Skidstavar

Skidresor har ett stort sortiment av skidstavar och säljer kända märken som Salomon, Atomic, Fizan och Komperdell. Vi har allt från prisbilliga aluminiumstavar till tunna karbon-skidstavar som är justerbara i längden. Vi har 100 % prisgaranti, så att du alltid är säker på att hitta ett bra erbjudande och ett billigt pris på skidstavar.

När du ska välja skidstavar är det viktigaste att få rätt längd. Detta är turligt nog relativt lätt att ta reda på och du kan använda vår storleksguide längst ner på sidan. Om du är osäker på längden eller ligger precis på gränsen mellan två längder, så bör du välja den största storleken om du gillar skidåkning på pister och offpist. Om du däremot älskar att leka och hoppa i funparken, bör du istället välja den kortaste storleken.

Du är naturligtvis också välkommen att kontakta vår kundtjänst om du är osäker på något om köp av skidstavar.Vilken längd på skidstavar ska jag välja?

Här har vi en kort guide till hur du tar reda på rätt längd på dina skidstavar:
- Ta ett kvastskaft och ställ det på golvet.
- Håll sedan om det med knuten näve så att din under- och överarm bildar en vinkel på 90 grader.
- Mät längden från överkanten av din hand till golvet.
- Lägg till 5 centimeter till denna längd och du har rätt längd på din skidstav.

Du kan också använda tabellen nedan för att ta reda på rätt längd.

Hvor lange skal skistave være

 

Specifikationer på dina skidstavar

När du har tagit reda på rätt längd på din skidstav, handlar det efterföljande om att hitta ett par skidstavar som passar till de specifikationer och detaljer som passar bäst till dig och dina behov. Här nedan kan du se de viktigaste:

Material på staven

Skidstavar tillverkas oftast av antingen aluminium, karbon, titan eller komposit. Skillnaden mellan de olika materialen är bland annat vikten, hållbarheten och priset. Det billigaste valet kommer oftast vara att välja aluminium, men detta material är samtidigt det mest sköra som lättast går sönder. Det är därför ett bedömningsfall hur mycket du är villig att offra på ett set skidstavar. Om du bestämmer dig för att köpa den billigaste riskerar du att behöva köpa nya skidstavar oftare, så att det i slutändan ändå blir dyrare.

Ett bra alternativ till aluminium är skidstavar tillverkade av karbon. Här är priset lite högre men kvaliteten på materialet är tillsvarande högre, så vikten är lägre, och de håller därför längre.

Handtag och remmar

Det finns, som utgångspunkt, inget slags handtag som är bättre än andra. I mångt och mycket är det upp till personen ifråga att själv avgöra vad som känns bäst och mest naturligt i handen. Det samma gäller remmar och öglor på skidstavarna. För en del är det något som inte kan undvaras medan andra föredrar att inte ha dem på staven eftersom de ökar risken för skador i handleden.

Greppet på ens skidstavar beror inte bara på handtaget. Här spelar valet av ens skidhandskar också in. Det finns olika slags skidhandskar och vantar och om man gärna vill ha ett bra grepp och rörlighet kan vi rekommendera att man köper de klassiska skidhandskarna med 5 fingrar så att man kan få bästa möjliga grepp om sina skidstavar.

Trugan

När det gäller trugan på staven är det inte längre en bedömning vilken storlek som är bäst. Här är det relativt fast och beror på om du är mest till att åka nedför pisterna eller off-pist. Om du föredrar den fina pudersnön vid off-pist så är det en bra idé att trugan är större, så att den kan stå emot snön utan att åka igenom den. Om du däremot åker nedför pisterna ska du välja en liten storlek eftersom stavarna inte så lätt kommer ner i den hårt pressade snön.

Om du växlar mycket mellan de två terrängtyperna kan du med fördel välja en storlek mitt i mellan, så det tas lite hänsyn till de båda.

Inbyggd fickplunta

Det finns en del skidstavar som har en inbyggd fickplunta i stavens handtag. Detta är till de som inte kan vänta på att komma tillbaka till afterskin. Dessa stavar kan oftast innehålla 2 deciliter alkohol, så att man kan kickstarta festen redan på pisten. Vi rekommenderar dock att man väntar med att dricka de procenthaltiga varorna till i slutet av dagen när man är på väg hem från pisterna. Alkohol och skidåkning är en dålig cocktail som inte bör kombineras.

Bra erbjudanden på billiga skidstavar

När du köper skidstavar hos Skidresor kan du vara säker på att få ett bra erbjudande. Vi har nämligen alltid med garanti låga priser och erbjuder 100 % prisgaranti på alla våra produkter. Om det mot förmodan skulle ske att du hittar ett par skidstavar billigare någon annanstans matchar vi priset, om det lever upp till våra villkor. På så sätt är du alltid säker på det bästa priset, oavsett om du köper ett par skidstavar, ett par handskar eller en ny ryggsäck.

När du köper skidstavar är det samtidigt smart att köpa ett par skidor och slalompjäxor. Vi har ett stort sortiment av alla dessa slags produkter, så att du kan få med dig den bästa utrustningen på din skidsemester. Vi säljer varor för både män, kvinnor och barn, så att du kan köpa skidstavar och annan utrustning till hela familjen hos oss.

 

Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Stängt / Öppnar måndag kl. 8)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 699:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti