Riksgränsen

Hitta skidresor till Riksgränsen här: Active Ski Travel

Sveriges nordligaste skidområde ligger på gränsen mellan Norge och Sverige och har därav fått namnet Riksgränsen. Området har 6 liftar, varav den som ger den största höjdskillnaden är på 300 meter, vilket enligt en del kan få det här till att likna ett område för nybörjare. Men låta oss förtydliga, att så är inte fallet.

Freeride i fokus

I Riksgränsen prepareras väldigt lite av området och därför riktar det sig till de som söker off-pist- och freeride-möjligheter. Det nordliga läget betyder att vädret kan vara hårt och därför tycker vi inte att området är en lämplig skidort för nybörjarfamiljer, det har Sverige många andra bra alternativ till.

Freeridemöjligheterna är däremot riktigt bra och väljer man en skidresa till Riksgränsen skulle det mycket väl kunna vara för att prova helikopterskidåkning, det är nämligen möjligt här, och med helikopter kan man finna fallhöjder på upp till 900 meter i anslutning till Riksgränsen. Flyger man lite längre, till Kebnekaisemassivet, är fallhöjderna upp till 1 400 meter.

60 toppar till skitouring

Det finns inte mindre än 60 fjäll som går över 1 200 meter och som är perfekta till skitouring. Det finns rutter i alla nivåer, från busenkla till krävande dagsturer som rekommenderas att genomföra med en utbildad fjällguide.

Väldigt sen säsong – Det öppnar i februari

Skidområdet öppnar i mitten av februari och är öppet till slutet av maj. Dessutom är området öppet enstaka helger i juni.

Riksgränsen är förutom skidåkning även en enastående naturupplevelse. Har du tur kan du exempelvis uppleva norrskenet.

Foton och video

Användarna om Riksgränsen

Det finns inte tillräckligt många röster för att visa ett trovärdigt betyg
 

Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till Riksgränsen?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Riksgränsen hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över Riksgränsen?

Om du ska på skidsemester till Riksgränsen är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Riksgränsen här. Om du vill veta hur det ser ut i Riksgränsen just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