Skidsemester i Folgarida (Italien)

Resebyråer till Folgarida: Sunweb

Folgarida ligger mitt i det stora Skirama Dolomiti-skidområdet med i allt 340 km pister. Folgarida-området hänger ihop med Marilleva och det mondäna Madonna di Campiglio. Här kan man åka skidor i över 120 km pister. Du hittar Folgarida på bergssidan mitt emellan naturparkerna Brenta och Stelvio. Byn ligger i flera nivåer i 1300-1400 meters höjd. Byn består huvudsakligen av hotell som har samlats omkring en liten plats precis vid huvudliften, samt på bergssidan ovanför centrum, precis ut till pisten. Byn är inte stor men man har det man behöver på en skidsemester.Man kommer snabbt från Folgarida med en av de 2 gondolliftarna upp till platån i 1860 meters höjd... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Folgarida
Skidområdet: 1300-3016 m.ö.h
Staden/byn: 1350 m.ö.h

120 pister i allt
60 km blå
42 km röd
18 km svart

Lifter: 44 stk. / 63.000 pers/time

Släpliftar: 9
Sittliftar: 25
Kabinliftar: 10
Mer information om Folgarida under bannern
Folgarida ligger mitt i det stora Skirama Dolomiti-skidområdet med i allt 340 km pister. Folgarida-området hänger ihop med Marilleva och det mondäna Madonna di Campiglio. Här kan man åka skidor i över 120 km pister. Du hittar Folgarida på bergssidan mitt emellan naturparkerna Brenta och Stelvio. Byn ligger i flera nivåer i 1300-1400 meters höjd. Byn består huvudsakligen av hotell som har samlats omkring en liten plats precis vid huvudliften, samt på bergssidan ovanför centrum, precis ut till pisten. Byn är inte stor men man har det man behöver på en skidsemester.

Man kommer snabbt från Folgarida med en av de 2 gondolliftarna upp till platån i 1860 meters höjd. Härifrån börjar skidskolan och platån är samtidigt en mötesplats och utgångspunkt för skidåkning i området Folgarida, Marilleva och Madonna di Campiglio. Skidåkningen på de yttersta välpreparerade pisterna är mycket varierande mellan mysiga små skogspister och till högalpin skidåkning ovanför trädgränsen. Oavsett skidkunskaper finns det många möjligheter för alla typer av skidåkare i nästan hela området. De största utmaningarna hittar man på Orti ned mot Marilleva med bl.a. en lång svart pist, där lutningen några gånger är över 55%. Också World Cupsträckan ?3-Tre? precis ovanför Madonna di Campiglio ger stora utmaningar. det är möjligt att åka kvällsskidåkning två gånger i veckan.

Utvalda skidresor från Folgarida

Sök efter skidresa

Hotel Luna

Hotel Luna är ett lyxigt wellness hotell med ett mycket centralt läge i Folgarida och bara 250 meter från skidliften. Rummen är rymliga, moderna, ljusa och har en minibar, TV och ett trevligt badrum . Dessutom har alla rum balkong med fantastisk utsikt över Trentino området.På eftermiddagen kan du njuta av en välförtjänt drink i den trendiga lobbybaren eller koppla av i hotellets spa. Ta några avkopplande varv i den vackra uppvärmda inomhuspoolen och koppla av i jacuzzin, bubbelpoolen  eller Läs mer

Park Hotel Folgarida

Park Hotel Folgarida har ett utmärkt läge vid pisterna i Folgarida, Trentino. Här finns fina anläggningar, och de rymliga rummen är vackert och modernt inredda. Hotellet har ett bra utbud av wellness-anläggningar och om du söker lite extra avkoppling har du också möjlighet att boka skönhetsbehandlingar (kostar extra). Rummen är rymmliga och mysigt inredda med sovplats för upp till fyra personer. Morgon och kväll kan du njuta av måltiderna som inår i hotellets halvpension. Hotellet har ett stort lekrum med Läs mer

Hotel Alaska

Hotel Alaska är ett utmärkt hotell med ett bra läge precis vid pisterna samt inom bekvämt gångavstånd från liften. Här hittar du modernt möblerade rum med balkong.På eftermiddagen och på kvällen finns det möjlighet för barnen att träffa nya kamrater i barnklubben. Du kan även besöka hotellets wellness-avdelning där du kan koppla av i bastun eller boka massage (kostar extra). Vistelsen inkluderar halvpension, vilket innebär att både frukost och middag ingår i semestern.

Bilder och video från Folgarida


Användaromdömen om Folgarida

Skidterräng
4,23
Liftsystem
4,00
Afterski
2,46
Staden
2,38
Barnvänlig
3,00
Nybörjarvänlig
4,00
Prisnivå
4,00
Offpist
2,00
Folgarida har en totalpoäng på 3,26 stjärnor av 5. Baserat på 13 recensioner.
Mer information om Folgarida under bannern

Snörapporter och väder

Mandag
Slud
Slud
2ºC
2ºC
1,9 mm
0,8 m/s
øst-sydøst
Tirsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
1ºC
-6ºC
0,0 mm
1,0 m/s
øst
Onsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
2ºC
-12ºC
0,0 mm
0,9 m/s
øst-sydøst
Torsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
-1ºC
-12ºC
1,5 mm
1,0 m/s
øst-sydøst

Artiklar om skidresor till Folgarida


Karta över Folgarida

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Folgarida. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor