Skidsemester i Engelberg (Schweiz)

Resebyråer till Engelberg: Active Ski Travel, DBP Adventures, Snowtrex

Engelberg ligger i de schweiziska Alperna på ca 1 015 meters höjd och det är en av Schweiz äldsta byar som är från 1200-talet. Den tidigare klosterbyn har utvecklat sig att bli en populär by för skidåkare att ta sig till för att njuta av områdets pister och offpist. Skidåkningen går från byn som ligger på 1 015 meter över havet upp till 3 020 meters höjd fördelat på de två bergen Titlis och Brunni. Engelberg har dessutom garanterat snötäcke och brukar få ca 7 meters snö varje år vilket är extraordinärt mycket. Skidområdet i Engelberg Skidområdena Titlis-Trübsee-Jochpass, Brunni och Fürenalp är slått samman under ett liftkort , Engelberg-Titlis och ger... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Engelberg
Skidområdet: 1050-3020 m.ö.h
Staden/byn: 1050 m.ö.h

30 pister i allt
3 km grön
10 km blå
16 km röd
1 km svart

Lifter: 22 stk.

Släpliftar: 6
Sittliftar: 8
Kabinliftar: 8
Engelberg ligger i de schweiziska Alperna på ca 1 015 meters höjd och det är en av Schweiz äldsta byar som är från 1200-talet. Den tidigare klosterbyn har utvecklat sig att bli en populär by för skidåkare att ta sig till för att njuta av områdets pister och offpist. Skidåkningen går från byn som ligger på 1 015 meter över havet upp till 3 020 meters höjd fördelat på de två bergen Titlis och Brunni. Engelberg har dessutom garanterat snötäcke och brukar få ca 7 meters snö varje år vilket är extraordinärt mycket.

Skidområdet i Engelberg

Skidområdena Titlis-Trübsee-Jochpass, Brunni och Fürenalp är slått samman under ett liftkort , Engelberg-Titlis och ger besökande skidentusiaster åtgång till i allt 82 kilometer pist som hänger bra ihop med områdets 26 liftar. I Engelberg finns det skidåkning som passar till alla nivåer. Liften till Titlis är känd för att vara världens första panorama-kabinlift som man ser 360 grader medan man åker upp. Titlisberget bjuder dessutom på en glaciär och utmärkt utsikt över landskapet.

barnfamiljer kan ta de minsta med till skidområdet Brunni där det är ett stort barnområde och många lätta backar att åka i när man ska lära sig. Den mer övade skidåkaren kan istället hitta utmaningar på pisten Schonegg-Engelberg eller backen Titlis-Stand som man ska klara 592 höjdmeter på bara 2 kilometer pist. Får det inte fram mjölksyran i benen så kan man också pröva krafterna i områdets längsta nedfart som är 12 kilometer lång och sträcker sig över 2 020 höjdmeter från toppen av Titlis ner till Engelbarg.

Engelbergs offpist i världsklass

Många menar att Engelberg är en av de bästa destinationerna i Alperna om man vill köra utanför pisterna. här finns det offpist som passar både till nybörjare och den övade så att alla kan vara med. Det är därför även ett bra ställe att starta på om man inte är en erfaren offpist åkare. I Engelberg kan man pröva krafterna med the Big Five som är områdets klassiska offpist rutter. Det finns lättare och svårare rutter som man kan köra både med och utan bergsguide. Pröva exempelvis Laub där det börjar med en lutning på 45 grader eller Galtiberg som är i en liga för sig själv där det är viktigt att känna till rutten och det kan därför vara en bra ide att ta med en lokal guide.

Afterski och kvällsåkning

Engelberg är det rätta stället om man vill kombinera Schweiz skidåkning med bra afterski. Här finns något av landets bästa afterski , när DJs och livemusiker redan från kl 15:00 börjar att spela för att få en festlig stämning vid Titlis dalstation. Senare på dagen kan man besöka baren Tucatan som rekommenderas som en av världens mest populära afterskibarer i byn. Vill man gärna ha en rolig och annorlunda afterski så kan man gå på vinter- och snöskor vandring genom det vackra landskapet.

Utöver det bjuder Engelberg också på wellness och kälke. Är man inte färdig med skidåkningen när mörkret faller så kan man på fredag och lördag åka skidor efter middagen mellan kl 18-21.

Utvalda skidresor från Engelberg

Sök efter skidresa

Hotel Bänklialp

Charmerande och 3-stjärniga Hotel Bänklialp har ett idylliskt läge, ca 500 meter från centrum av Engelberg. Skidbussen stannar ca 70 meter från hotellet, och tar dig till skidområdet 600 meter bort, samt till berbanan Titlis. Alternativt kan man använda den hotellegna shuttleservicen till bergbanan (se information på plats). En skidlift för barn ligger ca 800 meter bort, och ett längdskidspår startar precis vid boendet. Det trevliga hotellet, som ger dig en sagolik utsikt över den gamla klosterbyn och den omgivande Läs mer

Hotel Bänklialp

Charmerande och 3-stjärniga Hotel Bänklialp har ett idylliskt läge, ca 500 meter från centrum av Engelberg. Skidbussen stannar ca 70 meter från hotellet, och tar dig till skidområdet 600 meter bort, samt till berbanan Titlis. Alternativt kan man använda den hotellegna shuttleservicen till bergbanan (se information på plats). En skidlift för barn ligger ca 800 meter bort, och ett längdskidspår startar precis vid boendet. Det trevliga hotellet, som ger dig en sagolik utsikt över den gamla klosterbyn och den omgivande Läs mer

Titlis Resort

Moderna 4-stjärniga Superior Titlis Resort ligger ca 1 km från Engelberg centrum, i närheten av dalstationen till Titlis bergbanan (ca 700 m). Vid boendet finns en skidbusshållplats. Bekvämligheter Anläggningen, som består av flera byggnader, kännetecknas av en enkel alpin stil med sten- och träelement och har en reception (i hus nr 4) med bagageförvaring (för gäster som anländer med kollektivtrafik), WLAN och ett skidrum med skidskåp och pjäxtork. Dessutom finns det parkeringsplatser i ett parkeringsgarage (1 x per lägenhet, förhandsbokning Läs mer

Bilder och video från Engelberg


Användaromdömen om Engelberg

Skidterräng
4,38
Liftsystem
4,46
Afterski
3,33
Staden
4,08
Barnvänlig
3,00
Nybörjarvänlig
2,00
Prisnivå
3,00
Offpist
5,00
Engelberg har en totalpoäng på 3,66 stjärnor av 5. Baserat på 13 recensioner.
Bästa pudret! - Recenserat den 09/09 2013 15:34 - Skapad av Empaloopen

Var i Engelberg förra året för första gången, det var helt magiskt! Blir en till tripp dit nu i år igen, förra året så bodde vi på Ski Lodge, vilket vi inte var så nöjda med faktiskt så nu i år så har vi bokat Hotell Hoheneck som vi har hört mycket gott om från våra vänner som bodde där Läs mer

Snörapporter och väder

Lørdag
Let slud
Let slud
1ºC
-5ºC
4,0 mm
2,1 m/s
syd-sydøst
Søndag
Skyet
Skyet
2ºC
0ºC
4,0 mm
1,2 m/s
vest-sydvest
Mandag
Skyet
Skyet
4ºC
3ºC
3,4 mm
2,2 m/s
vest-sydvest
Tirsdag
Regn
Regn
5ºC
3ºC
24,4 mm
1,6 m/s
syd-sydvest

Artiklar om skidresor till Engelberg

Engelberg Schweiziska pister och offpist till alla


Karta över Engelberg

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Engelberg. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen