Warth-Schröcken (Österrike)

Resebyråer till Warth-Schröcken: Snowtrex

Warth är en liten idyllisk stad i Vorarlberg. Warth ligger högt i 1495 meters höjd, i regionen Bregenzerwald, bara 4,2 mil sydost om Bodensjön.Skidområdet Warth var ursprungligen ett litet ställe med ganska få pistkm för lokalbefolkningen och mycket få turister. Sedan gick de ihop med grannstaden Schröcken och har därför i många år haft namnet “Warth-Schröcken” och har i allt 14 liftar och 66 pistkm.Med ett genomsnittligt snöfall på 11 meter om året är Warth den plats i Europa där det statistiskt sett faller mest snö.Förbundet med Lech & ZürsFrån säsongen 2013/14 blev Warth-Schröcken via den 2 km långa liften “Auenfeldtjet” sammanlänkad med de mer kända... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Warth-Schröcken
Skidområdet: 1675-2044 m.ö.h
Staden/byn: 1675 m.ö.h

35 Pister i allt
16 km blå
8 km röd
11 km svart

Lifter: 14 stk.

Släpliftar: 2
Sittliftar: 12
Mer information om Warth-Schröcken under bannern
Warth är en liten idyllisk stad i Vorarlberg. Warth ligger högt i 1495 meters höjd, i regionen Bregenzerwald, bara 4,2 mil sydost om Bodensjön.

Skidområdet Warth var ursprungligen ett litet ställe med ganska få pistkm för lokalbefolkningen och mycket få turister. Sedan gick de ihop med grannstaden Schröcken och har därför i många år haft namnet “Warth-Schröcken” och har i allt 14 liftar och 66 pistkm.
Med ett genomsnittligt snöfall på 11 meter om året är Warth den plats i Europa där det statistiskt sett faller mest snö.

Förbundet med Lech & Zürs

Från säsongen 2013/14 blev Warth-Schröcken via den 2 km långa liften “Auenfeldtjet” sammanlänkad med de mer kända områdena Lech och Zürs. Med 190 pistkm och 47 liftar är området nu Vorarlbergs största sammanhängande område.

Och hänger ihop med områdena Lech Zürs och det ännu mer kända St. Anton. Räknar man med områdena St. Anton, St. Christoph, Stuben och Sonnenkopf kommer man upp på imponerande 340 pistkm och 94 liftanläggningar.

Bilder och video från Warth-Schröcken


Användaromdömen om Warth-Schröcken

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.
Mer information om Warth-Schröcken under bannern

Snörapporter och väder

Søndag
Let regn
Let regn
9ºC
3ºC
0,2 mm
1,5 m/s
vest-nordvest
Mandag
Regnbyger
Regnbyger
9ºC
5ºC
1,5 mm
2,2 m/s
vest-sydvest
Tirsdag
Kraftig regn
Kraftig regn
4ºC
4ºC
36,1 mm
2,7 m/s
vest-nordvest
Onsdag
Regn
Regn
6ºC
1ºC
7,7 mm
2,1 m/s
vest-sydvest

Karta över Warth-Schröcken

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Warth-Schröcken. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor