Skidsemester i Beitostølen

Beitostølen (Norge)


Beitostølen är en trevlig fjällby som ligger i centrala Norge ca 3 timmar norr om Oslo. Området har en höjd på 900 meter över havet och bjuder på skidåkning för alla, från barn till mor- och far föräldrar. Skidåkningen i Beitostølen är fördelad på två områden: Raudalen Alpinsenteret och Beitostølen Skisenter. Skidåkning i Beitostølen Skidområdet är gjort så att de ligger i förhållande till nivå, det gör det lätt att veta vart du ska köra om du letar efter specifika backar. Beitostølen skisenter är för barn, nybörjare och lätt övade skidåkare. Det är det större av de två områdena och bjuder på bra gröna, blå och röda pister så att... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Beitostølen
Staden/byn: 900 m.ö.h

21 pister i allt
3 km grön
7 km blå
6 km röd
5 km svart

Lifter: 12 stk.

Släpliftar: 7
Sittliftar: 4
Beitostølen är en trevlig fjällby som ligger i centrala Norge ca 3 timmar norr om Oslo. Området har en höjd på 900 meter över havet och bjuder på skidåkning för alla, från barn till mor- och far föräldrar. Skidåkningen i Beitostølen är fördelad på två områden: Raudalen Alpinsenteret och Beitostølen Skisenter.

Skidåkning i Beitostølen

Skidområdet är gjort så att de ligger i förhållande till nivå, det gör det lätt att veta vart du ska köra om du letar efter specifika backar. Beitostølen skisenter är för barn, nybörjare och lätt övade skidåkare. Det är det större av de två områdena och bjuder på bra gröna, blå och röda pister så att det finns lite för alla. Den som vill ha lite fart och spänning rekommenderas att åka i Raudalen Alpinsenter där det bara är långa röda och svarta pister. Raudalen Alpinsenter är också ett bra ställe om du letar efter offpist då det ofta ligger puder snö. VM i telemark har blivit arrangerat i detta området tidigare.

Beitostølen har också en stor snowpark med egen lift och flera hopp för alla nivåer. Det finns i allt 15 rails i olika svårighetsgrader som de modigaste skid- och snowboardåkare kan pröva.

Barnens Beitostølen

Förr de små och lite större barnen är det aldrig tråkigt i Beitostølen. Det händer alltid saker och skidfärdigheterna lär de sig under roliga förhållanden i barnbacken eller i skidskolan. Beitostølen har en av Norges största skidskolor där duktiga instruktörer står redo att ge de nya skidåkarna en upplevelse på fjället. Bakom Bargo hotell så finns det ett litet lekland som barnen kan vara i.

Längdskidåkarna väntar

På semester till Beitostølen hittar man något av Norges bästa längdskidsterräng. Inte mindre än 320 kilometer spår går i vackra vyer medans Jotunheimens fjäll väntar på att bli utforskat. Det finns flera olika rutter runt Beitostølen med olika längder och olika svårighetsgrader som bjuder på både skogsterräng och fjällterräng. Det finn säven möjlighet att ta en tur på de 6 kilometer långa upplysta spåren om kvällen som är tända fram till klockan 22:00.

Tidig säsongstart och massor av aktiviteter

den första snön faller väldigt tidigt på Beitostølen vilket faktiskt betyder att flera av de Europeiska landslagen börjar att träna här. Det betyder också att det finns en möjlighet att åka skidor tidigt på säsongen för dig också. Förutom skidåknin gså bjuder Beitostølen på en rad andra aktiviteter där det kan vara slädåkning, barnscooter och pulkabackar.

Bo i Beitostølen

när man bor i Beitostølen eller Beito som det kallas i folkmun så bor man i mitten. oavsett var i byn du hittar boende så är det gångavstånd till allt det nödvändiga. Den 1,5 kilometer långa byn har en trevlig vinterstämning där vintern inte bara är för skidåkare. Det finns trevliga caféer, restauranger och barer så det finns afterski även här. I byn finns det 3 stora supermarkets så det finns bra möjligheter att handla om man bur i lägenhet eller stuga.

Bilder och video från Beitostølen


Användaromdömen om Beitostølen

Skidterräng
4,00
Liftsystem
4,00
Afterski
3,40
Staden
3,77
Barnvänlig
4,00
Nybörjarvänlig
3,50
Prisnivå
3,00
Offpist
3,00
Beitostølen har en totalpoäng på 3,58 stjärnor av 5. Baserat på 48 recensioner.
Två helt olika system - Recenserat den 20/04 2020 12:26 - Skapad av John Langeland

Beitostölen består av mycket lätta backar med många lifter. Andra sidan av dalen ligger Raudalen (samma liftkort och gratis buss mellan systemen). Raudalen har bara haft en lift de senaste åren. Mycket fina backar och med bra möjligheter till offpist. Raudalen har backar som är mycket mer utfordrande jämfört med Beitostölen som är barn / nybörjar vänligt.

Snörapporter och väder

Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
2ºC
-2ºC
0,1 mm
3,1 m/s
syd-sydøst
Fredag
Let sne
Let sne
-1ºC
-3ºC
0,8 mm
2,9 m/s
syd-sydøst
Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
2ºC
-4ºC
0,0 mm
3,1 m/s
nord-nordøst
Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
1ºC
-6ºC
0,0 mm
2,6 m/s
nord-nordøst

Artiklar om skidresor till Beitostølen

Beitostølen


Karta över Beitostølen

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Beitostølen. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen