Skidsemester i Bulgarien

Skidsemester BulgarienAntalet skidområden är begränsad – i gengäld lockar Bulgarien med fina skidanläggningar. Och så är priserna på en nivå som skulle få vilken snål smålänning som helst att klappa händerna av förtjusning.

Då en skidsemester till de stora populära europeiska områdena lätt kan kosta upp mot 10 000 kronor per person, så ligger priserna på en genomsnittlig skidsemester runt det halva i Bulgarien. Dessutom är prisnivån på mat och dryck väsentligt lägre.
Även om det inte är alla skidområden som lever upp till en skandinavisk vision om en perfekt skidsemester så är det framförallt de tre destinationerna Bansko, Borovets och Pamporovo som är värda att lägga på minnet.

De senaste 10 åren har det nämligen investerats mycket kapital i både liftsystem, pister och inte minst hotell. Det betyder att gamla kommunistiska sittliftar och hotell har bytts ut så att skidorterna mer och mer börjar likna de kända europeiska destinationerna. Så du kan förvänta både gondoler, sittliftar med tak och bra pudersnö om du till exempel besöker Bansko och Borovets.

Du ska dock resa en bit för att uppleva de bulgariska destinationerna. Med en placering i sydvästra hörnet av Europa, mer än 200 mil från den svenska gränsen och minst 25 timmar i bil föredrar de flesta att flyga dit ned.

I gengäld är Bulgarien soligt och säsongen sträcker sig från december till slutet av april.

Användarna om Bulgarien

Vi har lagt ihop betygen för alla destinationer i Bulgarien till ett samlat betyg, som du kan se här.

Skidterräng:
3,64
Liftsystem:
3,43
Afterski:
3,49
Städerna/byarna:
3,48
Barnvänligt:
3,57
Nybörjarvänligt:
3,71
Prisnivå:
4,57
Off-pist:
3,29
Totala poäng är 3,65 / 5 utifrån 61 recensioner.

Här kan du se en karta med skidområden i Bulgarien. Klicka på nålarna för fler detaljer om skidområdet.