Skidsemester i Riksgränsen (Sverige)

Resebyråer till Riksgränsen: Active Ski Travel

Sveriges nordligaste skidområde ligger på gränsen mellan Norge och Sverige och har därav fått namnet Riksgränsen. Området har 6 liftar, varav den som ger den största höjdskillnaden är på 300 meter, vilket enligt en del kan få det här till att likna ett område för nybörjare. Men låta oss förtydliga, att så är inte fallet.Freeride i fokusI Riksgränsen prepareras väldigt lite av området och därför riktar det sig till de som söker off-pist- och freeride-möjligheter. Det nordliga läget betyder att vädret kan vara hårt och därför tycker vi inte att området är en lämplig skidort för nybörjarfamiljer, det har Sverige många andra bra alternativ till.Freeridemöjligheterna är däremot riktigt... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Riksgränsen
Skidområdet: 522-909 m.ö.h
Staden/byn: 522 m.ö.h

29 pister i allt
4 stk.
4 stk.
8 stk.
13 stk.

Lifter: 6 stk. / 7.400 pers/time

Släpliftar: 3
Sittliftar: 2
Sveriges nordligaste skidområde ligger på gränsen mellan Norge och Sverige och har därav fått namnet Riksgränsen. Området har 6 liftar, varav den som ger den största höjdskillnaden är på 300 meter, vilket enligt en del kan få det här till att likna ett område för nybörjare. Men låta oss förtydliga, att så är inte fallet.

Freeride i fokus

I Riksgränsen prepareras väldigt lite av området och därför riktar det sig till de som söker off-pist- och freeride-möjligheter. Det nordliga läget betyder att vädret kan vara hårt och därför tycker vi inte att området är en lämplig skidort för nybörjarfamiljer, det har Sverige många andra bra alternativ till.

Freeridemöjligheterna är däremot riktigt bra och väljer man en skidresa till Riksgränsen skulle det mycket väl kunna vara för att prova helikopterskidåkning, det är nämligen möjligt här, och med helikopter kan man finna fallhöjder på upp till 900 meter i anslutning till Riksgränsen. Flyger man lite längre, till Kebnekaisemassivet, är fallhöjderna upp till 1 400 meter.

60 toppar till skitouring

Det finns inte mindre än 60 fjäll som går över 1 200 meter och som är perfekta till skitouring. Det finns rutter i alla nivåer, från busenkla till krävande dagsturer som rekommenderas att genomföra med en utbildad fjällguide.

Väldigt sen säsong – Det öppnar i februari

Skidområdet öppnar i mitten av februari och är öppet till slutet av maj. Dessutom är området öppet enstaka helger i juni.

Riksgränsen är förutom skidåkning även en enastående naturupplevelse. Har du tur kan du exempelvis uppleva norrskenet.

Bilder och video från Riksgränsen


Användaromdömen om Riksgränsen

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.

Snörapporter och väder

Mandag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
21ºC
11ºC
0,9 mm
6,9 m/s
øst-nordøst
Tirsdag
Skyet
Skyet
20ºC
12ºC
0,0 mm
3,5 m/s
sydøst
Onsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
21ºC
13ºC
0,0 mm
4,3 m/s
øst-nordøst
Torsdag
Skyet
Skyet
21ºC
14ºC
0,0 mm
2,3 m/s
øst-sydøst

Karta över Riksgränsen

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Riksgränsen. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen