☔ Rea på regnkläder - Över 200 prissänkta modeller - Spara upp till 63% här

La Clusaz

På 30-talet försökte lokalbefolkningen i La Clusaz stoppa de tillresande skidåkarna från Annecy genom att slå ned pelare i marken på deras ägor. Deras efterkommande insåg att utvecklingen inte kunde bromsas och därför är de flesta näringsidkare i området nu sysselsatta inom skidsport.

Orten har dock inte förlorat sin ursprungliga bycharm. Med sina små krokiga gator och pittoreska stenhus är byn nästan en anledning i sig själv att åka på skidsemester till denna ort.

Inte långt från flygplatsen

Det tar mindre än en timme att åka hit i bil från flygplatsen i Geneve och en halvtimme från Annecy. Det betyder att La Clusaz är ett av de snabbast tillgängliga skidområdena i Frankrike.
Skidåkningen är också väldigt bra. Här finns 130 pistkilomenter. Området bjuder på skidåkning i alla svårighetsgrader och det är bra möjligheter för offpist/freeride.

Skidåkare som vant sig till skidanläggningar storlek XXL, där man varje dag hittar nya pister i nya dalar, hittar knappast det man söker. Så är man inte deciderad freerider riktar sig La Clusaz inte till de unga, vilda skidåkarna.

Byn dunkar inte heller i de hektiska nattlivsrytmerna. Men för många är detta sannolikt ett stort plus. Stämningen i byn och på restaurangerna är lite mer avslappnat. Och ja, La Clusaz har en hel del riktigt bra restauranger. Inte bara i byn utan även i backarna.

Reser man tillsammans med någon som inte åker utför, finns det också bra längdskidspår, wellness, snöskovandring, shopping och så vidare.

Snösäkert

La Clusaz ligger ”bara” i 1 100 meters höjd och kan vara en aning snöosäkert. En del hade kanske valt bort stället bara på grund av det. Men frågar man sig för i byn är det inga problem med snö. Skidområdet vänder nästan mot norr och de sista skidliftarna som åker upp till 2 600 meter, stänger först till maj.

Foton och video

Bilder från Skidresor.coms användare och instagram

Användarna om La Clusaz

Här kan du se användarnas betyg för La Clusaz

Skidterräng:
3,88
Liftsystem:
3,68
Afterski:
3,24
Staden/byn:
3,92
Totala poäng är 3,68 / 5 utifrån 25 recensioner.
Skriv en kommentar