Pistkarta från Lofer

Resebyråer till Lofer: SKILINK, Snowtrex

Sök skidresor till Lofer

Hitta mer information om Lofer: Webbkameror - Snörapporter - Hotell - Pension


Lofer är ett mindre och kompakt område med fokus på familjer.

Det är en väg upp i området via gondolbanan Almbahn, liften är tvådelad så vid mellanstationen ska man gå 150 meter över till del II av liften. Almbahn tar en helt centralt till området vid Loferer Alm, som är samlingsställe för skidskolor m.m.

Nybörjarna övar på platån omkring Loferer Alm, här finns det en lång rullande matta, och fina övningsmöjligheter.

När man vill prova på något lite svårare, så går turen till toppen med Family Express, en snabb 6-stolslift. Härifrån finns det fina blå och röda pister, och under liften finns det även en mindre snowpark. På den blå pisten nr. 4 ligger restaurangen Schönblick, här är det fantastisk utsikt över området, som kan avnjutas tillsammans med husets specialitet Chili Con Carne.

När man kommer upp från dalen, så kan man som ett alternativ till Family Express prova Almen 8 Schwarzeck. Den tar dig upp till toppen av Schwarzeck, och turen ned bjuder återigen på röda och blå pister. När du är i Lofer, så ska du ta tillfället i akt och äta lunch på terrassen på Kechtalm, som du hittar på pist 15. Här får du underbar mat och vidunderlig utsikt. Lite längre ned längs pist 15 hittar man Kuh Bar, och om ni är i behov av förfriskningar, så är utsikten från terrassen fantastisk, likaså utsmyckningen innanför, där det är svårt att inte dra på smilbandet.

Längst bak i skidområdet (längst till höger på pistkartan) hittar du Schönbühelbahn, en äldre 3-stolslift. Den har massor av plats, för liftens hastighet gör att den största delen av gästerna föredrar att stanna på “framsidan” i Lofer.

För dem som ska till de svarta pisterna, så ska man med en släplift, antingen Grubhörndlift, som tar dig till områdets högsta punkt, eller Postalmlift. Men du ska bara ta dessa två, för att få bockat av alla svårighetsgrader i Lofer. Stället är nämligen inte för dig, som söker svarta utmaningar, men för dig som är nybörjare eller ska iväg med familjen, och lära de små att stå på skidor för första gången. Och till detta ändamålet, så är området genialt.


Hotel "Mühlpointhof"

Hotel Mühlpointhof är hotellet för familjer. Här arrangeras det 3-5 gånger i veckan olika aktiviteter för barnen, det finns ett stort lekrum för barn i alla åldrar och från kl. 09-21 är en drinkbar öppen där du kan fylla på glaset med olika läskedrycker. Dessutom öppnar eftermiddagssnackbaren kl. 14.00 där ni gratis kan njuta av frukt, tårta och mycket mer i 3 timmar. Hotellets alla rum är rymliga och några av dem har ett eget kök. De rymliga rummen Läs mer


Användaromdömen om Lofer

Skidterräng
3,62
Liftsystem
3,49
Afterski
3,38
Staden
3,57
Barnvänlig
5,00
Nybörjarvänlig
5,00
Prisnivå
5,00
Offpist
3,00
Lofer har en totalpoäng på 4,01 stjärnor av 5. Baserat på 37 recensioner.

Karta över Lofer

Hitta erbjudanden på skidresor