Pistkarta från Alpe d´Huez

Klicka på pistkartan för att öppna upp den i helskärmsläge

Skidområdet Alpe D'Huez är ett av de mest solsäkra områdena i alperna. De har i genomsnitt 200 soldagar om året, vilket gör nästan alla dagar till en bluebird-dag på skidor.

De många solskensdagarna i Alpe D'Huez gör att om man gärna vill pröva de lägre liggande pisterna, så ska man göra det redan tidigt på morgonen. För att få en härlig morgontur och få igång benen, så kan man ta liften ?Jeux? upp. Därifrån kan man ta den röda pisten ?Poutran? som är en skön lång tur, där man kan få benen ordentligt uppvärmda och fortfarande få utmärkt snö, trots att den ligger lite lägre än det resterande området. Nere i dalen så kan man ta en gondol upp till toppen igen.

Efter man har varit nere och vänt så kan man passande ta gondolliften ?DMC1? upp, och därefter ?DMC2? för att till sist komma upp på glaciären med gondolliften ?Pic Blanc?. Här uppe är det mycket kallare och snön är helt perfekt. Det finns flera möjligheter med legendariska pister. Man kan för exempel ta den 13 km långa svarta pisten ?Serenne?, eller om man är modig nog och har nivån, bege sig ut på den galna puckelpisten ?Tunnel?. Här åker man först igenom berget i en tunnel, för att sen komma ut till en svår och brant pist. Det står pistörer uppe på toppen och skickar ner folk till pisten en i taget. Så man ska vara beredd på mjölksyra i låren samt krävande och teknisk skidåkning, men en helt igenom fantastisk upplevelse, när man väl har kommit ner.

Barnområdet är lättillgängligt för alla barn och vuxna. Här har de inrättat ett område som barn kan leka sig igenom, och några härliga nybörjarbackar där man inte behöver bli jättenervös när man ska börja. För att komma till området kan man ta liften ?Signal? upp, och så får man en lätt åtkomst till hela barnområdet. Här uppe finns det även en mysig restaurang med fantastisk utsikt över det mesta av området. Maten är kanske inte på toppnivå, men tillsammans med utsikten så smakar den lite extra bra.

Om det inte är för varmt och snön är bra, så kan man ta över till berget ?'Signal de Homme?, där det finns några bra pister som kan ge hela familjen en utmaning. Här ska man ta en lift från det ena berget över till det andra, vilket gör att man åker ner med en lift. En lite rolig upplevelse när man mest är van vid att åka upp med liften. Området har olika slags pister, där några, om förhållandena är de rätta, kan vara helt fantastiska och ofta inte så välbesökta.

Om man mot slutet vill vara lite modig och ge sig ut i parken, så har Alpe D'Huez både en nybörjarpark och en för de lite mer erfarna. Parken kan nås genom att ta liften ?Jeux'? Därifrån är det precis 100 m över till parken, där man kan droppa in i antingen delen för de mer erfarna eller för nybörjare. De har ett brett urval av alla möjliga features, som boxes och rails i olika former och storlekar.

Skidområdet Alpe D'Huez har helt enkelt lite av varje.

Läs mer om skidsemester i Alpe d´Huez här

Skidsemester förslag i Alpe d´Huez

Résidence Les Bergers Résidence Les Bergers Bil fra 3.289:-/pers.
Residence Les Bergers Residence Les Bergers Fly fra 10.434:-/pers.
Chalet Alpenvue Chalet Alpenvue Bil fra 4.499:-/pers.
Les Chalets de l'Altip... Les Chalets de l'Altip... Fly fra 10.341:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning

Foton och video

Användarna om Alpe d´Huez

Här kan du se användarnas betyg för Alpe d´Huez

Skidterräng:
4,17
Liftsystem:
3,89
Afterski:
3,48
Staden/byn:
3,66
Barnvänligt:
4,00
Nybörjarvänligt:
3,83
Prisnivå:
3,00
Off-pist:
3,57
Totala poäng är 3,70 / 5 utifrån 176 recensioner.
Skriv en kommentar