Kan du inte få nog av agent 007?

Kan du inte få nog av agent 007?

Det är ingen hemlighet att James Bond har gjort sitt intåg i Sölden med filmen Spectre. Men nu kan man även få den ultimata 007-upplevelsen på 3 050 meters höjd på 007 ELEMENTS-museet.

Från juli 2018 kan filmentusiaster kombinera skidsemestern i Sölden med en helt ny biografisk James Bond-installation på toppen av Gaislachkogl på 3 050 meters höjd. Installationen ”007 ELEMENTS” ligger precis bredvid Ice Q-restaurangen, som redan är välkänd från filmen Spectre. 

Installationen är utvecklad och designad av Neil Callow som har varit set-designer på de senaste fyra James Bond-filmerna, vilket man också kan se. 

007 ELEMENTS omfattar 1 300 kvadratmeter och stora delar av installationen ger intryck av att man befinner sig djupt in i berget. Detta är en viktig del av upplevelsen av installationen och dess uttryck. Dessutom har det designats i bästa James Bond-stil, fyllt med mystik och en känsla av att det inte är helt omöjligt att karaktärer som ”M” och ”Miss Moneypenny” hade kunnat dyka upp när som helst, vilket ju heller inte är alldeles otänkbart. 

Ett slags 007-museum

007 ELEMENTS tar utgångspunkt i Spectre, men rymmer drygt 60 års Bond-historia. Installationen bjuder på en presentation som inte bara handlar om Spectre utan även ett brett urval av tidigare James Bond-filmer, där alla Bond-skådespelarna, från Connery till Craig, uppträder i olika sekvenser kombinerat med en 360 graders upplevelse av Bond-världen. 

En av sektionerna av 007 ELEMENTS-installationen har dessutom stora panoramafönster ut mot vägen som leder upp till Rettenbach-glaciären. Detta är inte bara ett avslöjande av Söldens fantastiska utsikt, utan även utsikten till den väg där den stora biljakten i Spectre ägde rum. 

Det är verkligen visuellt imponerande, så det är absolut värt ett besök

För filmnördar och Bond-entusiaster

Förutom imponerande arkitektur och otroliga utsikter bjuder den nya installationen bl.a. på många imponerande 007 gimmicks, interaktiva plattformar, som ger en inblick i filmernas trix och specialeffekter, samt ett actionrum som bjuder på en reproduktion av en filminspelningsplats från Spectre, där god och ond möts för sista gången. Dessutom finns det ett screening-rum, där utvalda sekvenser av Spectre visas, samt ett rum med namnet ”Legacy Hall”, legendernas rum. Här knyts några av de största ögonblicken i Bond-historien ihop med allt från bakom kameran-inspelningar till historiska filmaffischer. 

Tanken bakom denna installation är att äkta James Bond-entusiaster kommer att lämna 007 ELEMENTS rörda och visuellt imponerade. Har man inte fått nog av agent 007 så kan man på bästa Bond-vis dricka en martini, ”shaken, not stirred”, eller en stark espresso på Ice Q-restaurangens terrass.

007 ELEMENTS öppnade den 12 juli 2018 och inträdet till Bond-världen kostar 22, 17 och 12 euro för vuxen, ungdom respektive barn.  

Det visas klipp från filmen som har spelats in i Sölden, samt från tidigare 007-filmer

Läs mer om Söldens roll i Spectre här

Hitta andra saker som du inte får missa när du besöker Sölden, dessa 11 saker måste du bara uppleva.

Läs också om sammanslagningen av Sölden och Obergurgl-Hochgurgl på ett liftkort här och ta reda på hur många pistkilometer och vilka möjligheter som Sölden egentligen har att erbjuda.

Publicerad av: Sofie Ærthøj

Resebyråer till Sölden
Fakta om Sölden
Skidområdet: 1377-3250 m.ö.h
Staden/byn: 1377 m.ö.h

141 pister i allt
45 km blå
73 km röd
23 km svart

Lifter: 33 stk. / 61.000 pers/time

Släpliftar: 9
Tåg: 3
Sittliftar: 19
Kabinliftar: 2

Mer om skidresor till Sölden

Hitta erbjudanden på skidresor