Warth-Schröcken

Hitta skidresor till Warth-Schröcken här: Snowtrex

Warth är en liten idyllisk stad i Vorarlberg. Warth ligger högt i 1495 meters höjd, i regionen Bregenzerwald, bara 4,2 mil sydost om Bodensjön.

Skidområdet Warth var ursprungligen ett litet ställe med ganska få pistkm för lokalbefolkningen och mycket få turister. Sedan gick de ihop med grannstaden Schröcken och har därför i många år haft namnet “Warth-Schröcken” och har i allt 14 liftar och 66 pistkm.
Med ett genomsnittligt snöfall på 11 meter om året är Warth den plats i Europa där det statistiskt sett faller mest snö.

Förbundet med Lech & Zürs

Från säsongen 2013/14 blev Warth-Schröcken via den 2 km långa liften “Auenfeldtjet” sammanlänkad med de mer kända områdena Lech och Zürs. Med 190 pistkm och 47 liftar är området nu Vorarlbergs största sammanhängande område.

Och hänger ihop med områdena Lech Zürs och det ännu mer kända St. Anton. Räknar man med områdena St. Anton, St. Christoph, Stuben och Sonnenkopf kommer man upp på imponerande 340 pistkm och 94 liftanläggningar.


Skidområdet hänger ihop med städerna/byarna: Lech & Zürs och St. Anton

Foton och video

Användarna om Warth-Schröcken

Det finns inte tillräckligt många röster för att visa ett trovärdigt betyg
 

Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till Warth-Schröcken?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Warth-Schröcken hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över Warth-Schröcken?

Om du ska på skidsemester till Warth-Schröcken är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Warth-Schröcken här. Om du vill veta hur det ser ut i Warth-Schröcken just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒

‍Vilka skidområden hör Warth-Schröcken ihop med?

Warth-Schröcken hör ihop med skidområdena Lech & Zürs och St. Anton.