Skidsemester i Cerna Hora

Cerna Hora (Tjeckien)


Knappt 80 mil från dansk-tyska gränsen hittar man Cerna Hora. Vi befinner oss i norra Tjeckien där berget utgör ramen för ett alpint skidområde som är ett av de största i landet. Tre områdenKöper man liftkort till Cerna Hora får man tillgång till tre områden som tillsammans bjuder på 37 alpina pistkilometer.I Cerny Dul finns 9 liftar och 11 pister samt en funpark. Området är nog det lättaste av de tre områdena. Lite fler utmaningar hittar man i Pec Pod Snezkou, där man också hittar Cerna Horas enda svarta pist. Förutom den finns 8 röda och 3 blå pister. Janske Lazne är det sista av de tre områdena och... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Cerna Hora
41 pister i allt
18 km blå
22 km röd
1 km svart

Lifter: 43 stk. / 35.970 pers/time

Släpliftar: 30
Tåg: 5
Sittliftar: 7
Kabinliftar: 1
Knappt 80 mil från dansk-tyska gränsen hittar man Cerna Hora. Vi befinner oss i norra Tjeckien där berget utgör ramen för ett alpint skidområde som är ett av de största i landet.

Tre områden

Köper man liftkort till Cerna Hora får man tillgång till tre områden som tillsammans bjuder på 37 alpina pistkilometer.

I Cerny Dul finns 9 liftar och 11 pister samt en funpark. Området är nog det lättaste av de tre områdena.

Lite fler utmaningar hittar man i Pec Pod Snezkou, där man också hittar Cerna Horas enda svarta pist. Förutom den finns 8 röda och 3 blå pister.

Janske Lazne är det sista av de tre områdena och antagligen det bästa. Här finns den längsta nedfarten på 2600 meter och området har i allt 16 pister.

Liftsystemet är i bra skick, dock kommer den vane och lite mer kräsne skidåkaren kanske irritera sig lite på antalet släpliftar och man kanske också skulle önska att några av pisterna var lite längre.

I alla tre områden finns skidskolor.

Flest röda och blå pister

För den vanlige svenske skidgästen, som generellt gillar röd och blå pister, kommer man i Cerna Hora känna sig trygg. Också för familjen och den lite mer ovane skidåkaren är Cerna Hora en bra skidort, utan alltför många branta överraskningar.

Fantastiska priser

Överallt på berget finns det boendemöjligheter till ganska rimliga priser. Det är billigt i Tjeckien och på inga andra ställen i Europa kan man hitta övernattning så nära pisten, till så bra priser.

Den prismedvetne resenären kommer också kunna glädja sig över att ett sex-dagars-liftkort till en vuxen bara kostar runt tusenlappen, en portion spaghetti på pisten kostar runt 60-70 spänn och möjligheten att skölja ner det hela med en stor fatöl till ca 15 kr!

Cerna Hora erbjuder förutom alpin skidåkning även 70 km bra sammanhängande längdskidspår.

Bilder och video från Cerna Hora


Användaromdömen om Cerna Hora

Skidterräng
3,50
Liftsystem
3,50
Afterski
2,50
Staden
2,50
Barnvänlig
3,50
Nybörjarvänlig
4,00
Prisnivå
5,00
Offpist
1,00
Cerna Hora har en totalpoäng på 3,19 stjärnor av 5. Baserat på 2 recensioner.
Gammal spa/kurort/familjeskidort - med nya liftar - Recenserat den 09/02 2016 18:23 - Skapad av It-milan

Ny gondol med 8-sitsiga ägg (över 550m fallhöjd), ganska ny 4-stol (rullband), ny 6-sitsig "expess-soffa" (2016) med höga uppvärmda säten och plexi-bubbla (300m fallhöjd). Mest röda och rödblå backar, ofta smala, se t ex : www.janskelazne.cz/en/skiresort-cerna-hora/skiresort-overview/Söderläge, snökanoner. Pistfik (buffet) med uteplats och utsikt(Snezka i Pec är f.ö. högsta toppen mellan Helagsmassivet och Österrike). Soppa plus gifflar Läs mer

Snörapporter och väder

Tirsdag
Sne
Sne
-2ºC
-2ºC
2,7 mm
5,1 m/s
nordøst
Onsdag
Skyet
Skyet
-4ºC
-5ºC
0,0 mm
6,3 m/s
sydvest
Torsdag
Skyet
Skyet
-4ºC
-3ºC
0,0 mm
1,8 m/s
vest-sydvest
Fredag
Skyet
Skyet
-6ºC
-11ºC
0,4 mm
1,7 m/s
nordøst

Karta över Cerna Hora

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Cerna Hora. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen