« Till översikten

6 häftiga afterskiställen

Tycker du om afterski med fullt ös så får du här sex tips till coola afterskibarer i Alperna. Och ja, Österrike sitter tungt på tronen.

1. Mooserwirt - alla afterskibarers moder

St. Anton, Österrike.
När Playboy Magazine utnämner en till att vara ”the mother of all aprés ski bars”, kan det inte vara så illa. Mooserwirt i St. Anton går också för att vara Österrikes kanske mest populära afterskibar.
Här dundrar europop och schlagermusik ut ur högtalarna från klockan halv fyra medan öl och Jägermeister glider ned i stora mängder och festglada skidåkare hoppar runt på borden i skidpjäxorna. Här skickas pengar förtroendefullt genom festskaran upp till baren. Och ölen skickas lika fint tillbaka. Till och med i så stora mängder att Mooserwirt antagligen är det ställe i Österrike där det säljs mest fatöl.

Foto: Patrick Saely
Fullt ös utomhus
Foto: Patrick Saely
Som inomhus.

Bonustips: Är du i St. Anton, så hoppa in på afterskistället Krazy Kanguruh, som absolut också är värt ett besök.

2. Kuhstall - kostall med egen fanklubb

Ischgl, Österrike.
Kuhstall är en av Ischgls mest kända afterskibarer. Den har nästan blivit en ikon med både fanklubb och fanshop. Här är det rustikt på det rustika sättet och timmerhuset har inte av en slump fått namnet ”Kostall”. Men här är väldigt trevligt. Här serveras österrikisk husmanskost och här dricks öl i enorma mängder i två barer, medan en blandning av schlagermusik och mer moderna toner sätter stämningen i brand både inne och ute. Kuhstall har officiellt öppet till midnatt, men det ska inte tas allt för bokstavligt. Det finns också en Kuhstall i Wagrain/Flachau.

3. Hinterhag Alm – 3 700 kronor för en plats vid bordet

Saalbach, Österrike.
Hinterhag Alm är kanske den mest kända afterskibaren bland skandinaver. Här finns flera våningar med fest, livemusik och pjäxdans på borden. Här spelas allt från ”Living next door to Alice” och till Tyrol-schlagers som ”Eisbärs Lied” och ”Anton aus Tyrol”.
Ibland kommer värdinnan Evi stå på balkongen och spela sin legendariska ”Herzltans” och kastar ut hjärtan, pannband och klistermärken till afterskifolket. Du ska ha mer än tur för att få en sittplats efter klockan 16, då alla bord i stort sett alltid är reserverade. För att få reservera bord ska man köpa dryck för 400 euro.

4. Hohenhaus Tenne - Europas största afterskibar

Schladming, Österrike.
Med sina tretusen kvadratmeter fördelat på fem våningar – med sju barer, ett diskotek, scener med livekonserter och DJ´s – är Hohenhaus Tenne inte mindre än Europas största afterski-ställe. Här kan vara så packat med festglada människor att man knappt tror sina ögon. Och det märks tydligt att Hohenhaus Tenne är en fest-magnet för hela regionen Schladming/Dachstein. Deras slogan lyder: Här föds en stor fest varje dag.

Alla våningar är fullsmockade på Tenne

5. Hæggbloms Bar - se Lars Penis strippa här

Bad Gastein, Österrike
Med temakvällar som “Ibiza party”, “Pimps‘n Prostitutes Party” och “Fuck Off Party” slår Haeggbloms liksom tonen an för 2016. Hæggbloms Bar är inte helt så storslagen som de största ställena i Ischgl och St. Anton, men baren är öppen till två-tre på natten, och det är fullt ös.
Det är här som man kunde se (och kanske fortfarande kan se) norske Lars Penis uppträda med sin gitarr och med en flaska Jack Daniels fasttejpad till sin vänstra överarm, så att han kunde bli ordentligt full medan han spelade och gradvis tog av sig kläderna, tills det inte fanns mer att ta av.
Här är en film där en del av kläderna åker av och Jack Daniels-flaskan står på bordet bredvid.

6. La Folie Douce - livesaxofon och DJ:s

Val Thorens, Frankrike.
Vi reserverar det sista afterskistället till de sydvästra Alperna, närmare bestämt Val Thorens i Frankrike. Här hittar vi La Folie Douce (Den söta galenskapen). Det började som en restaurangkedja i Val d’Isere. I dag är Folie Douce känt som ett av de mest kända och livliga afterski-ställena i denna del av Alperna.
Kodord: Saxofonist som spelar live varje dag, champagne och pjäxdans på bordet. Kommer du förbi vecka 7 kommer du säkert uppleva en massa skandinaviska DJ:s, som till exempel Morten Breum. Här är packat med folk, men du får inte missa ett besök på La Folie Douce.
La Folie Douce finns också i Val d’Isere, Alpe D’Huez, Meribel samt St. Gervais.
Här är ett kort klipp där Morten Breum får folket till att festa i Val Thorens:

Skidsemester förslag i St. Anton

Hotel Tirolerhof Hotel Tirolerhof Bil fra 4.389:-/pers.
Hotel Ehrenreich Hotel Ehrenreich Bus fra 8.191:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning