Skidor för herr (Slalomskidor)

Här hittar du vårt stora sortiment av skidor för män. Alla våra skidor är över 140 cm långa och vi säljer skidor från några av världens ledande och mest erkända tillverkare, så som Salomon, Blizzard, Atomic och Nordica. Du kan hitta skidor i alla prisklasser och i sortimentet hittar du allt från carvingskidor, slalomskidor, pistskidor, all mountain skidor och offpist-skidor. 

Om du är osäker på vilken slags skida du bör köpa är du mycket välkommen att kontakta vår kundservice som mer än gärna hjälper dig. De kan både hjälpa med att hitta rätt storlek, rätt slags skida och besvara andra relevanta frågor.

Vi erbjuder 100 % prisgaranti och gratis frakt på alla våra skidor så att du är säker på att du inte kan hitta en likadan skida billigare någon annanstans.

Hos Skidresor säljer vi också skidor för dam och skidor för barn.

Notera: Priserna är inklusive montering av bindningar

 Köp slalomskidor för män

Det krävs ju att man har ett par skidor att åka på, när man ska på skidsemester. Här ska du oftast använda ett par slalomskidor som är till utförsåkning på branta backar och berg. Att välja helt rätt modell, storlek och typ kan dock vara svårt om du inte redan är skidexpert eller nörd och kan allt om skidutrustning. Det finns många olika slags skidor som täcker olika behov.

Därför är det klokt att antingen läsa våra beskrivningar av slalomskidor nedan eller kontakta vår kundservice som gärna guidar dig till att hitta rätt skida till dig. Vi är experter på skidor och vet precis vilket par som uppfyller just dina behov. Det finns nämligen både parkskidor, all mountain skidor, offpist-skidor, som alla har olika fördelar och nackdelar. Det kan också vara bra att kunna uttryck som sidecut, camber och rocker.

Vilken slags herrskidor ska man välja?

När du ska köpa ett par skidor är det viktigt att du redan i förväg tänker på vad du vill ha. Det är nämligen viktigt att du vet vilken slags skidåkning du föredrar eftersom detta ger väsentligt bättre förutsättningar att välja de mest optimala skidorna. Det är framförallt viktigt att fundera på om du föredrar vanlig skidåkning på pister, offpist med en massa pudersnö eller om du älskar att vara i funparken dagen lång.

Pistskidor

Om du föredrar att åka på välpreparerade pister bör du välja ett par vanliga pistskidor, som är designade till att åka på pister. Denna typ ger bra allsidig skidåkning och passar bra till både nybörjare och rutinerade. Pistskidor fungerar som regel bra till alla slags svängar och ger möjligheten att åka snabbt nedför pisterna.

All mountain

All mountain-skidor påminner mycket om pistskidor. Denna slags skida är huvudsakligen till personer som föredrar att åka på pister men som ibland tar ett åk i funparken eller åker offpist med en massa pudersnö. All mountain-skidor är vanligtvis mellan 95 och 115 millimeter i bredden och fungerar bra till personer som har en mycket allsidig åkstil och älskar att uppleva olika slags skidåkning.

Detta är den mest sålda skidtypen eftersom den ger dig frihet till att experimentera och uppleva många slags skidåkning utan begränsningar.

Park / twintip ski

Ägnar du det mest av din skidsemester i funparken? I så fall bör du investera i ett par parkskidor/twin tip-skidor. Dessa är specialdesignade till att du kan leka i halfpipen och göra grymt coola hopp på parkens kickers. På denna slags skida är bredden som regel mellan 75 och 95 centimeter. Om du väljer denna slags skida ska du vara medveten om att de är ganska dåliga till offpist.

Offpist freeride skidor

Som namnet så tydligt indikerar är denna typ av skida designad till personer som älskar att åka utanför märkta pister för att uppleva den vita pudersnön. Här är skidorna väsentligt breddare, så att det känns som du svävar på snön och får ett bättre flow i skidåkningen. Bredden på offpist-skidor är oftast 115 millimeter och mer.

