Skidsemester i Riksgränsen (Sverige)

Resebyråer till Riksgränsen: Active Ski Travel

Sveriges nordligaste skidområde ligger på gränsen mellan Norge och Sverige och har därav fått namnet Riksgränsen. Området har 6 liftar, varav den som ger den största höjdskillnaden är på 300 meter, vilket enligt en del kan få det här till att likna ett område för nybörjare. Men låta oss förtydliga, att så är inte fallet.Freeride i fokusI Riksgränsen prepareras väldigt lite av området och därför riktar det sig till de som söker off-pist- och freeride-möjligheter. Det nordliga läget betyder att vädret kan vara hårt och därför tycker vi inte att området är en lämplig skidort för nybörjarfamiljer, det har Sverige många andra bra alternativ till.Freeridemöjligheterna är däremot riktigt... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Riksgränsen
Skidområdet: 522-909 m.ö.h
Staden/byn: 522 m.ö.h

29 Pister i allt
4 km grön
4 km blå
8 km röd
13 km svart

Lifter: 6 stk. / 7.400 pers/time

Släpliftar: 3
Sittliftar: 2
Mer information om Riksgränsen under bannern
Sveriges nordligaste skidområde ligger på gränsen mellan Norge och Sverige och har därav fått namnet Riksgränsen. Området har 6 liftar, varav den som ger den största höjdskillnaden är på 300 meter, vilket enligt en del kan få det här till att likna ett område för nybörjare. Men låta oss förtydliga, att så är inte fallet.

Freeride i fokus

I Riksgränsen prepareras väldigt lite av området och därför riktar det sig till de som söker off-pist- och freeride-möjligheter. Det nordliga läget betyder att vädret kan vara hårt och därför tycker vi inte att området är en lämplig skidort för nybörjarfamiljer, det har Sverige många andra bra alternativ till.

Freeridemöjligheterna är däremot riktigt bra och väljer man en skidresa till Riksgränsen skulle det mycket väl kunna vara för att prova helikopterskidåkning, det är nämligen möjligt här, och med helikopter kan man finna fallhöjder på upp till 900 meter i anslutning till Riksgränsen. Flyger man lite längre, till Kebnekaisemassivet, är fallhöjderna upp till 1 400 meter.

60 toppar till skitouring

Det finns inte mindre än 60 fjäll som går över 1 200 meter och som är perfekta till skitouring. Det finns rutter i alla nivåer, från busenkla till krävande dagsturer som rekommenderas att genomföra med en utbildad fjällguide.

Väldigt sen säsong – Det öppnar i februari

Skidområdet öppnar i mitten av februari och är öppet till slutet av maj. Dessutom är området öppet enstaka helger i juni.

Riksgränsen är förutom skidåkning även en enastående naturupplevelse. Har du tur kan du exempelvis uppleva norrskenet.

Bilder och video från Riksgränsen


Användaromdömen om Riksgränsen

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.

Mer information om Riksgränsen under bannern

Snörapporter och väder

Torsdag
Regn
Regn
5ºC
7ºC
1,4 mm
8,7 m/s
vest-sydvest
Fredag
Delvist skyet
Delvist skyet
5ºC
3ºC
0,4 mm
5,3 m/s
vest-sydvest
Lørdag
Regn
Regn
3ºC
4ºC
5,7 mm
2,9 m/s
vest-sydvest
Søndag
Skyet
Skyet
1ºC
1ºC
5,1 mm
9,7 m/s
vest-sydvest

Karta över Riksgränsen

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Riksgränsen. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor