Skidsemester i Vail (USA)

Resebyråer till Vail: Snowtrex

En skidsemester i Vail är en skidsemester med variation. Det är ett av USA:s största resorts och området bjuder bland annat på 193 nedfarter till alla nivåer fördelade över mer än 5000 hektar, massor av snö, offpist, terrängparker och ett effektivt liftsystem.Vail Ski Resort ligger i mitten av Rocky Mountains i Eagle County, Colorado. Sedan området öppnade år 1962 har området bara utvecklat sig och i dag hör det till ett av USA:s allra största områden efter Whistler och Big Sky Resort.Tre områden fördelade på 5 289 hektarSjälva området är indelat i tre områden – Front Side, Back Bowls och Blue Sky Basin. Front Side ligger precis ovanför... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Vail
Skidområdet: 2470-3530 m.ö.h
193 pister i allt
35 stk.
56 stk.
102 stk.

Lifter: 31 stk. / 54.963 pers/time

Släpliftar: 8
Sittliftar: 21
Kabinliftar: 2
Mer information om Vail under bannern
En skidsemester i Vail är en skidsemester med variation. Det är ett av USA:s största resorts och området bjuder bland annat på 193 nedfarter till alla nivåer fördelade över mer än 5000 hektar, massor av snö, offpist, terrängparker och ett effektivt liftsystem.

Vail Ski Resort ligger i mitten av Rocky Mountains i Eagle County, Colorado. Sedan området öppnade år 1962 har området bara utvecklat sig och i dag hör det till ett av USA:s allra största områden efter Whistler och Big Sky Resort.

Tre områden fördelade på 5 289 hektar

Själva området är indelat i tre områden – Front Side, Back Bowls och Blue Sky Basin. Front Side ligger precis ovanför Vail Village. Det bjuder på skidåkning i skuggan med mest blå nedfarter, men det finns även svårare svarta pister. Här finns cirka hälften av områdets liftar.

På andra sidan Front Side ligger Back Bowls, som bjuder på sju raviner med massor av svart skidåkning i stort sett utan träd. Med genomsnittliga nio meter snö om året, är det stor chans att kunna knäcka ytan på det berömda amerikanska pudret här.

Längst bort från staden ligger Blue Sky Basin och passar bäst till de rutinerade skid- och slalomåkarna som vill gå sin egen väg. Här finns det också puckelpister.

På några ställen i området finns det dock platta avsnitt som kan vara irriterande för snowboardåkare.

Funparks för barn och vuxna

Dessutom har området tre terrängparker, där den största parken ”Golden Peak Park” bjuder på seriösa utmaningar med bland annat två halfpipes. Det är även här US Open Snowboarding Championships går av stapeln.

För morgondagens talanger bjuder Vail på Kids Adventure Zone. Här finns tunnlar och hopp för de minsta.

Wifi och Världskuppen

Sedan säsongen 2012/2013 har området haft den nya 10 personers ”Gondol One”, som både säkrar varmare stjärtar med sätesvärmare och wifi till smartphonen, när skiddagen börjar med liften från Vail Village. Generellt är Vail känt för att ha ett välfungerande liftsystem med korta liftköer.

Och traditionen trogen bjuder Vail i samarbete med grannområdet Beaver Creek årligen upp till skidåkning i världsklass när världens bästa skidåkare besöker området med Världskuppen.

Tyskland i Rocky Mountains

Till skillnad från andra skidresorts i Rocky Mountains är Vail inte en gammal guldgruvstad. Den uppstod först i takt med att skidliftar och nedfarter byggdes på 60-talet. Därför är ett besök i Vail något helt annat och staden är i bayersk stil.

Det är framförallt Vail Village och Lionshead, du ska styra kosan mot om du är på jakt efter barer, butiker och restauranger. Det är gratis shuttlebuss i staden.

Staden bjuder också på en skridskobana, paraglidning, turer i varmluftsballong och Colorado Ski Museum.

Snöskoter, spa och linbana för barnen

Behöver man en dag utan skidor är det bland annat möjligt att ta en tur i full fart på den 400 meter långa linbanan och det finns till exempel även snöskotrar för barn i ”Adventure Ridge”.
Tycker man bättre om att koppla av finns det åtskilliga möjligheter att få massage på ett spa i staden.

Bilder och video från Vail


Användaromdömen om Vail

Skidterräng
5,00
Liftsystem
4,00
Afterski
0,00
Staden
5,00
Barnvänlig
5,00
Nybörjarvänlig
5,00
Prisnivå
1,00
Offpist
5,00
Vail har en totalpoäng på 4,29 stjärnor av 5. Baserat på 1 recensioner.
Mer information om Vail under bannern

Snörapporter och väder

Mandag
Skyet
Skyet
-2ºC
2ºC
0,2 mm
1,7 m/s
sydvest
Tirsdag
Let sne
Let sne
-3ºC
-2ºC
1,1 mm
2,7 m/s
vest
Onsdag
Skyet
Skyet
-10ºC
-3ºC
4,0 mm
1,9 m/s
øst-sydøst
Torsdag
Let sne
Let sne
-8ºC
-4ºC
6,0 mm
2,3 m/s
vest

Karta över Vail

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Vail. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor