Dachstein West

Bra familjeskidort med utmaningar till den rutinerade skidåkaren med områdets så kallade ”fun-pistes.”

Det är inte superlativ som saknas när Dachstein West själv ska beskriva sitt skidområde. Men kanske har de rätt i det de säger. I alla fall har flera kategoriserat det som topnotch när det gäller skidåkning för hela familjen och kvaliteten av restaurangerna.

Tre städer med mat i fokus

Blot 7,7 mil från Salzburg i gränsområdet mellan Oberösterreich och Salzburg ligger Dachstein West. Ett skidområde som bjuder på sammanlagt 142 kilometer pister, som utgår från de tre städerna Gosau, Russbach och Annaberg.

Det som kännetecknar både Gosau, Russbach och Annaberg är att der finns bra möjligheter för att få bra traditionell österrikisk mat. Städerna ligger i 700- 800 meter över havet och
området är hopkopplat med gratis shuttle-bussar.

Breda tyska autobahns

Autobahn är något som de flesta skandinaver förknippar med resan genom Tyskland, men i Dachstein West har de många röda och blå pister som är breda som motorvägar där man har möjlighet att göra några breda carving-svängar.

Och en annan fördel är att området inte är känt för att vara överfyllt, och de du stöter på talar sannolikt inte svenska.

”Fun-pister” och en äkta världscup-hjälte

Dessutom har skidorten 16 pister som de kallar ”fun-pistes.” Dessa nedfarter kommer att ge även de rutinerade skidåkarna svett på pannan. Här finns både två funparker, puckelpister, skiercross och ”Marcel Hirscher Race Track”.

En pist är uppkallad efter den österrikiska världscupvinnaren från 2013 och OS-silvermedaljören som är en stjärna i området, eftersom han kommer från Annaberg.

Mycket symptomatiskt för Dachstein West finns det naturligtvis också ”fun-pister” till barnen. Bland annat finns Ötscher Kids Cross vid Gosau.

Trygga ramar för barnen

Det finns många möjligheter för att de minsta kan prova på skidåkningens ädla konst i trygga ramar. Vid Brumsiland Gosau, Bärencamp Russbach vid Russbach Hornbahn och Fuxi’s Kinderland i Annaberg-Lunggötz finns det särskilda områden bara för barnen.
Här lär barnen att knäcka koden till skidåkningen medan det samtidigt är plats för lek.

Få en överblick över skidåkningen

Är du inte personen som konstant åker runt med en Iphone i fickan och har en app, som kan berätta för dig om din skidåkning då har turistföreningen en lösning till dig. Den heter Skiline och genom att knappa in numret på ditt liftkort, kan du efter veckan som gått få en överblick över vilka liftar du tagit och hur många kilometer du har åkt.

Och ska det vara lite mer spännande för barnen så finns geocatching i skidområdet vid Dachstein West. Här kan du med hjälp av GPS hitta små skatter bland pister och träd.

Panoramautsikt från luftballong

Om du har lust att göra något annat än att åka skidor har du bland annat möjlighet att se skidområdet från en luftballong eller vid paraglidning. Är man till mer jordnära aktiviteter kan man spela curling, åka skridskor eller ta en slädtur med häst och vandra i snölandskapet. Ska det vara mer actionpräglat finns isklättring.


Skidområdet hänger ihop med städerna/byarna: Annaberg, Gosau och Russbach

Foton och video

Användarna om Dachstein West

Det finns inte tillräckligt många röster för att visa ett trovärdigt betyg
 

Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till Dachstein West?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Dachstein West hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över Dachstein West?

Om du ska på skidsemester till Dachstein West är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Dachstein West här. Om du vill veta hur det ser ut i Dachstein West just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒

‍Vilka skidområden hör Dachstein West ihop med?

Dachstein West hör ihop med skidområdena Annaberg, Gosau och Russbach.