Skidlängd: Långa eller korta skidor

Det är inte alltid lätt att avgöra hur långa eller korta dina skidor ska vara. Valet har blivit mycket mer komplicerat eftersom det finns många olika slags skidor. Här nedan kan du hitta en tabell om rätt skidlängd om man tittar på din vikt.

Skidlängd: Långa eller korta skidor

Det kan dock finnas undantag från tabellen. Till exempel ska du dra av 5-10 centimeter av längden om du vill ha skidor som:
- Är lätta att styra
- Är bättre till korta och skarpa svängar
- Är bra till skidåkning på pucklar
- Är bra vid låg hastighet
- Väger mindre

Det kan också finnas tillfällen när du ska lägga till 5-10 centimeter om du vill ha skidor som:
- Är mer stabila i hög fart
- Är bättre till långa och bredda svängar

Ska de vara mjuka eller hårda

Det tillverkas skidor av många olika material och därför är det också stor skillnad på om skidorna är hårda eller mjuka. Förr i tiden var skidor oftast designade och tillverkade av trä. Så är det dock inte längre, men det finns ofta trä i skidans inre kärna, där man utanpå har lagt lager av andra material, så som glasfiber och titan.

De olika materialen har en stor och mycket olikartad effekt på hårdheten och de dynamiska egenskaperna på dina skidor. Det är svårt att förklara exakt vad de olika materialen har för betydelse om man inte är ultranörd i fysikens lagar.

Om du är nybörjare på skidor bör du som regel välja en mjuk skida, eftersom det kräver mindre styrka när skidorna ska böjas samman. Om du är rutinerad eller expert bör du välja en skida som är hårdare och mer styv. Hårda skidor är mer stabila och ger en bättre känsla vid hög fart.

Sidecut, camber och rocker

Om du inte är skidexpert, är det få som känner till uttrycken sidecut, camber och rocker. Därför får du här en kort förklaring på orden, så att du bättre förstår varför de används om du kontaktar vår kundservice eller om läser våra produktbeskrivningar.

De flesta moderna skidor är i dag timglas-formade, vilket kallas sidecut. Denna form på skidorna blev mer och mer vanlig när carvingskidor, även kallade timglasskidor, blev populära på nittiotalet. Vid sidecut är det breda ändar på skidorna och en smal del på mitten.

Camber är den mer traditionella formen som var en svag båge på mitten. Här formas det en sur smiley där det finns luft under skidorna. Skidåkarens vikt pressar ned skidan i mitten så att vikten fördelas någorlunda genom hela skidan. Detta ger en bättre kontroll på pisterna och i slalomsvängarna.

Som en motsats till camber hittar vi rocker, där skidans framdel och bakdel är svagt upplyft i förhållande till mittendelen av dina skidor. Här välver skidorna på ett annat sätt, där det liknar en glad smiley och detta ger mindre vikt på framdelen och bakdelen. Rocker kan antingen vara "fullrocker", "tiprocker" och "tailrocker". Dessa fungerar bra i offpist och i snowparken, där deras fördelar på riktigt visar sig.

Billiga skidor med montering av skidbindningar

Du kan hitta en massa billiga herrskidor hos Skidresor. Vi går efter att ge marknadens bästa service och lägsta pris så att du kan vara en nöjd kund. Vi har 100 % prisgaranti på alla våra slalomskidor och erbjuder till och med gratis frakt på skidorna.

Notera att priserna på våra skidor är inklusive montering av skidbindningar, vilket är en stor fördel för dig, så att du inte själv behöver krångla med det.

Erbjudanden på skidor från Salomon, Blizzard, Nordica och andra bra märken

Hos Skidresor säljer vi en hel del av marknadens bästa och mest populära märken av slalomskidor. Detta gäller bland annat Salomon, Bliazzard, Nordica, HEAD, Fischer och Atomic, där vi kan erbjuda dig fördelaktiga priser och bra erbjudanden på skidor för män. Du kan också köpa din slalompjäxor hos Skidresor.

 

Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Stängt / Öppnar torsdag kl. 8)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 699:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti