använda för nybörjare.

Man hittar de flesta pisterna ungefär mitt på pistkartan, på bergskammen mellan Tyskland och Österrike. Det finns möjlighet för att åka skidor ned på den tyska sidan, och komma ganska nära på Oberstdorf, annars kännetecknas sidan av 5 effektiva stolliftar, som ger åtkomst till en massa primärt röda pister. Väljer man nedfarten mot Kleinwalsertal så hamnar man i byn Riezlern, den största byn i Kleinwalsertal. Nedfarten till dalen är på 4,3 kilometer, och ger underlag för riktigt ömma ben, om man skulle glömma att hålla paus på vägen ned. En riktigt superpist, speciellt tidigt på dagen när man nästan kan ha den för sig själv.

Från Riezlern finns det en skidbuss som kör dig till Heuberg, och vidare till Ifen.

Heuberg, eller Parsennbahn som man också kan gå av vid, så ska man gå mindre men får en lifttur upp, ger åtkomst till pister som kan ta dig helt in till Walmendingerhorn. Här används primärt blåa och röda transportsträckor kombinerat med gondol och stolliftar. Turen in till Walmendingerhorn kan dock inte avklaras utan man även ska med en T-lift, vilket kan vara lite krävande för de minsta barnen, men den är som tur var inte så lång. Nedfarten från Walmendingerhorn är 3,3 kilometer, och en riktigt härlig röd pist. Turen upp till Walmendingerhorn är en spektakulär lifttur, som kan få det att suga lite i magen.

Russinen i kakan, och enligt oss själva den allra bästa skidåkningen, hittar man i Ifen. En riktigt fin gondollift med plats för 10 personer, med bra hastighet och superkomfort, samt flera nedfarter på omkring 2,5 kilometer. Det finns möjligheter för både blå, röda och svarta pister. Restaurangen på toppen heter Tafel & Zunder, som serverad god och prisvärd mat.

Det är bara en sak som drar ner upplevelsen lite med det här skidområdet, och det är skidbussarna, som man tyvärr inte kan undgå om man ska kunna komma runt lite. Men om man planerar sin vecka med några dagar i varje område, så är det dock något man lätt kan ha överseende med.Användaromdömen om Kleinwalsertal

Skidterräng
3,40
Liftsystem
3,40
Afterski
2,40
Staden
3,40
Barnvänlig
0,00
Nybörjarvänlig
0,00
Prisnivå
0,00
Offpist
0,00
Kleinwalsertal har en totalpoäng på 3,15 stjärnor av 5. Baserat på 5 recensioner.

Karta över Kleinwalsertal

Hitta erbjudanden på skidresor