Skidsemester i Slovakien

Slovakien

Resebyråer till Slovakien: Snowtrex

Rent skidmässigt har Slovakien länge legat i skuggan av Tjeckien, även om landet i dag bjuder på cirka 90 skidanläggningar. Det är inte så många resebyråer som arrangerar skidresor hit och inte många svenskar känner till skidåkningen i Slovakien. Men bland insiders är Slovakien något av en guldgruva för riktigt bra och billig skidåkning.

Förutom de 90 skidområdena är långt de flesta rätt små sett med svenska ögon. De flesta skidområden har inte mer än 12 pistkilometer, vilket för många svenskar är för lite att resa så långt efter. Är man inte en skidfreak med en längtan efter att konstant prova nya och okända berg, är det kanske en bättre idé att besöka andra destinationer i Sverige eller Norge.

Populärt i Slovakien

  1. Jasna
  2. Velka Raca

Håll dig uppdaterad på Jasna

Men det är i synnerhet en skidort i Slovakien som du ska hålla koll på. Det är Jasna. Det är ett toppmodernt skidområde som bjuder på både högalpin skidåkning, offpist och skogsskidåkning samt en massa andra aktiviteter. Skidområdet koncentrerar sig kring berget Chopok (2 024 m). Här finns 38 liftar och 50 pistkilometer. Och sedan är det i allmänhet massor av bra torr snö.

De näst största områdena i Slovakien är Velka Raca samt Park Snow Donovaly. De har vardera runt 15 pistkilometer och kan också vara intressanta för oss svenskar.

En bra sak med att välja Slovakien är priserna. Ett prisindex visar att det du cirka ger 100 kr för i Sverige, kan du köpa för ca 60-70 kronor i Slovakien. Lite grovhugget sagt är Slovakien alltså 25 procent billigare att resa i än till exempel Frankrike och Österrike. Det kan märkas om man till exempel reser fyra personer i en vecka.

Till detta ska tilläggas att slovakerna är en mycket vänlig och tillmötesgående befolkning som (fortfarande) tar emot turister med öppna armar.

Fakta om Slovakien

Högsta punkt: Gerlachovský stít 2.655 m
Valuta: 1 euro = 100 eurocent
Huvudstad: Bratislava
Språk: Slovakiska
Invånarantal: 5,4 mio.
Förval nr.: 00421

Användaromdömen om Slovakien

Vi har kombinerat betygen för alla destinationer i Slovakien till ett övergripande betyg som du kan se här.

Skidterräng
3,68
Liftsystem
3,42
Afterski
3,16
Staden
3,00
Barnvänlig
3,50
Nybörjarvänlig
2,50
Prisnivå
5,00
Offpist
3,50
Slovakien har en totalpoäng på 3,47 stjärnor av 5. Baserat på 19 recensioner.
Inte längre billigt - Recenserat den 14/02 2009 13:40 - Skapad av Pege63

Att skriva att det är billigt i Slovakien nu efter införandet av EURO är juINTE alls sant utan det är lika dyrt som i Sverige nu, förra sässongen var Slovaien billigast i Europa på skidsemsterar. Jag har själv rest i 20 års tid för att åka skidor men inte nu längre det var rena choken i år 500% dyrare nu Läs mer


Karta över Slovakien

Här kan du se en karta med skidområden i Slovakien. Klicka på nålarna för fler detaljer om skidområdet.

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen