Nendaz

Hitta skidresor till Nendaz här: Snowtrex

Barnvänligare och lugnare är den kända storebrodern Verbier. När det så är sagt finns det massor av alpina utmaningar på en skidsemester i byn Nendaz för den är en del av Schweiz största skidområde ”De fyra dalarna”.

Barnvänligt med en dörr till seriösa utmaningar

Från Nendaz i 1400 meters höjd leder kabinliften Tracouet skidåkarna upp på berget. På toppen, som heter Tracouet, finns det flera släpliftar som servar skidåkare som vill åka på blå pister. Det finns i allt fem blå pister med behaglig lutning som gör det till ett attraktivt område för nybörjare och barnfamiljer.

Dessutom har barnen deras eget område med bland annat karusell och magiska mattor vid Tapis de Tracouet.

För de mer rutinerade skidåkarna finns tre röda pister ned från toppen. Åker man ned till Prarion från toppen, kan man ta liften upp till närområdets enda svarta pist. Annars har man här också möjlighet att ta liften upp till Plan-de-Fou i 2430 meter, som ger möjlighet att åka ut i ”De fyra dalarna” 412 pistkilometer förutom otaliga off-pistmöjligheter.

Off-pist-mecka

Men ”De fyra dalarna” är också ett paradis för off-pistentusiaster. Det finns massor av möjligheter för att uppleva orörd snö och varje år i mars hålls det finaler i Freeride World Tour här.

Dessutom är det möjligt att prova helikopterskidåkning. Du kan exempelvis komma upp på Pigne d’Arolla i 3800 meters höjd eller Wildhorn i 3000 meters höjd.

412 kilometer i fyra dalar

Man kan naturligtvis få liftkort till ”De fyra dalarna”, som sedan 1983 har varit Schweiz största och ett av Europas stora sammanhängande skidområden. Området bjuder på 412 pistkilometer fördelade på 205 nedfarter,och så finns det 92 liftar totalt.

Det är riktigt bra off-pist, fyra funparker och boardercrossbanor, där du kan tävla med vännerna samt svarta utmaningar. Dessutom hittar man massor av barn- och familjevänliga pister primärt i botten av området.

Om du vill uppleva Alpernas vackra vinterlandskap kan du med cirka en timmes skidåkning och liftåkande komma fram till liften, som går till toppen Mont Fort i 3330 meters höjd. Härifrån kan du åka 2300 höjdmeter ned – men kom ihåg att kolla utsikten till Mount Blanc och Matterhorn innan du beger dig nerför. Den är vacker och du måste fokusera på skidorna när det åker ner. Det är ganska brant.

Fint alternativ till Verbier

Nandaz är ett utmärkt alternativ till den kända storebrodern Verbier, som både har tendens till att vara fullsmockad med folk och dessutom har Nendaz med sina cirka 6200 fastboende invånare en mer avkopplad stämning än överklassens favoritställe, Verbier.

När det er sagt finns det 23 restauranger och 16 barer och fyra nattklubbar i Nendaz. I centrum finns det dessutom en skridskobana som är gratis med liftkort, och om du behöver den ultimativa avkoppling finns det ”Spa des Bisses”, som är ett 2200 kvadratmeter stort spaområde.

Vill man göra något annat än att åka skidor är det varje tisdag och fredag eftermiddag möjligt att ta sig runt i snölandskapet med snöskor. För 108 euro kan du också prova att paraglida ned från toppen av Tracouet med en instruktör.


Skidområdet hänger ihop med städerna/byarna: La Tzoumaz, Verbier och Veysonnaz

Foton och video

Användarna om Nendaz

Det finns inte tillräckligt många röster för att visa ett trovärdigt betyg
 

Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till Nendaz?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Nendaz hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över Nendaz?

Om du ska på skidsemester till Nendaz är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Nendaz här. Om du vill veta hur det ser ut i Nendaz just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒

Är Nendaz ett bra skidområde?

Våra medlemmar har givit Nendaz 3,75 stjärnor utav 5 möjliga. Nendaz med flest stjärnor på Liftsystem och Skidterräng, medans området med minst stjärnor på Barnvänligt. Det är baserat på 8 omdömen. Läs omdömena här ⇒

‍Vilka skidområden hör Nendaz ihop med?

Nendaz hör ihop med skidområdena La Tzoumaz, Verbier och Veysonnaz.