Mallnitz (Österrike)

Resebyråer till Mallnitz: Snowtrex

Massor av rött och svart på toppen, snösäkert med möjlighet att åka skidor 330 dagar om året på Mölltaler-glaciären och ett överskådligt skidområde - dessa ord sammanfattar kvaliteterna med skidområdet kring Mallnitz bäst. Mallnitz ligger precis på gränsen mellan Salzburgerland och provinsen Kärnten. Ett självständigt skidområde med 35 pistkilometer och en glaciär.Gondollift upp till 2636 meters höjdHögt över Mallnitz tronar berget Ankogel (3252 m), som är ett av de högsta i provinsen Kärnten.Och just Ankogel har lagt namn till Ankogel Bergbahn, som skidområdet över Mallnizt heter.Här kan man ta gondolen Ankogelbahn I och Ankogelbahn II från dalen och ända upp i 2636 meters höjd. Innan man kastar... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Mallnitz
Skidområdet: 1267-2636 m.ö.h
Staden/byn: 1200 m.ö.h

35 Pister i allt
5 km blå
27 km röd
3 km svart

Lifter: 7 stk. / 6.700 pers/time

Släpliftar: 5
Kabinliftar: 2
Mer information om Mallnitz under bannern
Massor av rött och svart på toppen, snösäkert med möjlighet att åka skidor 330 dagar om året på Mölltaler-glaciären och ett överskådligt skidområde - dessa ord sammanfattar kvaliteterna med skidområdet kring Mallnitz bäst.

Mallnitz ligger precis på gränsen mellan Salzburgerland och provinsen Kärnten. Ett självständigt skidområde med 35 pistkilometer och en glaciär.

Gondollift upp till 2636 meters höjd

Högt över Mallnitz tronar berget Ankogel (3252 m), som är ett av de högsta i provinsen Kärnten.

Och just Ankogel har lagt namn till Ankogel Bergbahn, som skidområdet över Mallnizt heter.

Här kan man ta gondolen Ankogelbahn I och Ankogelbahn II från dalen och ända upp i 2636 meters höjd. Innan man kastar sig utför pisterna, kan man lämpligtvis njuta utsikten från restaurangen Bergstation Hannoverhaus på Ankogel Bergbahns högsta höjdmeter.

Skidområdet bjuder på framför allt röda och svarta backar. Det finns bara en blå pist på berget och du ska kunna ta dig ned för antingen en röd eller svart pist för att komma tillbaka till dalen igen.

I gengäld kan den sju kilometer långa ”Ankogel Talabfahrt” locka med 1349 höjdmeter.

Blå i botten

Men väljer man att inte åka med Ankogelbahn upp i området finns ett område med bara i dalbotten. Bra til nybörjare och det är även här man hittar Kinderland, där barnen kan möta pingvinmaskoten Bobo. Det ligger vid Köfeleliften.

Glaciärskidåkning runt om hörnet

Även om Mölltaler-glaciären ligger precis i närheten är de två skidområdena inte fysisk förbundna med varandra. Därför kräver det en kortare biltur innan man har tillgång till de 71 kilometerna fördelade på 34 pister, som Mölltaler glaciären bjuder på. Det är dock möjligt att ta bussen mellan Mallnitz och glaciären.

Efter ett åtta minuters lyft med gondolen, har man skidåkning ända upp i 3122 meters höjd.

I gengäld lockar ”Mölli”, som den också kallas, med skidåkning mellan 2200 och 3122 meters höjd.

Den stängs kortvarigt i maj och juni, men sedan öppnar glaciären upp igen inför sommarskidåkningen till mitten av oktober. Här är det oftast tre pister öppna.

I denna period är det ett populärt ställe att träna, bland annat det för den österrikiska skidskolan.

Det finns också en funpark vid nedfarten ”Schareck” på glaciären som både är berömd och beryktad och lockar till sig såväl amatörer som professionella.

SkiHit öppnar upp dörrarna

Vill man ha fler områden och kilometer att leka på så är liftkortet ”SkiHit” porten till 358 pistkilometer fördelat på åtta destinationer.

Liftkortet ger tillgång till områdena: Großglockner Resort Kals-Matrei, Brunnalm, Lienzer Dolomit, Silian, Obertiliach och Kartitsch i Hochpustertal samt naturligtvis områdena Mölltaler-glaciären och Ankogel i Kärnten

Mysig stad med wellness

Efter en lång skiddag är det möjligt att gå i butiker och restauranger eller inte minst besöka stadens wellnesscenter ”Tauernbad Mallnitz”, där de ömma skidbenen kan återhämta sig.
Med 800 fasta invånare är Mallnitz inte stor, men med flera restauranger och sportbutiker är den beredd på att ta emot skidgästerna.
Orten är också värd ett besök på sommaren, då det är möjligt att utforska området på mountainbike eller utforska de många vandringslederna.

Utvalda skidresor från Mallnitz

Sök efter skidresa

Hotel-Pension Hubertus

Det gedigna och 3-stjärniga boendet Hotel-Pension Hubertus ligger ca 500 meter från centrum av Mallnitz. Skidbussen stannar ca 100 meter bort, och till skidområdet Ankogel är det ca 2 km. Mölltaler Gletscher ligger ungefär 20 km bort och ett längdskidspår finns direkt vid huset. Till hotellets bekvämligheter hör reception, Wi-Fi, uppehållsrum, frukostrum, restaurang, bar, lekrum för barn och skidrum. Kostnadsfria parkeringsplatser finns till förfogande vid boendet (i mån av plats). I priset ingår inträde till simhallen och dess bastuavdelning (öppet Läs mer

Ferienhotel Alber Alpenhotel

Komfortabla Ferienhotel Alber Alpenhotel ligger i centrum av Mallnitz. Skidbussen till närmsta skidområdet Ankogel (ca 3 km bort) stannar endast ca 50 meter från hotellet (tider enligt tidtabell på plats). Den trevliga hotellanläggningen består av två hus som är förbundna med varandra, och till dess bekvämligheter hör entréhall med reception och kostnadsfritt Wi-Fi, hiss, gemytliga matsalar, restaurang, bar, en "almstube" med öppen spis, bibliotek och tv-rum, lekrum samt skid- och pjäxrum. Kostnadsfria parkeringsplatser finns också till förfogande, beroende på tillgång Läs mer

Ferienhotel Alber Tauernhof

Traditionsrika och 3-stjärniga Ferienhotel Alber Tauernhof ligger i centrum av Mallnitz. Skidbussen till det närmast belägna skidområdet Ankogel (ca 3 km bort), stannar endast ca 50 meter från hotellet (tider enligt tidtabell på plats). Glaciären Mölltaler Gletscher ligger ca 23 km bort. Den trevligt drivna hotellanläggningen består av två byggnader som är förbundna med varandra. Till dess bekvämligheter hör mottagningshall med reception och kostnadsfritt Wi-Fi, hiss, gemytlig matsal, restaurang, bar, sällskapsrum med öppen spis, bibliotek och TV-rum, terrass samt skid- Läs mer

Bilder och video från Mallnitz


Användaromdömen om Mallnitz

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.
Mer information om Mallnitz under bannern

Snörapporter och väder

Søndag
Skyet
Skyet
8ºC
5ºC
0,8 mm
1,9 m/s
syd
Mandag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
8ºC
4ºC
0,7 mm
2,5 m/s
syd
Tirsdag
Regn
Regn
7ºC
5ºC
10,2 mm
1,6 m/s
nord-nordvest
Onsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
3ºC
0ºC
2,8 mm
1,6 m/s
nord-nordvest

Karta över Mallnitz

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Mallnitz. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor