Skidsemester i Dachstein West (Österrike)


Bra familjeskidort med utmaningar till den rutinerade skidåkaren med områdets så kallade ”fun-pistes.”

Det är inte superlativ som saknas när Dachstein West själv ska beskriva sitt skidområde. Men kanske har de rätt i det de säger. I alla fall har flera kategoriserat det som topnotch när det gäller skidåkning för hela familjen och kvaliteten av restaurangerna.

Tre städer med mat i fokusBlot 7,7 mil från Salzburg i gränsområdet mellan Oberösterreich och Salzburg ligger Dachstein West. Ett skidområde som bjuder på sammanlagt 142 kilometer pister, som utgår från de tre städerna Gosau, Russbach och Annaberg.

Det som kännetecknar både Gosau, Russbach och Annaberg är att der finns bra möjligheter... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Dachstein West
Skidområdet: 780-2013 m.ö.h
142 pister i allt
32 km grön
94 km röd
16 km svart

Lifter: 54 stk. / 65.000 pers/time

Släpliftar: 30
Tåg: 4
Sittliftar: 11
Kabinliftar: 5
Bra familjeskidort med utmaningar till den rutinerade skidåkaren med områdets så kallade ”fun-pistes.”

Det är inte superlativ som saknas när Dachstein West själv ska beskriva sitt skidområde. Men kanske har de rätt i det de säger. I alla fall har flera kategoriserat det som topnotch när det gäller skidåkning för hela familjen och kvaliteten av restaurangerna.

Tre städer med mat i fokus

Blot 7,7 mil från Salzburg i gränsområdet mellan Oberösterreich och Salzburg ligger Dachstein West. Ett skidområde som bjuder på sammanlagt 142 kilometer pister, som utgår från de tre städerna Gosau, Russbach och Annaberg.

Det som kännetecknar både Gosau, Russbach och Annaberg är att der finns bra möjligheter för att få bra traditionell österrikisk mat. Städerna ligger i 700- 800 meter över havet och
området är hopkopplat med gratis shuttle-bussar.

Breda tyska autobahns

Autobahn är något som de flesta skandinaver förknippar med resan genom Tyskland, men i Dachstein West har de många röda och blå pister som är breda som motorvägar där man har möjlighet att göra några breda carving-svängar.

Och en annan fördel är att området inte är känt för att vara överfyllt, och de du stöter på talar sannolikt inte svenska.

”Fun-pister” och en äkta världscup-hjälte

Dessutom har skidorten 16 pister som de kallar ”fun-pistes.” Dessa nedfarter kommer att ge även de rutinerade skidåkarna svett på pannan. Här finns både två funparker, puckelpister, skiercross och ”Marcel Hirscher Race Track”.

En pist är uppkallad efter den österrikiska världscupvinnaren från 2013 och OS-silvermedaljören som är en stjärna i området, eftersom han kommer från Annaberg.

Mycket symptomatiskt för Dachstein West finns det naturligtvis också ”fun-pister” till barnen. Bland annat finns Ötscher Kids Cross vid Gosau.

Trygga ramar för barnen

Det finns många möjligheter för att de minsta kan prova på skidåkningens ädla konst i trygga ramar. Vid Brumsiland Gosau, Bärencamp Russbach vid Russbach Hornbahn och Fuxi’s Kinderland i Annaberg-Lunggötz finns det särskilda områden bara för barnen.
Här lär barnen att knäcka koden till skidåkningen medan det samtidigt är plats för lek.

Få en överblick över skidåkningen

Är du inte personen som konstant åker runt med en Iphone i fickan och har en app, som kan berätta för dig om din skidåkning då har turistföreningen en lösning till dig. Den heter Skiline och genom att knappa in numret på ditt liftkort, kan du efter veckan som gått få en överblick över vilka liftar du tagit och hur många kilometer du har åkt.

Och ska det vara lite mer spännande för barnen så finns geocatching i skidområdet vid Dachstein West. Här kan du med hjälp av GPS hitta små skatter bland pister och träd.

Panoramautsikt från luftballong

Om du har lust att göra något annat än att åka skidor har du bland annat möjlighet att se skidområdet från en luftballong eller vid paraglidning. Är man till mer jordnära aktiviteter kan man spela curling, åka skridskor eller ta en slädtur med häst och vandra i snölandskapet. Ska det vara mer actionpräglat finns isklättring.

Bilder och video från Dachstein West


Användaromdömen om Dachstein West

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.

Snörapporter och väder

Torsdag
Skyet
Skyet
15ºC
15ºC
0,0 mm
2,2 m/s
syd-sydvest
Fredag
Skyet
Skyet
15ºC
4ºC
0,0 mm
3,4 m/s
syd
Lørdag
Regnbyger
Regnbyger
6ºC
4ºC
3,3 mm
2,3 m/s
nord-nordvest
Søndag
Skyet
Skyet
6ºC
1ºC
1,7 mm
1,7 m/s
nord-nordøst

Karta över Dachstein West

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Dachstein West. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen