Skidsemester i Folgarida (Italien)

Resebyråer till Folgarida: Sunweb

Folgarida ligger mitt i det stora Skirama Dolomiti-skidområdet med i allt 340 km pister. Folgarida-området hänger ihop med Marilleva och det mondäna Madonna di Campiglio. Här kan man åka skidor i över 120 km pister. Du hittar Folgarida på bergssidan mitt emellan naturparkerna Brenta och Stelvio. Byn ligger i flera nivåer i 1300-1400 meters höjd. Byn består huvudsakligen av hotell som har samlats omkring en liten plats precis vid huvudliften, samt på bergssidan ovanför centrum, precis ut till pisten. Byn är inte stor men man har det man behöver på en skidsemester.Man kommer snabbt från Folgarida med en av de 2 gondolliftarna upp till platån i 1860 meters höjd... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Folgarida
Skidområdet: 1300-3016 m.ö.h
Staden/byn: 1350 m.ö.h

120 pister i allt
60 km blå
42 km röd
18 km svart

Lifter: 44 stk. / 63.000 pers/time

Släpliftar: 9
Sittliftar: 25
Kabinliftar: 10
Folgarida ligger mitt i det stora Skirama Dolomiti-skidområdet med i allt 340 km pister. Folgarida-området hänger ihop med Marilleva och det mondäna Madonna di Campiglio. Här kan man åka skidor i över 120 km pister. Du hittar Folgarida på bergssidan mitt emellan naturparkerna Brenta och Stelvio. Byn ligger i flera nivåer i 1300-1400 meters höjd. Byn består huvudsakligen av hotell som har samlats omkring en liten plats precis vid huvudliften, samt på bergssidan ovanför centrum, precis ut till pisten. Byn är inte stor men man har det man behöver på en skidsemester.

Man kommer snabbt från Folgarida med en av de 2 gondolliftarna upp till platån i 1860 meters höjd. Härifrån börjar skidskolan och platån är samtidigt en mötesplats och utgångspunkt för skidåkning i området Folgarida, Marilleva och Madonna di Campiglio. Skidåkningen på de yttersta välpreparerade pisterna är mycket varierande mellan mysiga små skogspister och till högalpin skidåkning ovanför trädgränsen. Oavsett skidkunskaper finns det många möjligheter för alla typer av skidåkare i nästan hela området. De största utmaningarna hittar man på Orti ned mot Marilleva med bl.a. en lång svart pist, där lutningen några gånger är över 55%. Också World Cupsträckan ?3-Tre? precis ovanför Madonna di Campiglio ger stora utmaningar. det är möjligt att åka kvällsskidåkning två gånger i veckan.

Utvalda skidresor från Folgarida

Sök efter skidresa

Hotel Caminetto

Bara 100 meter från skidliften och omgiven av imponerande Dolomiterna, hittar du det autentiska Hotel Caminetto. Alla rum är smakfullt inredda och utrustade med ett modernt badrum. Du kan återhämta dig helt efter en lång dag i pisten i den fina wellness-avdelningen. Här hittar du bland annat en bastu, turkiskt ångbad och en bubbelpool!

Bilder och video från Folgarida


Användaromdömen om Folgarida

Skidterräng
4,23
Liftsystem
4,00
Afterski
2,46
Staden
2,38
Barnvänlig
3,00
Nybörjarvänlig
4,00
Prisnivå
4,00
Offpist
2,00
Folgarida har en totalpoäng på 3,26 stjärnor av 5. Baserat på 13 recensioner.

Snörapporter och väder

Søndag
Sludbyger
Sludbyger
1ºC
-4ºC
0,5 mm
1,8 m/s
sydøst
Mandag
Kragtig slud
Kragtig slud
1ºC
-2ºC
4,5 mm
1,5 m/s
øst
Tirsdag
Kraftig regn
Kraftig regn
3ºC
0ºC
23,3 mm
0,2 m/s
nord
Onsdag
Regn
Regn
4ºC
2ºC
13,7 mm
0,4 m/s
nord-nordvest

Artiklar om skidresor till Folgarida


Karta över Folgarida

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Folgarida. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen